29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

EVROPA: Řešení po španělsku – věčný dluh

Ve sporech o to, jestli má Evropská unie řešit krizovou situaci v jižních státech nějakou formou společných dluhopisů, přišli Španělé s novým návrhem, o kterém se má ve čtvrtek diskutovat na nejvyšší úrovni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Staronový 25.4.2020 11:20

Souhlas s tím, že naše vystoupení je nereálné. A že by naše armáda měla být na vyšší úrovni (ale ne cestou ZVS, to je drahé a neúčinné).

Potravinově a energeticky soběstačný je ale málokdo, ani velmoci ne.

J. Jurax 25.4.2020 11:10

Na věčné časy a ani o chvilku dýl ... a to AŤ ŽIJE EU je nutno freneticky skandovat ve stoje, aby byla vidět nerozborná jednota. Jak se to dělá viz staré týdeníky, zobrazující sjezdy Strany.

J. Jurax 25.4.2020 11:04

No, hezký.

Takže když bychom vystoupili, EU, matička naše dobrotivá, se nám POMSTÍ. Jakž ostatně se znamenitě snažila učinit Británii. Pěkná megera!

V. Kolman 25.4.2020 11:03

Přátelství je přátelství. Ale pořádek je pořádek a tady je kasa!

V. Kolman 25.4.2020 11:01

Sežeňte rádcové moji EU nejlepší mazadla na světě! Zaplaťte lépe otroky, kteří ve skrytu tajně otáčejí kolem PERPETUA MOBILE a odstraňte okamžitě všechny skeptiky (=pochybovače), kteří dosud neuvěřili v možnost sestavit a úspěšně provozovat PERPÉTŮŮM MÓBILE!

To by v tom byl čert, abychom nedonutili kolo perpetua mobile točit se [: dál a dál a :] na věčné časy a nikdy jinak.

[: AŤ ŽIJE EU! :] Huráááááááááá!!

A. Reček 25.4.2020 10:54

Španělé šetřit si peníze neumí. Podobné je to v Itálii a Řecku. Levicové vlády to nemají v programu.

A. Reček 25.4.2020 10:50

V Polsku už US Army má jednu základnu a jedna se ještě připravuje. Je dobré být k válčení připraven, protože jedině z Východu je hrozba pro ně a země v Pobaltí!

J. Brei 25.4.2020 10:32

Pokud bychom teď vystoupili, pomstí se nám. Udělají z nás odstrašující příklad, protože EU v dnešní podobě je sekta, která se mstí odpadlíkům. Zničí nám měnu a nasadí cla. Dohodu s námi uzavřou jen pod podmínkou přijetí běženců, uhlíkové neutrality, společných dluhů. Mít tady utečence, muset investovat do zelených fantazií, platit cizí dluhy a ještě ztratit trhy a investice, je ta nejhorší varianta. Ani Poláci a Maďaři vystupovat nechtějí. Naše dvacetitisícová armáda není schopná střežit naše hranice. Pokud je chceme účinně střežit a máme-li být schopni se vojensky bránit, musí být opět zavedena povinná vojenské služba, nakoupena technika. Ani dnes, kdy máme celkem vyrovnaný rozpočet a dostáváme dotace, nejsme schopni splnit svůj závazek dávat 2 % HDP na obranu. Kde vezmeme peníze na obranu po vystoupení? A i kdybychom silnou armádu vybudovali, osamoceni nemáme žádnou šanci, stejně jako jsme ji neměli v roce 1938, kdy jsme relativně silnou armádu a opevnění měli. A ani V4 není spolek, který by sám samostatně obstál. Slovensko z něj stejně pozvolna vycouvává, Maďarsko je na tom podobně jako my, jedině Polsko buduje svojí armádu. Polsko chce na svém území americké jednotky. Jak reálné ale je, že ho budou bránit?

Pokud nemáme ekonomicky zkolabovat, musíme si najít trhy v zemích mimo EU. To vše vyžaduje čas a my jsme ještě ani nezačali. Pokud chceme vystoupit, tak si nejdřív vyjasněme, jak dál a již dnes si připravme zítřek. Skutečnou suverenitu může mít jen ten, kdo má silnou, dobře vycvičenou a dobře vyzbrojenou armádu, kdo je potravinově a energeticky soběstačný, a kdo má diverzifikovaný zahraniční obchod založený na vývozu sofistikovaných finálních výrobků. My však nic z toho nemáme. Skutečná suverenita bez těchto základů je iluze. Emoce jsou špatný rádce. Lepší je racionalita a rozum.

J. Kanioková 25.4.2020 10:30

Souhlas

Š. Hašek 25.4.2020 9:16

Jo, jo ....

Jen si neumím představit ten cvrkot, že by Němec z vilky v Bavorsku připustil, že najednou ty jeho europapírky spadly o třetinu. A že to zavinili nějací Taliáni!

Dále předpokládám, že by Kalousek, Drahoš, Fiala a Gazdík ..... vážně pokývli hlavičkama ..... a řekli, my to dávno věděli, co tam Jourová dělá???!!!

R. Gramblička 25.4.2020 8:30

hergot, to mělo být pod pana Juraxe

R. Gramblička 25.4.2020 8:29

No a jak jinak? Jednomyslný kladný výsledek by neočekával ani ten nejzarytější eurooptimista

J. Pankovic 25.4.2020 8:02

Když obětujeme kozu, tak se vlk nežere a zelí nám zbyde. No a ta koza stejně dělala problémy, tak proč ne?

Že by měli zachraňovat Španěly zrovna Rumuni třeba, je něco tak blbého, že se toho Medvědice z Lejna nejspíš chytne...

Ten Putin je ale fikanej, že jí tam dosadil! (ironie)

F. De Winter 25.4.2020 6:56

Czexit!

R. Vacek 25.4.2020 6:39

Pro případ zoufalé finanční situace existuje osvědčený a mnohokrát v historii použitý prostředek. Jedná se o státní bankrot, popřípadě měnová reforma. Postižený stát se tak zbaví břímě zadlužení a pokles jeho mezinárodního kreditu vede k jeho vyšší konkurenceschopnosti.

P. Dvořák 25.4.2020 2:44

Ale kdepak. To jste špatně pochopil.

Španělé, Řekové, Italové budou platit naše dluhy.

J. Jurax 25.4.2020 1:32

Zdroje jsou.

Ovšem jedině v našich peněženkách. Jen je třeba vymyslet, jak je odtud vytáhnout, aby to hned nevypadalo jako sprostá krádež a hlavně abychom se nemohli bránit. Naše matička EU dobrotivá je, jak patrno, v tomto směru znamenitě kreativní. Ani eura mít nemusíme, brala by i koruny.

Jsem zvědav, zda tenhle trik projde a zda se pro sichr bude v ER hlasovat raději kvalifikovanou většinou. A zda se tomuto triku náš předseda vlády postaví.

K. Nový 25.4.2020 0:47

Takže časem budeme platit veškeré španělské, řecké, italské, ... dluhy.

Dík, ale nechci.

CZexit now!