28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

EVROPA: Jsme oběťmi ekologistických experimentů

Při formulování výroků v idealistické filozofii a výrokové logice se jako základní formule používají axiomy, které jsou automaticky a bez dokazování přijímány jako platné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Sedláček 9.3.2022 12:19

Jakpak jste k tomu číslu došel? Naslinil jste si prst? IMHO je to pěkná blbost.

M. Sedláček 9.3.2022 12:16

R^R^R^

P. Molík 9.3.2022 12:11

Nejvyšší natalita je tam, kde je největší bída, a nejen bída materiálního rázu, ale i duševní a duchovní. Oblasti nejméně civilizačně vyspělé, tedy zaostalé, jsou oblastmi s nejvyšší natalitou. Tyto oblasti jsou ve všem úpadkové, ovšem v produkci a šíření škůdcovského potenciálu jsou nejlepší na světě, proto asi jejich obyvatelé imponovali Merkelové a dalším morálním odpadlíkům.

P. Molík 9.3.2022 12:04

Šílené sociálně-inženýrské experimentování Bruselu nabírá na obrátkách, a naše nynější vláda tomuto šílenství ze všech sil napomáhá. Vláda Fialy primárně zastupuje zájmy Bruselu a zájmy občanů ČR v lepším případě ignoruje a v horším případě sabotuje. Vláda Fialy se stihla v rekordně krátkém období dokonale zkompromitovat a totálně znevěrohodnit.

R. Polášek 9.3.2022 11:35

Optimální počet lidí na zeměkouli je dán technickou úrovní jejich civilizace. Čím vyššé technická úroveň civilizace, tím existuje víc aktivních objemů a vynálezů, které umožňují pohodlné živobytí na zeměkoluli víc lidem.

Například pokud byla naše civilizace na úrovni lovců sběračů, byl optimální počet lidí na zeměkouli, jakožto defakto vrcholových predátorů přírodních biotopů v řádů několika stovek tisíců lidí. Přeměnou civilizace na prvobytně pospolné zemědělce se prostor pro lidskou civilizaci zvýšil na desítky až stovky miliónů lidí. 400 miliónů lidí byl optimální počet pro lidskou civilizaci na úrovni cca feudalismu, zhruba před objevem chemických hnojiv a strojů. Objevem pesticidů a pokročilé chemizace a industrializace zemědělství stoupl použitelný životní prostor na zeměkouli na jednotky až desítky miliard lidí.

A přesunem zemědělské produkce do uzavřených umělých prostor, která právě začíná v podobě všelijakých hydroponických a akvaponických produkcí, se prostor pro lidi na zeměkouli zvýší odhadem na minimálně desítky miiard lidí. Souběžně zřejmě s dalším technickým krokem lidstva, osídlováním prostor mimo povrchu naší zeměkoule.

je třeba jen pouze udržovat, příapdně zvyšovat inovační aktivitu lidstva. Nedopustit jenom, aby v lidské společnosti převládly její rakoviny, třeba zelená rakovina nebo náboženská rakovina ve formě radikálního islámu, které s rozvíjející se inovační aktivitou lidstva nejsou kompatibilní a výrazně inovační aktivitu lidí omezují nebo rovnou téměř stoprocentně neutralizují.

J. Karza 9.3.2022 11:32

Rád bych vám pomohl, pane Rado, ale za prvé je můj čas omezený, za druhé nejsem psychiatr. Musíte s tou záchranou klimatu běžet jinam.

P. Rada 9.3.2022 11:28

Nebo jinak. Iracionalitu a stupiditu obecného lidského chování ukazuje na příběhu jedné ostrovní civilizace Koukolík. Dnes jaksi žijeme s hlediska možností pohybu ještě na ještě relativně menším vesmírnými propastmi daleko důsledněji izolovaném ostrově:

https://www.youtube.com/watch?v=eb_6MdUZyw0

P. Rada 9.3.2022 11:23

Věcnost jsem se výše snažil projevit čísly dokládajícími dynamiku změny klimatu. Můžete/ dokážete na údaje a následující grafická zobrazení vývoje věcně navázat?

https://faktaoklimatu.cz/infografiky/teplota-22000-let

https://faktaoklimatu.cz/infografiky/cykly-koncentrace-co2

P. Rada 9.3.2022 11:17

Nejběžnější a nejméně bolestnou metodou jak omezit populaci je přirozený pokes míry její natality. Právě proto se přeci celý vyspělý svět nenápadně ale fakticky četností redukuje. Velikost populace zatím stěží udržuje jen růst růměrné doby života.

K tomuto slouží také nadbytek zmíněného "jídla" resp. podle metabolické teoruie biologie přebytek obecně spotřebovaných energií.

https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2004/cislo-9/metabolicka-teorie-biologie-aneb-nova-teorie-vseho-ziveho.html

Problém je dnes zejména v nyní dynamicky rostoucích nestabilitách systému, který se pro překročení planetárních mezí může zhroutit i daleko rychleji, než jakým tempem se populace přirozeně stabilizuje.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Planet%C3%A1rn%C3%AD_meze

Snaha toto vyřešit vede k ideovým systémům jako G.D. ale racionální myšlenky žel významě naráží na stupiditu, chamtivosti až lidskou psychopatii.

J. Prikner 9.3.2022 11:14

Ne jen extrémní ekonomická náročnost, ale i extrémní blbost.

J. Karza 9.3.2022 11:08

Aha, tak proto reagujete na můj příspěvek nevěcně, zcestně a iracionálně.

P. Rada 9.3.2022 11:02

"Pitomou" máte zřejmě pamět - nebo patříte mezi ročníky posametové a historickým poznáním sovětů.... tedy nepoznamenané.

L. Harvánek 9.3.2022 11:02

Víte, že ty Vaše teorie jsou k ničemu? Věnujte se zkoumání přírodních a fyzikálních zákonů a zjistíte, že matka příroda si to vždycky nějak zařídí. Jenže kdybyste našel nějaký způsob redukce lidstva (nemyslím tím nějaké drastické způsoby) a počet lidí by se snížil na Vámi prosazovaných 0,4 miliardy, zbylé lidstvo by pomřelo hlady. Protože sice zvládáte vymýšlet krkolomé teorie, ale nevíte, jak si něco k jídlu sehnat.

P. Rada 9.3.2022 10:58

Zaznamenat opakování schémat lze u kohokoli s lidí. Schématem v tlupách bývá přitakávání a vyhybání se věcnosti.

P. Rada 9.3.2022 10:55

Jste na omylu. Pominul jste totiž měrnou energetickou i surovinovou spotřebu té které části světové populace a navíc jako kdy s hlediska ekologie nepůsobily antropogenní vlivy už dlouhodobě a na principu kumulativnosti.

I. Schlägel 9.3.2022 10:46

To děláte dobře. Nakonec stejně levicí zprofanovaným pojmem je termín "krajní pravice".

J. Karza 9.3.2022 10:30

Opakovaní schémat jsem u vás zaznamenal. Měl byste s tím něco dělat.

P. Diviš 9.3.2022 10:27

Ale jo, vím, ale radši tu krádež pojmu připomínám.

K. Křivan 9.3.2022 10:15

Optimální počet lidí na zeměkouli je asi tak 0,4 miliardy. Teď máme dvacetkrát víc. Většina zemí tzv."třetího světa" se zdojnasobí během dvaceti let. Pouze výrazná redukce lidstva by byla schopna vyřešit všechny ekologické problémy.

P. Rada 9.3.2022 10:13

Lidé jsou tvorové velmi pospolití a obvykle racionálně využívají pro úsporu při rozhodování opakovaného, v tlupě odpozorovaného, schématu. Obvykle jse uvedl proto, že posledních 10tis let a 5 tis let co pamatují civilizace, bylo klima na planetě geolo-historicky vzato mimořádně stabilní s glob teplotami 15+-0.5C.

V ustálených podmínkách rychlé opakování naučeného pravidelně bývá nejvýhodnější cestou k přežití.

V dynamicky se měnícím světě (dnes je gradient glob teploty už skoro 0.5C dvě desetiletí) pak je naopak opakování schémat (stupidita) nejspolehlovější cestou do kolapsu.

I. Schlägel 9.3.2022 10:09

Tou liberální pakáží myslím tzv. moderní liberální demokraty, kteří nejsou ani demokratičtí, ani liberální. Sociální inženýři s povolením regulovat, dotovat, destruovat.

V. Kolman 9.3.2022 10:07

"VŠUDE"!!!!!!

Navíc člověk "moudrý";-D;-D;-D je katastrofálně přemnožen (více než 20.násobně), se všemi s tím spojenými důsledky!!!!!!

P. Diviš 9.3.2022 10:06

Ano, vy jste názorná ukázka zblbnutí, nejen digitálního.

J. Pankovic 9.3.2022 10:06

...takže kdyby cromagnonci nezačali používat oheň, krytolebec to mohl přežít ;-)

P. Dvořák 9.3.2022 10:06

Na dnešní poměry jsme normální = zblbli jsme.

P. Diviš 9.3.2022 10:05

Dovoluji si podotknout, že "liberální pakáž" takřka neexistuje a pokud ano, rozhodně neškodí.

"Srovnat do latě" je třeba pakáž socialistickou, čehož se asi nějaký ten führer, ještě horší než socani a v jejich duchu, nepochybně ujme.

J. Pankovic 9.3.2022 10:04

...ale těch teploušů jako by bylo opravdu víc ;-)

P. Rada 9.3.2022 10:01

Ano za dobu existence života vyhynula už naprostá většina druhů a přitom vždy bylo "přirozené" že nejpostiženější byly druhy neschopné s rychlosti změny prostředí zavčas adaptovat. To bývají všechny hmotnější a dlouhověkejší organismy daleko spíše jak ty krátkodobě žijící. Změna prostředí na K/T rozhraní před 65 miliony let tak podle paleontologů vyhubila vše hmotnější než cca 23kg.

Považte, že dnes nastává od té doby druhá nejrychlejší glob. změna klimatu.

J. Karza 9.3.2022 10:00

Zvýšená míra iracionality je typická pro určitý typ politických režimů.

P. Pepax 9.3.2022 9:58

V oblasti počítačových a jim podobných technologií je člověk docela úspěšný, zatímco v jiných oblastech se pohybuje malými krůčky viz nebývalá neschopnost si poradit s covidem.