23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
daemon 7.7.2008 9:26

Re: Není to tragedie aneb Zdroje jsou

a co ministr liška?

Ladislav N. 7.7.2008 9:02

Nezodpovědná politika zelených

Nezodpovědná politika zelených...!!

Nezodpovědná politika zelených...!!

Nezodpovědná politika zelených...!!

Nezodpovědná politika zelených...!!

Nezodpovědná politika zelených...!!Rv

M. Zima 7.7.2008 8:57

To

"relativně konstruktivní" se Vám povedlo, s tím se nedá polemizovat. Právě proto nelze ale říct, že by byl Váš příspěvek inteligentní a to ani relativně. BTW: Jestli Vám není znám význam slova "relativně", rád Vám posloužím Einsteinovou interpretací pro dámy z lepší společnosti.

para 7.7.2008 8:47

Krátký ale relativně konstruktivní článek.

Jo pane Janouch pěkně napsané. Jen bych rád viděl třeba pod záštitou jakéhosi CERNu vyvinutou JE a celý s tím spojený Evropský systém. Do vývoje toho a investic do školství by se mělo začít investovat hned! Iluze, že se o sebe postará každý stát sám je pěkná - i ultraliberální - kéž by to ale šlo. Možná bychom něco i sami rozběhli ale jen do doby než nastanou problémy kde brát a přepracovávávat palivo na použitelné a ukládat odpad či spíše recyklovat a znovuspalovat "odpad" tak aby jaderná idea brzo neskončila zas na nějakém typu Černobylu. JE vyších generací jsou tu a tam ve zkušebním provozu ale nikoli v ekonomickém.  Otázky zneužívání jakékoli vyspělé technologie lidmi také nejsou dořešeny. Kéž by s toho Pařížského setkání byl i pro tu veřejnost /event pro politiky/ ucelený výcuc alespon tak dostupný a srozumitelný jak to analogicky udělal zde na NP mnohdy opovrhovaný panel IPCC aby bylo konkrétněji možno co oponovat a rozpracovávat.;-)

M. Zima 7.7.2008 8:21

Pane Janouch, Vy sputnikový nostalgiku,

nechte toho směšného pípání a raději se informujte o tom, co splichtili diletanti Vašeho formátu od Vattenfallu ve Forsmark, Brockdorf, Krümmel, abyste už nekecal tak hloupě, že se bez Vás neobejde ani Dlouhého atomová věštírna.

BTW: Vaše statementy jako "Tržní mechanizmy přicházející energetickou krizi nevyřeší: stejně jako sítě MacDonaldů nevyřeší dětskou obezitu a tabákový průmysl růst rakoviny." oplývají takovou blbostí, že jste s nimi v té Paříži raději nevyrukoval. Tyhle idiotské perly si schováváte výhradně pro Čechy?

ptakopysk 7.7.2008 8:04

Re: Re: Není to tragedie aneb Zdroje jsou

co by to bylo za členku, když si nedokáže sehnat ohon dle vlastního výběru???

honzak 7.7.2008 7:54

jen připomenu, že

největší brzdou rozvoje jaderné energetiky jsou klony pravdy&lásky + veřejnoprávní televize, která jim dává neadekvátně veliký prostor.

honzak 7.7.2008 7:53

Re: Není to tragedie aneb Zdroje jsou

a čím budou třít členky, ohonů nemajíce?

honzak 7.7.2008 7:51

Re: Posledním

jednodušší by byl přestup pana Grégra do strany, která bude v době výstavby aktuálně vládnout. Myslím, že by to jeho křehká psýcha snadno vydržela.

vladimír314 7.7.2008 7:50

Kam se hrabe Kuvajt a Emiráty

se svým bohatstvím na to, jak to bude vypadat v Rusku za pár let. (Nejenom) celou Evropu budou pěkně dojit svým plynem, elektřinou a ropou za 250 doláčů! Ach jo! Stěhuju se do Moskvy!! ;-D

ladik53 7.7.2008 7:29

Posledním

Posledním rozumným politikem ve vládní funkci musel být tedy ministr Grégr v Zemanově vládě. Ten dostavěl polovinu Temelína proti všem. I když mu bylo spíláno a házena na něho špína, neustoupil, a ukázalo se, že viděl dál, než  ostatní. Myslím, že by se měl vrátit a dostavět druhou půlku. Ale to by musela být u vesla jiná strana a ne tahle banda, která svým programovým prohlášením škodí této zemi!!!

abc 7.7.2008 7:02

Na Bursíka takticky zapomněl

Ten je teď  hlavním politickým představitelem Pravdy a lásky.

cb 7.7.2008 6:37

Trzni mechanismy

by problem vyresily, kdyby smely fungovat. Zatim se do energetiky cpou vlady a politika.

V 7.7.2008 5:52

pro Rusko je logicke

prodavat ropu a plyn za draho a doma napajet prumysl energii z levnejsich jadernych elektraren

o tom Svedsku, aspon lidi vidi ten jejich tak casto vzyvany 'vyspely zapad', pritom jsou to poloplesati imbecilove

Abonent 7.7.2008 2:32

Re: Není to tragedie aneb Zdroje jsou

Hybridní.

Kruciš.   :-(

Abonent 7.7.2008 2:28

Není to tragedie aneb Zdroje jsou

Zelení mají recept na zajištění dostatku energie. Co dím, mají víc receptů :

1) Ruský plyn. K zajištění dodávek stačí v první fázi odmítnout americký radar a vystoupit z NATO. Podmínky druhé fáze car určí podle Své Nejvyšší Nálady.

2) Šlapací generátor : http://www.scienceshareware.com/bike_gen.htm . Pan Bursík si pořídí hybrydní (5 % času pošlape on sám, zbytek naprosto přírodní negr).

3) Tření ebonitové tyče. Ale pozor : ne liščím ohonem !

Liščí ohon patřil chlupatému zviřátku, drženému celý jeho trudný život v těsné drátěné kleci, a nakonec ukrutně zamordovanému. Proto každý uvědomělý volič Strany Zelených bude po konečném zrušení jaderných elektráren ebonitovou tyč třít ohonem vlastním.

František Heczko 7.7.2008 1:17

Bačkory všech zemí spojte se !

Autor článku má pravdu i s tím Sputnikem, asi jste si všimli jak vedení Gazpromu říká, že OPEC už skoro nemá vliv na cenu ropy a stejné vedení Gazpromu stejným dechem dodává, že 250 USD za barel je něco na co si už můžeme začít zvykat, zdá se, že Rusko obratně využije onoho marasmu nejen za velkou louží (hypotéky, banky, dolar, inflace, ropa, přibržděný ekonomický růst, ...) a podaří se mu z doprovodné trumpety přeladit na první housle, nebude to za dva dny, ale trend bude brzy velmi zřetelný, a Mrazivý dech - ten to jenom sečetl a podtrhnul a výsledek si může každý spočítat sám, já už mám bačkory sundané, za chvíli vstanu z pohodlného křesla, ale ještě by nás mělo být tak aspoň několik stovek až několik tisíců a dalo by se s tím něco dělat, ještě ukecat těch pár managerů a hlav pomazaných a zas bude dobře ! 

Mrazivý dech 7.7.2008 0:22

je to tragedie

ale tu jaderku nebude mít kdo postavit:-(, možná s největším úsílím vytáhnou staré mazáky z houpacích křesel a pohodlných bačkůrek, ale největší katastrofou, že nebudou kádry do velínů, údržby atd, těch pár trotlů do managoru vždycky někde seženou, prostě hrůza, situace je kritická;-(