26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

EVROPA: Na nejvyšší úrovni se neříká celá pravda

Nemám ráda teorie spiknutí. Připadají mi povětšinou uhozené. Ale jestli jsem se někdy setkala s něčím, co se „spiknutí“ alespoň v jakýchsi náznacích blížilo, pak je to čerstvé „odhalení tajné evropské tiskárny peněz“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 21.12.2015 11:07

Re: I z tohoto důvodu je lepší mít rum ve sklepě, než

CNB by z vas mela radost.

Toto reseni ma ale problemy- mate dost velky sklep na uskladneni rumu za nekolik milionu korun? Kdo vam to pojisti? Neukradne vam to nekdo? Komu ten rum prodate az budete potrebovat hotove penize?

Mimochodem moje manzelka s timto resenim zasadne nesouhlasi. Muj vypocet je jasny: spotreba: lahev whisky tydne. Planovana doba zivota: 20 let. Tedy je potreba koupit neco pres tisic lahvi whisky a tim zajistit aby nase tezce vydelane penize neztracely hodnotu. Bohuzel moje zena, s touto zarucenou metodou jak ulozit penize, jak jiz jsem rekl drive principielne nesouhlasi.

P.S: Podobne problemy jsou se zlatem ve sklepe.

J. Lepka 21.12.2015 14:44

Re: I z tohoto důvodu je lepší mít rum ve sklepě, než

Whisky líp hoří! Není manželka hasička ?

J. Novák 21.12.2015 8:11

Základy EKONOMIOLOGIE....

Pane Polanský, základem této darebácké vědy, kdy vám je zítra vysvětleno, proč jste včera přišel o své peníze je prostý fakt, že nakonec jakékoliv peníze natištěné na PAPÍŘE mají jen tu hodnotu papíru na rozdíl peněz natištěných na ZLATĚ, které mají pořád hodnotu té váhy zlata.

Dost si lámu hlavu nad konečnou hodnotou peněz nenatištěných na NIČEM, těch elektronických....

Šedovous

PS Třeba holubička naše paní Šichtařová něco tuší....

J. Mrázek 21.12.2015 15:11

Netuší. Ví ....

Tohle jinak než špatně dopadnout nemůže.

D. Polanský 21.12.2015 7:28

Ono stačí se podívat na naši centrální

banku. Tiskne, jak si její šéf umane. Takže člověk nemusí být odborníkem, aby věděl, že jednou taková produkce peněz povede k průšvihu. Odnesou to opět lidé, co si poctivě šetří v bankách. Najednou zjistí, že našetřený milion má reálnou hodnotu půl milionu.

K. Pavlik 21.12.2015 10:56

Re: Ono stačí se podívat na naši centrální

CNB si za natistene ceske penize kupuje Eura. Jestli je to dobry napad se ukaze casem.

CNB kupodivu nevyuziva moznosti zavest zaporny urok. Rad bych vedel proc to nedela (jako napriklad Svycarsko).

S neinvestovanym milionem korun jste jeden z duvodu proc to CNB musi delat - Asi nechce jit japonskou cestou.

K. Pavlik 21.12.2015 2:11

Tisknuti penez

Tisknuti penez byl oblibeny vyraz ekonomu (tluchubu) o USA. Ted se snazi aby se na to zapomnelo a presli na EU. Problem je bohuzel nekde jinde - v nekterych zemich jako napriklad v Nemecku nebo v Japonsku je hodne lidi kteri vydelavaji podstatne vic nez jsou ochotni utratit a investovat. Co s tim? Japonsko to nezvladlo, Nemecko to asi nezvladne, ve Francii to nehrozi - tam lide nesetri. Inflace zatim Japonsku nehrozi, proc by mela EU? Uprchlici mohou byt mnohem vaznejsi duvod k inflaci - no ale toto tvrdit neni popularni. Lze vubec donutit lidi aby vytahli penize ze strozoku?

$400 miliard je pakatel zejmena kdyz je to kryto jakysimi sliby jinych bank - on normalni urok na teto urovni je zaporny.

CNB resi problem lidi s penezmi doma ve strozoku tim ze nakupuje Eura. Je to dobre? No asi lepsi nez v Japonsku kde to promrhali.

F. Kusák 21.12.2015 17:16

Re: Tisknuti penez

No, vnitřní zadlužení USA je hrůzostrašné a Evropa se vytváření takových dluhů naučila dělat právě v USA. Já se na ty tzv. dluhy dívám jako na mrtvý kapitál. Nikdo ho do reálné ekonomiky už nikdy nevrátí. Banky jej sice mají ve svých bilančních sumách, státy jej vykázaly jako ekonomický růst, ale pro současnou a budoucí reálnou ekonomiku význam nemají. Tak co s tím? V rovnici ho můžeme vyjádřit jako další dynamickou proměnou a tím se vždycky levá strana bude rovnat pravé. Tak ji tam prostě nechme a dohodněme se, že se ji nebudeme všímat........ Má to ale dvě podmínky: mírnou inflaci, tak do pěti procent a možnost definovaného "tisku" peněz. A potom, že ekonomika není věda.

P. Vaňura 21.12.2015 21:40

Průšvih nastane, až začnou lidé místo bankovek chtít

zlato. To svého času Roosevelt zakázal pod trestem 10 let vězení, aby následně polovinu těch peněz pomocí devalvace lidem UKRADL.

Někde jsem slyšel, že Al Capone dojel na to, že pozval Roosevelta na nějakou svatbu a ten se šíleně rozzuřil. I když vzhledem k výše uvedenému neměl vlastně proč...