19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

EVROPA: Propaganda na nás útočí

Lži, lži a zase lži. Napůl bláboly a nesmysly z neznalosti, napůl manipulace z touhy ohnout historii ke vkusu svému.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Florner 29.8.2016 15:39

Finančníci vskutku hledí na příležitosti...

...a je pro ně důležitá i jistota. Aktuálně mají jistotu v tom, že Brexit nezačne před koncem roku 2016, do té doby bude prostředí stabilní stejně, jako by žádné referendum nenastalo. Až někdy někdo prohlásí, že aktivuje článek 50, budou mít finančníci přesně 24 měsíců další jistoty. V těch 24 měsícíh se změní jen málo (politické výkřiky finančníky beztak moc nezajímají), chleba se začně lámat až když začnou platit brexitové dohody, budou-li dohodnuty, neboť dohodnout se je v Evropě čím dál složitější (na zásadních věcech, s banány to jde hravě). O něco víc než 2 roky je pohodlná doba na dojení libovolné kravičky, i kdyby se ta kravička měla v té době přestěhovat do jiného kravína a na jiné pastviny a v Británii nechat jen kancelář kontraktora (britského...polského...ne, možná fakt i britského dojiče, krmiče a zootechnika si třeba zaměstná Farage ve své garage, budou mu za těžké ůlibry leštit nezávislou limousine, mléko se bude asi dovážet...nebrat doslovně, je to jen příměr).

Predikovat Británii pád do bahna inflace a hroutící se hospodářství, je hloupost. Stejná hloupost je ale jásat nad aktuálními čísly a mlátit s jejich výtisky hlava nehlava všechny ty katastrofisty. Pro Británii bude v následujících dvou letech zásadní, jestli politická reprezentace dokáže udržet Brity v klidu a na nákupech a jestli se kontinentální Evropa dá dohromady s rozumem a vykope do politického důchodu Merkelové, aniž by si je vyměnila za Le Penové. To první, dovoluji si trochu věštění z křišťálu, asi klapne (až na Wells, kde jsou ale všichni beztak zvyklí, že se na ně kašle, takže žádná změna), to druhé nejspíš ne. Až Brexit skutečne nastane (ne, ještě opravdu nenastal), bude otázka, jak se k tomu postaví trhy - jestli v Británii najdou dostatek jistoty, nebo jestli se rozhodnou dojit jinde. Pak se může buď nestát vůbec nic, nebo se v Británii během prvního týdne 25. měsíce po "50 now!" vymažou zisky za celé uplynulé dvacetiletí. Možné je obé, stejně jako jakákoliv další možnost.

V. Vaclavik 29.8.2016 16:28

Re: Finančníci vskutku hledí na příležitosti...

"Možné je obé, stejně jako jakákoliv další možnost."

Takze vlastne rikate, ze nic nevite (nevime), ale moznosti vsichni predkladate v rozsahu katastrofickych po neutralni. Ale je tu jeste treti moznost, a to, ze financni centrum UK odsaje posledni zbytek soudneho financnictvi z EU do 'svobodnejsiho sveta' a bota de fakto bude na druhe noze - financni sektor EU zkolabuje, nebo prinejsmensim oslabi, pricemz obe muze vest ke kolapsu EU, protoze je to obr na hlinenych, cti socialistickych, nohach.

J. Kanioková 29.8.2016 20:48

:)))))))))

P. Urban 29.8.2016 16:39

Evropa vykopne Merkelovou

Le Penové se vyhne a do čela postaví ... J.C.Junckera?

Koho vlastně v čele Evropy chceme? Čaroděje Brumbála? Jenže ten by to nevzal.

M. Prokop 29.8.2016 21:11

Re: Evropa vykopne Merkelovou

Nechci žádné "čelo Evropy". Nejsou zde na to Evropané.