30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Eurokomise je proti Evropanům

Co je důležitější: Záměry eurokomisařů, nebo životní úroveň lidí v evropských státech? Výzva polského sejmu k pozastavení systému emisních povolenek a jeho reformě je ukázkou odpovědného přístupu. Protože jestli něco funguje špatně, je nezbytné to opravit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 20.12.2021 13:07

Ehm ... pak je podivuhodné, jak se ve Vašem podání římskokatolické náboženství s VUMLem a SČSP ideově shodnou.

P. Diviš 20.12.2021 14:08

Znám spoustu dalších věcí, ale ty neevokujete. :-P

J. Jurax 20.12.2021 12:03

Ale kuš - aby si zhovadilí spekulanti mohli mastit kapsu na povolenkách, musí jim k tomu mnohem zhovadilejší eurokomisaři a europoslanci vytvořit podmínky zavedením těch povolenek a vhodné legislativy kolem nich. A to s kapitalismem jako takovým nemá nic společného. To je důsledek zločinného konání zelenorudých pachatelů dobra a macechy naší EU dozelena zblblé.

M. Hoblík 20.12.2021 11:04

Nejdůležitější jsou koryta komisařů! Čert s Havlem nám byl EU dlužen...

V. Chrastina 20.12.2021 10:33

Kdo z EU uteče, ten vyhraje. A v té zelenorudé hře už jde o všechno, Komise EU nemá slitování.:-/

V. Kolman 20.12.2021 10:30

Kupme od Rakušáků jejich neprovozovanou atomovou elektrárnu, dodejme bezpečnostní prvky a zprovozněme ji. Vyřešilo by to hned několik problémů najednou.

Obávám se ale - že tento můj návrh v Rakousku neprojde.;-D;-D;-D

J. Jurax 20.12.2021 12:30

Technický nemožné. Teď se tam provozuje kultura a chodí tam turisti dívat se na pomník lidské zelené blbosti za víc jak miliardu eur.

Wiki praví - "Současné využití budov a instalovaných technologií je minimální. V hlavní administrativní budově probíhá výuka četnické akademie. Potřebu generovaného výkonu rakouská vláda vyřešila vybudováním dvou bloků tepelné elektrárny Dürnrohr (756 MW). Pro její zásobování polským uhlím musely být rekonstruovány některé mosty ve Vídni, aby byla zachována potřebná splavná výška. Paradoxem je, že okolí Vídně je dnes mnohem více radioaktivní, než kdyby zde stál atomový Zwentendorf. Důvodem je, že spalované uhlí částečně obsahuje uran. Původní plány předpokládaly přestavbu zdroje Zwentendorf na paroplynový cyklus, ale k realizaci projektu nikdy nedošlo.

V létě 2009 byly fasády budov a volná prostranství v areálu osazeny tisícem (300 fasády, 700 prostranství) solárních panelů, které celkem ročně vyrobí 180 000 kWh elektrické energie. Množství energie, kterou vyrobí solární panely za rok, by mohl atomový Zwentendorf vyrobit za 15 minut".

Dodejme k tomu, že Dürnrohr zavřeli po desetiletích provozu až v roce 2019.

"Rakousko bude i nadále importovat elektřinu. Chce se ovšem zasadit o to, že zákazníci budou mít prokazatelné informace o původu elektřiny, která do země proudí. Cílem je takto omezit dovoz elektřiny z fosilních zdrojů i jádra. V současnosti země vyrábí přes 70 procent elektřiny z obnovitelných zdrojů, zejména vodních elektráren." - děl Florian Maringer, poradce rakouské ministryně pro klima, životní prostředí, energetiku, dopravu, inovace a technologie v roce 2020.

P. Dvořák 20.12.2021 10:12

Uhlí je zatím dostatek a je levné, jeho nespalováním v EU se na klima nezmění vůbec nic, tak je potřeba uhelné doly zasypat.

Jaderný průmysl zatím rozvrácený není, ale někde už se začínají jaderné elektrárny bourat. Je třeba to urychlit jako s našimi cukrovary.

Rusové jsou ochotni dodávat potřebné množství plynu, tak je potřeba ho objednat podstatně míň, protože sankce . . . nebo co.

Fotovoltaika a fofrníky běží jenom někdy a někde, ale i kdyby běžely všude všechny naplno a pořád, bude to zoufale málo, tak je potřeba řádně zadotovat podvodníky a elgangstery, ať se ti pitomci, kteří ještě dělají na daně, pořádně prohnou.

A pak jsou tady polomozci v bruseli, kteří si myslí, že modlit se za energii k Alláhovi, bude výhodnější, než ke Kristovi. Ptal jsem se mnoha lidí, modlením brambory neuvařili a chleba nenapekli. Chlastat víno místo vody asi nepomůže.

M. Malovec 20.12.2021 9:26

Nejsem tak naivní, že by zrovna tato vláda udělala to, co navrhujete. Vždyť to chtěl Babiš.

J. Hajský 20.12.2021 10:52

Sypou si už na hlavu popel voliči pětikolky, nebo si ho kudou sypat až jim zamrznou radiátory a přijdou účty za elektřinu a plyn.

J. Jurax 20.12.2021 12:41

Nedělejte si o Babišovi iluze. Zatím všechny návrhy, tak jak mu byly v bruseli předloženy, podepsal. A slovně si dovolil kritizovat až když s premiérováním končil.

Je fakt, že od Fialy nemůžeme čekat ani ten slovní protest - zatím se on i jeho vláda jeví jako poslušní eurobruseloušci.

V. Kučer 20.12.2021 9:24

Uhlí je zatím dostatek a je levné. Uhelné elektrárny se budou moc rušit až se podaří restartovat jaderný průmysl po tom co ho rozvrátili zelení.

Š. Hašek 20.12.2021 9:10

Nastává čas vypráskat z území ČR to "slavné" brusele, komisi, Jourovou.

Nebo budeme čekat, až si odvezou zbytek zlata, prohlásí topení dřevem i na Šumavě za zhoubné? Předtím udělají z Vánoc "Oslavy dne Evropy"? Oslavy "hodnot"?

Pekarová dala nějaký podivný spolkový hadr do parlamentu!!! Hned vedle vlajky státu Česká republika!!! Docela na pováženou, tedy pro mě.

L. Harvánek 20.12.2021 9:40

Doba se nám nějak pokazila. Českým hokejistům na dresy namalovali kohouta. Jednoho jediného a to mi tak nějak evokuje představu klecového chovu slepic. No a proti tomu brojí spousty aktivistů odvolávajících se na práva slepic. Takže proč by hokejisté vyvíjeli nějakou zbytečnou iniciativu. A podle toho vypadají výsledky naší hokejové reprezentace. Já bych si také vůči tolik odsuzovaným slepicím v kleci, případně na dresu ten dres nepropocoval.

J. Novák 20.12.2021 8:58

v čem bude Fialova změna??? že bude jednat o jádru rychleji to by znamenalo ihned založit státní podnik a začít stavbu ETE34 neprodleně shodnou technologií s ETE12 pro řadu synergií, český energetický průmysl!!...... nechť si EDU5 soutěží 5-10 let a zastaví uhelky i v r.2025

F. Kusák 20.12.2021 9:12

Přesně. Kdyby to totiž mysleli vážně, měli by připraven naprosto konkrétní plán s harmonogramem a síťovým grafem s kritickou cestou. Nic takového nemají, jen populistické řeči a kličkují před veřejností. A hloupí lidé jim na to skáčou za potlesku falešných tzv. novinářů.

J. Jurax 20.12.2021 12:48

No, to co píšete, je nemožné. Na to nazelenalá a eurohujerná Fialova vláda ani samotný premiér prostě nemají koule. Z brusele by se na ně mračili.

J. Rechnovský 20.12.2021 8:50

Pro autora a podobné blouznivce. Komise může udělat s energetikou asi tolik co s migranty. Totiž skoro nic. Páky mají v ruce členské státy a jediným místem ke změně spolecne politiky k emisnim povolenkami jsou samity EU. Takže. Už si konečně jednou něco přečtěte o fungování EU a neplacené dokola pořád stejně kecy o zle evr. komisi. Jinak samozřejmě souhlasím s radikální změnou energetické politiky. Věc je však mnohem složitější a v důsledku jde o debatu federalizace vs. Mezivládní konec EU.

J. Rechnovský 20.12.2021 8:53

Pardon. Federalizace vs. Mezivladni spolupráce. A to znamena konec EU .

J. Novák 20.12.2021 8:56

Původním záměrem bylo to, co píšete. V současnosti se ale má věc zcela jinak.

P. Diviš 20.12.2021 9:49

Ano i ne.

Máte pravdu, že komise by měla být jen výkonným orgánem Rady.

Jenže, když jde o nějakou lumpárnu (nejen zelenou) proti občanům EU, je Komise plná iniciativy. Jde-li o to, nějakou lumpárnu nebo omyl napravit, Komise najednou nic nemůže.

Což je princip celé EU: Nejasná pravomoc a zodpovědnost, aby občani pokud možno neměli možnost do všech těch "vydobytků" kecat.

J. Rechnovský 20.12.2021 11:13

Píšete zcela správně "Nejasná pravomoc a zodpovědnost" EU. To zásadní problém. Jedná se o důsledek (ne)systémového přístupu členských států, který zahrnuje prvky federalizace a zároveň pouhé mezivládní spolupráce členských států. Je to jako řídit auto zároveň doprava a doleva...

Ano. Komise funguje přesně jak píšete. Má manadát prosadit vůli členských států, ale jen malé páky vystoupit proti jejich nesmyslům. Ten mandát totiž nemá přímo od voličů, na základě voleb do Parlamentu, ale každý Komisař je prosazen vládnoucí garniturou členského státu.

Takže. Pokud chceme rozumnější přístup EU ve společných otázkách, podporujme radikální federalizaci na úrovni USA. Pokud se nechceme federalizovat, odmítejme jakoukoli integraci.

P. Diviš 20.12.2021 12:03

Odmítám integraci.

K federalizaci by byl potřeba politický národ EUnijní a ten není.

J. Jurax 20.12.2021 13:17

Odmítám integraci. Preferuji návrat k EHS. Nebo rozpad a začít znova a líp.

A ještě - páky mají v ruce členské státy, pravíte. Takže už si konečně jednou něco přečtěte o fungování Rady a o způsobu hlasování v ní. Zjistíte, že jak které státy.

P. Pepax 20.12.2021 9:54

Autor není blouznivec, v podstatě chce docela jednoduchou a logickou věc a pokud je zrušení emisních povolenek tak složitý proces jak tvrdíte, tak je špatný systém, což je docela pravděpodobné.

J. Rechnovský 20.12.2021 11:16

Ano. EU naprosto špatný systém. Bohužel z vůle členských států vč. Česka...

J. Novák 20.12.2021 8:44

Zatím si naše nová věrchuška stačila akorát o tisíce navýšit platy a jako protiváhu zrušit odpustek DPH na energie pro občany. Fialova slova "Green Deal je realita. Nemá už smysl spekulovat nad tím, jak by to mohlo být jinak." zůstávají stále v platnosti a s tím před Bruselí ohnutá páteř našich politiků taktéž.

V. Petr 20.12.2021 8:56

Dokud se lidé nevzbouří, zasluhují si mrznout!

Ceausesca za to mrznutí a hladovění zastřelili!

J. Hajský 20.12.2021 10:50

R^

F. Kusák 20.12.2021 9:06

Ano, máte pravdu. Kdybych to o té realitě řekl já, tak si to můžu dovolit, protože jsem, jak se říká, ho... v trávě a praktický neudělám nic, jen se tomu musím bránit v rámci svých velmi omezených možností. Ovšem, řekne-li to český premiér, je to mnichovanství a zbabělost. Tak nevím, čeho bych si té vládnoucí partě měl vážit.