21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

EVROPA: Kšefty s emisemi

Většina z vás asi tuší, že existuje něco jako emisní povolenky. Prosté duše si asi domýšlí, že díky tomuto skvělému systému máme čistý vzduch a žijeme lépe a radostněji. Pokusím se vysvětlit, že to celé je jeden veliký omyl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 4.1.2020 9:08

"Emisní povolenky" jsou typická "bursíkovina".

Pouze opět jeden stupínek ke vládě politiků nad rozumem/občany. Některých politiků.

R. Langer 4.1.2020 9:03

Tak tak! ;-D

R. Vacek 4.1.2020 8:34

Jedná se o jednu z forem rozvojové pomoci, kterou EU poskytuje chudším zemím. A že to funguje vidíme na příkladu Číny, kam se evropská výroba stěhuje a Číně to pomáhá.:-)

P. Sejrek 4.1.2020 8:12

Ó ne, to by se nevymáhalo po sopkách ale po státech ve kterých ty sopky stojí. Když pohroma tak pořádná. Prachy se musí točit aby skončily v těch správnejch kapsách.

J. Krásenský 4.1.2020 4:38

Tak to tady znovu zopakuji. S myšlenkou daní za CO2, či za povolenky, jsem se poprvé setkal v polovině osmdesátých let, kdy měly sloužit k přerozdělení bohatství a spotřeby z rozmařilého severu na chudý jih. Myšlenka hezká, ale nepříliš táhnoucí, neboť zavdávala otázky soběstačnosti, práce, vzdělání a pokojného soužití třicet let po kolonializmu. O deset let později ji inovovali na záchranu planety před zlým CO2, boji proti GW a také o to, že peníze za CO2 nekončí u potřebných chudých, ale na kontech mezinárodní oligarchie. Tehdy se dostalo těmto myšlenkám patřičné síly, mediální i politické, přes akční výbory občanské společnosti a myšlenky globální vesnice. A výsledky se brzo dostavily. Přírodě to pranic nepomohlo - ani nemohlo, a nůžky bohatství se rozevřely v míře v dějinách dosud nepoznané.

P. Dvořák 4.1.2020 2:52

Sopky bude Uršula a Merkelbába regulovat. Už na tom pracují afričtí inženýři.

P. Dvořák 4.1.2020 2:50

Jako vždy jsou v tom jenom prachy. O ty se v podstatě starají dvě skupiny.

Ti první vymýšlí povolenky, staví si fofrníky a solární pole, zavírají elektrárny, sestavují státní rozpočty, rozhodují o struktuře obyvatel (připrchlictví), stávají se „klíčovým hráčem v české politice“ . . . Ti druzí to platí.

Dělící čára mezi prvními a druhými je také v tom, že ti druzí jezdí do zahraničí na dovolenou a za svoje, kdežto ti první jsou nachystaní odjet do daleka navždy a znovu přesně tak, jak zněl název staršího filmu: "Za prachy těch druhých."

P. Labaj 4.1.2020 2:41

Já bych to tak černě neviděl. Teď tam máme paní Uršulu, a to je jiný sekáč než její předchůdce. Ta dokáže věci, to by vojáci v Německu mohli vyprávět. Takže bych se vůbec nedivil, kdyby zvládla prosadit i ty emisní povolenky pro sopky. A následně je po těch sopkách vymáhat.

K. Lilibínský 4.1.2020 1:23

Je to hanebnost.

Každou chvíli bouchne nějaká sopka. Vychrlí do ovzduší tuny CO2.

A ty mrchy sopky, potvory odporný žádný povolenky nezaplatí.

A ty shnilý mezinárodní soudy NIC. Ticho po pěšině.

Ani mezinárodní arbitráž na ně neplatí.

Prostě skandál.............;-D