18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

EVROPA: Je vám zle? Bude ještě hůř!

Bruselské elity definitivně prokázaly, že žijí v jiném světě. Definitivně tím ztratily zbytky kreditu k vedení soustátí se 440 miliony lidí. Jejich životní úroveň je jim totiž úplně ukradená.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 28.12.2021 1:14

Ještě elegantnější by bylo emisní povolenky bez náhrady zrušit.

Krajní levice sice (snad) nenávidí spekulanty, nicméně Piráti a zelení mají emisní povolenky za nástroj zeleným bohům milý, čím dražší tím lepší, a spekulanti zdražujíce je vlastně slouží těmto zvráceným bohům. Takže Piráti i zelení projeví zajisté ideologickou pružnost a s Vaším návrhem zásadně souhlasit nebudou.

J. Jurax 28.12.2021 1:13

... nutností ponechávat klasické - u nás uhelné - zdroje v teplé záloze - běžet ...

J. Sinnreich 28.12.2021 1:10

Nejde jenom o vytapeni domacnosti plynem. Produkci omezuji, nebo zaviraji evropske podniky zavisle na dodavkach plynu. Vyroba aluminia ( Aluminum Dunkerqe), zinku (Nystar), vyrobci oceli a skla. Cena plynu totiz na Dutch gas futures byla $124.7 za megawathodinu, coz je vice nez SESTKRAT tolik co pred rokem. Evropska komise ma pro tento pripad reseni. Presunout veskerou energeticky narocnou vyrobu do Ciny.

Z. Lapil 28.12.2021 1:08

Jste si jist, že velení EU je na to dostatečně inteligentní?

J. Jurax 28.12.2021 1:01

Ale houby ... ono energetická blbost zelených magorů bije o nebesa, nicméně ať se energie díky povolenkám zdraží jak chce a spotřeba poklesne, nabídka preferované energie z občasných zdrojů energie bude celkem na ho√no, poněvadž ty nejsou schopny udržet stabilitu sítě. Už teď je povinnost vykupovat přednostně a draze vše, co soláry a fofrníky vyrobí když náhodou svítí či fouká - to si zeleni magoři a solární baroni protlačili - což jednak destabilizuje síť a jednak energii prodražuje nutností ponechávat klasické - u nás uhelné - zdroje v teplé záloze - běží, což není zadarmo, ale nevyrábějí levnou energii. Spotřebitel tuhle blbost samozřejmě platí.

A je-li cíl zelených bruselských magorů zdražit energii, zdevastovat tak evropský průmysl a ožebračit občany států, jež jsou ke své škodě ovládány mozky paní z Leyenu klimapošuka Timmermanse prožranými zelenou plísní, pak doufám, že dřív nebo později - raději dřív - ti magoři skončí jako Ceausescu. U zdi.

M. Grundmann 28.12.2021 0:47

Existuje jedno elegantní řešení, které by se mohlo líbit i krajní levici : omezit platnost emisních povolenek. Současné emisní povolenky nikdy nepropadnou a tím se mohou stát investičním nástrojem vhodným ke spekulaci. Pokud budou mít emisní povolenky omezenou dobu platnosti, bude s nimi těžké spekulovat a nebudou na tomto trhu parazitovat spekulanti jako teď.

Krajní levice nenávidí spekulanty, Piráti a zelení by měli s mým návrhem souhlasit.;-D

F. Brabec 28.12.2021 0:25

Autor asi nepochopil, ze to co vidi jako problem je cil, tj aby se cena energie na jejiz vyrobu je potreba povolenky zvysovala. Tim vznikne tlak na snizeni spotreby takto vyrobene energie misto ni bude spotrebiteli a tedy i dodavateli preferovana energie, na kterou povolenky potreba nejsou. Mozna by si mel zacit hledat praci jinde nez u iUhli.cz

J. Novák 28.12.2021 0:24

Helmuti budou potřebovat k OZE akumulaci v PVE, ....tak jim můžeme pomoci, když splatí reparace, a za ně vybudujeme 35GWh v PVE v denním cyklu! to k GD patří a mír EU bude upevněn!!!