22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xury 6.5.2008 8:35

Re: "Odborníci" Tůma a Singer ? Cha cha. Jen pohůnci lichváři a výsledek Havlárny. Jen jejich řádění

Rekonstrukce byla zahájena v roce 1994 a skončila v roce 2000. Tůma byl jmenován v únoru 1999 a Singer až v roce 2005. Nemluvě o tom, že celá rekonstrukce stála 5 miliard. Když už něco píšete tak si zjistěte fakta, ať tak moc neblábolíte.

Jan 6.5.2008 8:31

Re: Re: Toto je opravdu v Cesku

Ja jsem prisel do styku s ceskymi uredniky a predpokladam, ze nic horsiho zrejme neexistuje.

Budíš 6.5.2008 8:25

Mimo soudek

Informace pro politiky se zárukou. Kdo zajistí církvi 100miliard dostane se do nebe a k tomu plný balík peněz.No neber to.

BOMBON 6.5.2008 8:25

Re: Roaming jako vítaná záležitost, kde žije autor ?!

"Jako řadový občan nadávám na operátory za jejich drzost a na politiky za jejich neschopnost donutit operátory k akci"

vy opravdu myslite, ze politici by tu meli byt od toho, aby soukromopravni subjekty donucovali k nejakym akcim?

muzu si to tedy prelozit takto: "politici by podle mirka meli nekoho donutit chovat se tak, jak si preje mirek"? je to tak spravne?

Mejla 6.5.2008 8:21

Vedení ČNB - z jeslí rovnou na nejvyšší státní posty, a kvalifikací je hlavně

kamaráčot s prezidentem, případně škola v Moskvě (viz Erbenová či jak se ta osoba jmenuje).

BOMBON 6.5.2008 8:21

Re: Autor přece nemůže být viceguvernér ČNB

no, zkuste si precist neco o monopolech (treba na strankach liberalniho institutu www.libinst.cz) - treba zjistite, ze splechty generujete vy...:-/

Mejla 6.5.2008 8:07

"Odborníci" Tůma a Singer ? Cha cha. Jen pohůnci lichváři a výsledek Havlárny. Jen jejich řádění

při rekonstrukci ČNB nás přišlo na 5 miliard navíc.

Cricket 6.5.2008 7:45

Re: Roaming jako vítaná záležitost, kde žije autor ?!

Už se těším, jak vám po přijetí eura tryskem zvedají plat a jak se tím krokem "zhodnotí" vaše úspory, máte-li nějaké, nebo váš případný důchod, který se jistě bude propočítávat z vašeho super vysokého europlatu... To ovšem nic nemění na tom, že autor má v podstatě pravdu. Proč myslíte, že další krok komise a následně poslanců se bude asi týkat terminačních poplatků v sítích evroských komunikačních operátorů???

Honza42 6.5.2008 7:30

No doufám Mirku, že pokud náhodou seženete nějakou zakázku třeba

v Německu, tak ji vyfakturujete naprosto stejně jako v Čechách. Protože to by jinak byl nehorázný "obchod"  a odporný penězovod do Vaší kapsy. Nebo se mýlím a každý sleduje na trhu ceny konkurence a snaží se dosáhnout pro sebe co nejlepší cenu? Že by se tomu říkalo trh?

Jediné co náleží státu je hlídat monopolní postavení na trhu, které v oblasti mobilních sítí nehrozí ani náhodou. A do ostatního je státu potažmo EU ouplný prd.

Vítr, že třeba taková chlazená schránka v palubní desce auta stojí u některého výrobce nákladově kolem 10 Kč a účtuje ji několik tisíc? Neměla by EU zasáhnout? A takových příkladů jsou tisíce.

Karel 6.5.2008 7:22

Autor přece nemůže být viceguvernér ČNB

Tomu nevěřím. Na takovém místě očekávám osoby odborně zdatné a především inteligentní. Ale proboha ne někoho, generujícího takovéto šplechty. Třeba "... Takovou politiku přece dělají mobilní operátoři v zájmu většiny svých klientů ..." a myslet tím vysoké ceny služby. Cíl podnikání je přece jediný, tím je zisk a pokud má někdo výjimečné postavení, blížící se monopolu (a nikdo mi nevysvětlí, že několik málo firem napříč Evropou není faktický monopol), je regulace na místě. Nebo ceny letenek - dneska nelétají jen europoslanci, nýbrž i běžní lidé. A pro ty je důležité vědět, kolik zaplatí.

Jinan 6.5.2008 6:07

odjakživa platí,

košile je bližší než kabát.:-/

mirek 6.5.2008 5:26

Dodatek - nebude lepší sledovat současně i svého viceguvernéra ČNB ?

Když dokáže napsat viceguvernér ČNB takové hlouposti, bude asi lepší, sledovat součřasně i jeho, nejen vzdálené euroregulátory. Jenže na tuto volbu nemáme žádný vliv. Ani prezidenta republiky, který jmenuje členy bankovní rady, nemůžeme volit přímo.

mirek 6.5.2008 5:17

Roaming jako vítaná záležitost, kde žije autor ?!

"Roaming jako téma málokoho zajímá tak jako eurozákonodárcce, protože většina občanů jej používá spíše řídce o dovolených.....Většina běžných občanů totiž zřejmě v zásadě nevědomky vítá, že mobilní

operátoři cenově diskriminují zahraniční volání a z něj pak podporují

ceny volání domácího. Takovou politiku přece dělají mobilní operátoři v

zájmu většiny svých klientů, nikoli však v zájmu eurozákonodárce" Větší stupiditu jsem už dlouho nečetl a proto bylo obrovským překvapením, že autor je viceguvernér ČNB. Jako řadový občan nadávám na operátory za jejich drzost a na politiky za jejich neschopnost donutit operátory k akci. I jako řadový občan nejezdím do zahraničí jen o dovolené, ale běžně podle nálady a potřeby, nyní v Schengenu ještě častěji. Avšak nechápu, proč, když je v každém okolním státě "moje" firma, T-mobile, musím platit za hovor jinou taxu jen tím, že překročím již neexistující hranice. Jsme přece v jednotném prostoru, jsme přece jedna unie. Navíc, když technicky se nejedná o žádný problém, jednou postavené sítě fungují, krom pravidelné údržby, takřka samy a již jen vydělávají. V žádném případě si nemyslím, že roaming dotuje mé volání v národní síti, jsem přesvědčen, že roaming je jen dalším penězovodem do kapsy operátora a v podmínkách sjednocené Evropy už dávno ztratil opodstatnění pro zákazníka,  smysl má samozřejmě už jen pro operátora. Mám i pro ČNB několik nepřívětivých slov, nejen pro roamingový "obchod". Jako řadovému občanu mi je jedno, zda platím korunou, nebo Eurem, jako řadovému občanu mi je jedno, zda na to má vliv více politika nebo ČNB. Radši bych už měl v kapse jednu měnu, společnou s ostatními a ušetřil si své peníze za různé poplatky a ušetřil také čas s jejich výměnou. Mám psát dlouhý elaborát, jak asi vykonává svou práci ČNB, když tady Euro ještě není a jak to komu vyhovuje? Ztráta času.

Ekofob 6.5.2008 3:47

Re: Toto je opravdu v Cesku

Co do toho pletete odbornost? Vy si fakt myslíte, aže pan Hampl nemá pravdu?

A už jste někdy přišel do styku s Euroúředníky?

Samozřejmě, že by se našly ještě mnohem zajímavější případy plýtvání penězi, ale to je zase o něčem jiném. Třebas, jaké budou "bývalí" euroúředníci brát penze až skončí. Teď honem nemám po ruce vhodný zdroj, ale když jsem to slyšel, br.. Budu volit (pokud vůbec) do Eu pořád ty samý lidi, jen aby tam chcípli a nemuseli jsme jim ze státního platit tu penzi - a dalším a dalším jejich následovníkům.

Jan 6.5.2008 2:23

Toto je opravdu v Cesku

viceguverner centralni banky?! 8-o To musi byt lide, kteri opravdu ekonomii rozumi, jako je Tuma nebo Singer, opravdu stastni, ze maji vedle sebe takoveho "odbornika".