8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EVROPA: O dluhové pasti a evropském superstátu I.

Mám ve svém soukromém archivu složku nadepsanou Věštby – prognózy – proroctví, do níž nikoli bez jisté potměšilosti ukládám předpovědi bližší i vzdálenější budoucnosti, jak se při různých příležitostech objevují v tisku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Götze 19.12.2012 10:14

RE

Autor ma zcela jiste pravdu v tom, ze principielne je problem v ziti na dluh, nikoliv v technicke mene jako je EUR nebo ze jsme v EU. Ovsemk je tu jedno ALE. A to ALE je to, ze EU se tady oficialne prebira svou roli nad spasou Evropy a nad mirovym zivotem v EWvrope, koneckoncu dostala za to nobelovu cenu, nebo ne? Takze pokud nekdo takjhle oficialne prebira odpovednost nad usporadanim Evropy, predpokladal bych, ze to je prave EU a jeji instituce, ktera ma urcovat pravoidla tak, aby se neco takoveho nemohlo stat. Cili minimalne to, ze pokud EU nejaka pravidla nastavi (napr. Maastricht), tak je taky bude pozadovat od statu, aby je dodrzovaly. A tohle z EU nikdo nestrepe, protoze jakykoliv prd se v Evrope za poslednich 20 let deje, ten prd vymysli EU a prosazuje EU. Ze vedle toho zijeme vsichni na dluh jako staty neni jen zalezitost danych statu, je to zalezitost systemu v ramci EU, ktery to umoznuje a nehlida. Nikdo nenutil EU jako instituci prebirat politickou odpovednost za tento stav. A tak, jako se vsichni poplacavaji ze maj nobelovku, tak zase jednoznacne odpovidaji nad stavem unie a clenskych statu. Z toho se nemuzou vyvliknout. V kazde firme plati, ze neni pravomoce bez odpovednosti. Nelze nechat pravomoc na EU a odpovednost ocekavat od narodnich statu. Protoze to nidky fungovat nebude.

M. Prokop 19.12.2012 12:31

Fungovat to nebude, to souhlasím,

ale zároveň to bude provozovatelům pěkně vynášet. Pročež se toho budou držet co lejno košile a vydávat velké peníze na oblbování občanstva.