29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Nastal čas

V textu Prohlášení Václava Klause a IVK ze dne 13. 6. 2017 vydaného k „nepřijatelnému zacházení Evropské unie s Českou republikou“ je v bodu 6 mimo jiné uvedeno: “Nastal čas začít připravovat odchod naší země z Evropské unie.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 29.6.2017 11:38

Re: Klaus,

Klaus je možná tragédií vaší neschopnosti, za národ prosím nemluvte.

M. Moravcová 29.6.2017 11:38

Re: Klaus,

patří pod Šarinu, omlouvám se.

Z. Rychlý 29.6.2017 12:16

Re: Klaus,

Dávno jsem pochopil.

M. Zikmund 29.6.2017 12:46

Re: Klaus,

Tahle věta ani nedává smysl.

A. Pakosta 29.6.2017 10:27

Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Mluvíte o logistice z pozice zkušeného šéfa firmy, která, jak sám uvádíte, obchoduje "se šesti stát EU, s USA, Chile..." a nevím ještě s kým. No vidíte - neobchodujete POUZE se státy EU, a tudíž respektujete i jiná obchodní pravidla a smlouvy, než jsou ty unijní. No a po "Czexitu" by prostě ta mimounijní pravidla převládla. Chápu, že se bojíte toho, že by nám EU dala náš odchod "sežrat" přesně tak, jak se o to dneska snaží u Británie. Taková trestná opatření jsou ovšem vždy dvojsečná.

Vaše chmurné obrazy kolon náklaďáků, stojících na hranicích, jsou spíše úsměvné. V Calais taky stojí kolony náklaďáků, a firmy se kvůli tomu nehroutí. Logistici prostě musí zahrnout do svých výpočtů reálně dosažitelný čas přepravy, ať už použijí letadlo, nebo formanský vůz.

Dále pak uvádíte, že je nutno se na případný odchod z EU důkladně připravit - a to není nic jiného, než co tvrdí pan Klaus, s nímž polemizujete. On prostě říká, že už je čas s tou přípravou začít, a s tím nelze než souhlasit. Existují totiž jen dvě možnosti pro námořníka na lodi, jenž přestal důvěřovat kapitánovi a důstojníkům: buď vystoupí z lodi, jakmile se mu naskytne možnost dostat se na břeh, i za cenu, že poruší své závazky, a nebo počká, až se stane opravdu malér a loď se potopí. Domnívám se, že je rozumnější ten první přístup.

Z. Rychlý 29.6.2017 10:59

Re: Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Souhlasím. Chybu v uvažování děláte pouze v tom, že se domníváte, že EU věrchušku zajímá nějaká dvousečnost. Pro ně ekonomika nehraje ŽÁDNOU roli, jsou schopni ten politický projekt protlačit i za cenu vlastního ekonomického zničení.

Ś. Svobodová 29.6.2017 11:10

Re: Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Pokud ještě bude existovat cosi jako demokracie, tak si to nemyslím. Protože politika a ekonomika jsou tak propojené, že s opravdovým ekonomickým pádem (nikoliv s minulou hrou na krizi) by přišel automaticky i pád "věrchušky".

Z. Rychlý 29.6.2017 11:15

Re: Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Kde proboha děvče vidíte v EU demokracii???

Ś. Svobodová 29.6.2017 11:57

Re: Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Píšu "cosi jako". Pokud půjde ekonomika do kopru, půjdou s ní současné strany v národních státech, tudíž se i do euparlamentu dostanou lidé bez ideologických vazeb a stávající "management" půjde od válu. Tak že pro stávající politiky je fungující ekonomika nutná uskutečňování jejich ideologie.

Z. Rychlý 29.6.2017 12:18

Re: Pane Vlku, zdaleka nemáte ve všem pravdu!

Zkuste opustit předpoklad, že něco jako EU být musí. Nemusí a bez ní nám bude líp. Není pravdou, že co je velké je automaticky lepší.

P. Urban 29.6.2017 16:59

Bez EU nám bude líp

Snad. Pokud všechno ostatní bude fungovat, jako doposud.

Problém je, že podobné změny často spouští kaskádu dalších událostí, se kterými logika "odstraním příčinu, odstraním problém" většinou nepočítá.

Ke cti Václava Vlka st. nutno říci, že tuhle primitivní logiku nepoužívá.

J. Kratochvíl 29.6.2017 10:05

Evropa má v současnosti problém s řešením migrace

ale řešit ho vystupováním nebo dokonce rozpouštěním EU jsou nebezpečné provokace od českých politiků a komentujících novinářů.

Od politiků jako je V.Klaus, který byl přes 20let v nejvyšších státních funkcích a jak to dopadlo. Měl by za své výsledky své činnosti nést zodpovědnost a ne nás ještě provokovat nesmysly z vystupováním z EU. Co on nám může místo EU nabídnout, nic v lepším případě. Je hlavně jeho zásluhou, že jsme již po téměř 30 letech stále druhořadými občany Evropy.

Zkušenosti z rozpadem monarchie před sto lety a následnými dvěma světovými válkami a dvěma totalitami by mělo být dostatečným varováním před naváděními jaké nám tady nabízejí pánové Klaus, Robejšek nebo V. Vlk a další. Jsme součástí demokratické EU a její rozpad nepřichází v úvahu, protože každé řešení je horší než i tak s výhradami fungující současná EU.

Z. Rychlý 29.6.2017 11:03

Re: Evropa má v současnosti problém s řešením migrace

No právě! Copak nevidíte, že se tu buduje "monarchie" se vším tím demokratickým deficitem? Bachův absolutismus byla proti téhle silové demográcii (děkujeme lidu!) a autocenzuře zlatá klícka.

Z. Rychlý 29.6.2017 11:13

Re: Evropa má v současnosti problém s řešením migrace

Kromě toho, EU v současné době neřešení nějaký zasr.. problémek s migrací, ale řeší daleko závažnější problém mikrotenových sáčků.

P. Zinga 29.6.2017 14:00

Re: Evropa má v současnosti problém s řešením migrace

A v Německu ještě do voleb "Ehe fuer Alle!" (Manželství pro všechny!), to je momentálně nejnaléhavější problém německých voličů.

Ś. Svobodová 29.6.2017 11:40

Re: Evropa má v současnosti problém s řešením migrace

K tomu, aby se omezil migrační tok je zapotřebí spolupráce států. Ta není možná, pokud si vedoucí úředníci nenaslouchají a nejsou ochotni přistupovat k jednotlivým argumentům racionálně, bez emocí a bez ideologie. Bohužel téměř veškeré návrhy z Bruselu jsou vedeny právě ideologií, bez racionální podstaty. Pokud by se spolu na opatřeních domlouvali vlády jednotlivých států, jsem přesvědčena, že by protimigrační opatření byla už dávno realizována. Vedení EU se v této otázce odhalilo v plné nádheře a velmi se podobá dobové "pomoci" z Moskvy. Za takové situace není divu, že dost lidí tluče na poplach.

M. Pivoda 29.6.2017 9:48

Nastal čas si seřadit priority

Problémů je dnes skutečně hodně. Kumšt ale je nastavit ty správné priority pro jejich řešení. Já ty prezentované priority ale vidím úplně jinak.

P.S. Než akutní odchod Česka z EU, možná ještě aktuálnější je odchod Václava Klause z Česka. Sám to zřejmě naznačil, když se tak viditelně angažoval v Alternativě pro Německo. Česko mu již leží u ...

J. Kratochvíl 29.6.2017 10:10

Re: Nastal čas si seřadit priority

Ano souhlasím. To je dobrý nápad. Ať odejde V.Klaus z České republiky a za ním všichni jeho kamarádi nebo dokonce také z EU.

Toho se asi ,bohužel, nedočkáme.

A. Nový 29.6.2017 11:14

Re: Nastal čas si seřadit priority

A co kdybyste se vy dva chytli za ruce a společně odešli za svou láskou (socialismem) do brusele. :-))

S. Donát 29.6.2017 11:22

Re: Nastal čas si seřadit priority

Nebo s dlouhým provazem do nejbližšího lesa...

M. Prokop 29.6.2017 11:15

Re: Nastal čas si seřadit priority

Prospěl by spíš váš odchod.

A. Pakosta 29.6.2017 11:25

Re: Nastal čas si seřadit priority

Pánové, mne fascinuje vaše bohorovná jistota, že to byl právě Václav Klaus, kdo "přivedl zemi do maléru" - kde máte jaké srovnání v tom smyslu "kde bychom byli bez Klause" - he? Já osobně si třeba myslím, že bez Václava Klause bychom dnes byli ještě v hlubší řiti než teď, a můj názor je stejně dobrý jako ten váš.

Víte, život je už uspořádán tak, že se člověk nikdy nedozví, co je na té koleji, kterou se nevydal. A obviňovat V. Klause za to, že se vám nelíbí dnešní stav, to je ubohý alibismus, nic víc. Nadarmo se neříká, že každý národ má vládu, jakou si zaslouží.

A úplně mimo mísu je pak to vaše "doporučení", ať Václav Klaus odejde z Česka - CO SI JAKO MYSLÍTE, že by se jeho odchodem změnilo? I kdybyste ho poslali "do věčných lovišť", nanejvýš byste ušetřili pár set tisíc korun za jeho prezidentskou penzi - vytrhlo by nás to?

J. Šimek 29.6.2017 12:30

Re: Nastal čas si seřadit priority

Klaus veřejně exhiboval s prohlášením o zvažování emigrace, měl by to dotáhnout do konce.

Z. Rychlý 29.6.2017 10:56

Re: Nastal čas si seřadit priority

Vezměte si nějaké tabletky s umělou inteligencí. Určitě se váš stav zlepší.

A. Pakosta 29.6.2017 11:29

Re: Nastal čas si seřadit priority

Pane Rychlý, to jsou ubohé repliky! Na ty se dá reagovat jedině tak, že Vám očividně žádné tabletky nepomohou....

Z. Rychlý 29.6.2017 11:38

Re: Nastal čas si seřadit priority

Na blbou repliku pana Pivody těžko něco inteligentního vymyslíte. Ale pokud si myslíte, že reaguji na váš příspěvek, tak to jste vedle. S tím vaším nemám problém.

A. Pakosta 29.6.2017 11:58

Re: Nastal čas si seřadit priority

Pane Rychlý, dík za reakci. Nebral jsem to osobně, ta zmínka o pilulkách mi přišla pitomá všeobecně. Dávám Vám nicméně za pravdu, že replika pana Pivody jednoho zvedla ze židle - mne ostatně taky. Jenže obecně v diskusi ničemu nepomůžete argumentací ad personam (napadáním osoby odpůrce) - a Vám se omlouvám za to, že jsem se právě k tomu nechal Vámi vyprovokovat.

Z. Rychlý 29.6.2017 12:15

Re: Nastal čas si seřadit priority

Já taky na teoretické úrovni nesnáším napadání osoby, leč nejsa dokonalým, občas ujedu. Krom toho, být pan Pivoda ad rem, nebyl bych ad personam.

F. Houžňák 29.6.2017 10:58

A copak na to říká Elon Musk?

To by nás eminentně zajímalo.

T. Hraj 29.6.2017 11:06

Re: Nastal čas si seřadit priority

́Prioritním problémem dneška je jak dostat V.K. z ČR. ́

Není-li toto posedlost, pak už nevím co je.