1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

EVROPA: Jsem extremista!

Jistě jste zaznamenali jeden z posledních výroků prezidenta Miloše Zemana: Hradu by se líbilo, kdyby Češi eurem začali platit co nejdříve.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pražák 23.3.2015 8:00

Jeden chybný obrat:

Autorka píše:"....Není to nic proti cizincům – nechť do Evropy přicházejí, chtějí-li...". To je ZÁSADNÍ NESMYSL. Jen v Africe za posledních sto let vzrostla populace 10 násobně, o 1 miliardu lidí. Jestliže Evropa přijme jen desetinu těch afričanů, kteří by chtěli do Evopy, tak vlivem přetížení zdrojů (potraviny, bydlení, "sociální" systém",...) dojde k devastaci Evropy. Každý stát MUSÍ MÍT PRÁVO na rozhodnutí, koho do země vpustí a koho ne, aby nedošlo k poškozování domácích občanů a toto právo tvrdě vymáhat. Nějaká pseudocharita se zachraňováním imigrantů ve Středomoří škodí všem.

M. Prokop 23.3.2015 10:38

Re: Jeden chybný obrat:

Myslím, že na únosném počtu přicházejících (úplně zavřít to nelze z ryze technických důvodů) byste se s paní Šichtařovou shodl mnohem lépe, než se soudruhy v Bruseli, Švédsku etc.

P. Vaňura 23.3.2015 12:16

Úplně zavřít to LZE, opak

tvrdí jen ti, kteří to úplně zavřít nechtějí. Stačí připomenout jeden zákon z doby Protektorátu, "přechovávání policejně nehlášených osob se trestá smrtí." "Nezákonný vstup na území SSSR se trestá 3 lety pracovního tábora" a to ještě nebyla válka a nebylo jisté, že vězeň ty tři roky přežije.

Kolik si myslíte, že by za takovýchto podmínek bylo ilegálních imigrantů????

J. Kučera 23.3.2015 16:50

Re: Úplně zavřít to LZE, opak

Je velmi jednoduché nejen zabránit nelegální imigraci, ale dokonce i zbavit se imigrantů. V muslimských zemích platí nemuslimové vyšší daně. Takže recipročně zavedeme i my toto opatření. Muslimové v křesťanské zemi budou platit dvojnásobné daně a pro doplnění nebudou mít nárok na sociální dávky. Sami se začnou stěhovat jinam. Možná, bohužel, do sousedních "politicky korektních" zemí.

M. Prokop 23.3.2015 18:10

Re: Úplně zavřít to LZE, opak

Já tedy nevím jak vy, ale já bych jako v SSSR nebo protektorátu žít nechtěl.

J. Pražák 23.3.2015 16:59

Re: Jeden chybný obrat:

Ale stát si musí mít možnost vybírat koho přijme a koho odmítne, zda analfabeta z pralesa, nebo IT experta...

J. Brožek 23.3.2015 10:38

Re: Jeden chybný obrat:

To už je dávno pryč. Dnes už ČR samostatně nemůže rozhodovat, koho do země vpustí a koho ne. Když se 100 tisíc muslimů z Francie, Švédska apod. původně obyvatelé Afriky a dnes po 5 letech s občanstvím EU, rozhodne, že přesídlí do ČR, tak jim to nikdo nijak nemůže zakázat.

P. Vaňura 23.3.2015 12:21

ALE můžeme jim nedat

sociální dávky a nemusíme je zaměstnat. Problémy Británie s imigranty jsou způsobeny především jejich sociálním systémem. Já bych natrvalo uzákonil, že člověk má právo na sociální dávky jen od země, jejímž je občanem. A občanství bych uděloval za podobných podmínek, jako je tomu ve Švýcarsku, tj. člověk je tam 12 let, pracuje, platí daně a už se plně asimiloval.

Proč si myslíte, že k nám imigrují Cikáni ze Slovenska? JEDINĚ proto, že tu mohou dostat české sociální dávky.

J. Pražák 23.3.2015 17:01

Re: Jeden chybný obrat:

Jak to? Povolení pobytu snad ještě je potřebné, zejména pro lidi, kteří představují potencionální bezpečnostní riziko. Jinak. vykázání. Jde pouze o to, aby stát vykonával své povinnosti.

J. Brožek 23.3.2015 18:35

Re: Jeden chybný obrat:

Jestliže se jedná o občany členské země EU, tak žádné povolení k pobytu nepotřebují. A už vůbec se neřeší, jestli někdo z nich představuje nějaké riziko. Víte, co to je volný pohyb osob?

J. Pražák 23.3.2015 19:43

Re: Jeden chybný obrat:

Máte pravdu. To je velký prů**r. Kdy dostane jistá menšina pokyn od "šéfa", aby se v rámci EU přestěhovala do menšího státu, tak mohou dělat velký nátlak,....

P. Neubauer 23.3.2015 7:59

je velmi smutné

že kdo se jakkoli odkloní od jediného správného názoru (bez zkoumání pravdivosti) je ihned v Evropském prostoru označen extremistou,xenofobem a náckem.

L. Křivan 23.3.2015 7:17

Euro NE !

Až bude Euro platidlem kvalitních ekonomicky zdravých zemí, pak bude o co stát.  Teď ale v žádném případě !  Euro ist teuro ! (česky: Euro je drahota)

J. Kovaříček 23.3.2015 2:47

Malá oprava.

Paní Šichtařová rozhodně není extremista, když už tak extremistka, abychom byli politicky i genrově korektní.

Velmi dobrý a poučný článek. Díky! Prorok Mohamed by sice tuto dámu neocenil, neboť tvrdil, že ženy mají jen půl mozku (a sestry feministické to nějak bez zájmu přecházejí.) Já muslim nejsem, proto mohu spolehlivě prohlásit, že paní Šichtařová má nejen mozek celý, ale umí jej zdárně používat. Takových lidí (žen i mužů) tento svět potřebuje mnohem více, než jich momentálně má. Přeji vše nejlepší.

K. Frauknecht 23.3.2015 7:17

Re: Ne ne.

Paní Šichtařová je extremista, jsem si jist, že nechce být gendrově korektní :-)).

Článek je prima.

P. Lenc 23.3.2015 9:26

Re: Ne ne.

Dobrý článek, připojuji se.

P. Dvořák 23.3.2015 2:00

To je kouzelná věta:

"Eurozóna totiž není od základů úplně špatný projekt. Jen do ní vstoupily některé nesprávné země"

Vzpomněl jsem si na holiče, kterého na Silvestra 1968 nebo 1969 hrál Vladimír Menšík. Pronesl tam kouzelnou větu: "On by ten socialismus nebyl špatnej, jenom by ho museli dělat jiný lidi." Po krátké pauze ještě dodal: "Ale úplně jiný lidi!"

Jsem si jist, že Markéta Šichtařová ani zdaleka nesklidí takový aplaus, jako sklidil Vladimír Menšík.

V. Halašta 23.3.2015 5:41

Re: To je kouzelná věta:

V obou případech je to klasická záměna příčiny. Chyba je v obou případech v nastavení systému, ne ve státech nebo lidech. Jenže Menšík to myslel jako žert, paní Šichtářová to myslí vážně (kdyby Řecko nelhalo). Čímž tak trochu potvrzuje žert o půl mozku (čímž se dopouštím nepěkného faulu ale myslím to jen jako žert.)

L. Křivan 23.3.2015 7:25

Re: ".. jenom by ho museli dělat jiný lidi."

V kibuzech ho dělali úplně jiní lidi.  A ono to fungovalo. Jenže to bylo v podmínkách hospodářsky hodně sparťanských, v době ohrožení, ...  mám dojem, že dnes už nejsou kibuzy to co bývaly.  Kdo o tom ví víc než já ?

Z. Lapil 23.3.2015 12:41

Re: ".. jenom by ho museli dělat jiný lidi."

Máme dnes na sebe štěstí :-).

Podle mě kibucy (kibuc - kibucu jako hrad - hradu?) fungovaly opravdu proto, že tam byli jiní lidé. Jejich jinost ovšem nespočívala v nějaké extra poctivosti, ale v dobrovolnosti. Kolem kibucu prostě nebyl plot ani pohraničníci s flintami namířenými dovnitř.