17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

EVROPA: Energetická politika EU

Evropská unie přitvrzuje své protiuhlíkové cíle. Německo omezilo výrobu energie z jádra a zvyšuje těžbu a spalování uhlí. Cíle EU zatěžují nejen kapsu daňového poplatníka dotováním tzv. obnovitelných zdrojů energie (OZE), ale i celý evropský průmysl stále vyššími cenami elektřiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 26.2.2014 11:33

Re: Energetická politika EU - tudy cesta nevede !

Novináři neznají rozdílu mezi kW a kWh, počítají dodanou práci z výkonu Peak. Moudře trousí o moderních Smart-girdech a neznají ani princip HDO. Motají cenu kWh na patě elektrárny s cenou pro koncového zákazníka  a ochotně papouškují ekologické bludy. Zkrátka užiteční idiotové bez matematického , fyzikálního a ekonomického vzdělání.

P. Vítek 26.2.2014 11:21

Re: Problém je jinde. Je v napadení rostlého spontánního

Asi mate pravdu pane Janysko-ale to je jako kdyz k nam na stavbu prisli Svedci Jehovovi.Pouzijte Vasi vzdelanost a vtip ke konkretnimu pouceni ctenaru.Takhle se Vam jen budou posmivat.

P. Vítek 26.2.2014 11:17

Re: Energetická politika EU - tudy cesta nevede !

Jak to,ze socani-jedni ze strujcu toho zakona-vyhrali volby?Kde byli novinari a odbornici?Proc to denne nekdo nerekl v nasivasi "verejnopravni"tv a rozhlase?To nevidel globalne teplej Moravec uz davno-o cem se bude pristi roky mluvit?Nechaji zvanit kazdy tyden pul hodinu Hofmana a Kellera (a podobny nymandy bojici se spravedliveho kapitalismu) o kravinach!

Z. Sohorova 26.2.2014 10:57

Re: Problém je jinde. Je v napadení rostlého spontánního

Jenom se zda,ale asi chape stejne jako Vy a to je ,ze nechape vubec Jakl na zlodejny je mistr Jinak je to obycejny patolizal Klause

P. Vítek 26.2.2014 10:57

Re: souhlas

Napiste to Jancurovi,Bernardovi,Dedkovi...proc ho podporili?

Vytrestat je-nekupovat ceske potraviny(Kostelecke uzeniny...),nejezdit a nelitat se Student Agency, a nechlastat svestkove pivo(stejne to skodi zdravi)

J. Růžička 26.2.2014 10:32

Re: Tak furt čekám

Tak to prostě je. :-)

M. Mýval 26.2.2014 9:58

Haló

Tady Kchárl

Tady taky Kchárl, mladší. Ahoj tati, nevzbudil jsem tě? Jo jsi v parlamentu, promiň, že jsem tě vzbudil. Já jsem v Agrofertu. S tou řepkou, víš. Jojo, urodila se, teď ještě aby sypala. Víš oni mi ji chtějí vzít jako nestandart. Jo to je za dvě. Jo, je pěkná, nejmíň za deset,  to vím, ale prý o tom nemohou rozhodnout bez Andyho. Já to tu mám na kamionech a on teď nemá čas, protože ho topáci zdržují kvůli nějakým lustrům. Jojo lustracím. Kdybys prý ztratil slovo, on by přijel. Že nemůžeš, že jde o principy? To neva, tak se tvař, že ses zrovna vzbudil. Jo pospíchám, potřebuju koupit nějaký to ojro, on Andy říkal, že je koruna moc drahá, tak než nám zlevní. Chci v rajchu koupit na vánoce plazmu. Jo, jsou to starý šunty, ale dají mi akci 1+1 zdarma. Když už tam jedu, tak se to vyplatí, druhej kamion zadáčo. No co bych s nima dělal, před vánocemi mi za ně chudá pakáž utrhá ruce. Já vím že v rajchu toho jsou plný sklady a nikdo to nechce, ale Singr tu udělá takovou velkou reklamní akci. Jaký šicí stroje, Mirek Singr. Na cedulce se škrtne staré šunty a udělá se z toho staré ceny, na to lidi slyšej. Jo, už se to hnulo, díky…  Jojo, dobrou …

A. Bocek 26.2.2014 9:44

Energetická politika EU - tudy cesta nevede !

Boj proti jaderným elektrárnám , strategie 20/20/20 dnes již 40/40/40 to jsou cesty do kopru.

Jen VE a FVE vysají z ekonomického prostoru ČR ročně 44.7 mld. Kč., vynásobte tuto částku 20 roky a představte si co by za tuto částku mohlo být vybudováno ! Nad hloupostmi typu žárovky, komíny,záchodky a vysavače se můžeme pousmát , ale ničení krevního řečiště ekonomiky je cestou do pekel !

M. Prokop 26.2.2014 9:39

Re: Jestliže se v ČR

Befehl přišel z Brusele a zde byl tvůrčím způsobem rozvinut. KSČSSD, KDU-ČSL, US, SZ v pozadí.

Vina je dělená.

M. Prokop 26.2.2014 9:36

Re: Jen dvě poznámky

Je to na nás, abychom ve věci voleb (nejen EUnijních) přiložili ruku k dobrému.

http://web.svobodni.cz/

M. Prokop 26.2.2014 9:34

Re: Problém je jinde. Je v napadení rostlého spontánního

Jakl, zdá se, chápe velmi dobře.

K. Janyška 26.2.2014 9:15

Problém je jinde. Je v napadení rostlého spontánního

řádu Evropy Evropskou unií. Kdo tohle nepochopí, Evropě a jejím obyvatelům nepomůže.... Dzp.

Z. Švrček 26.2.2014 9:09

Jen dvě poznámky

1.   Asi opravdu posílí dnešní slabá nesocialistická a tedy euroskeptištější opozice, avšak obávám se, že nikoliv dostatečně. Trend jejího posilování by měl být daleo výraznější, aby nedošlo k drsnému krachu celé EU a nalezla se přijatelná cesta jak EU z těch srágor vatáhnout, v tom jsem ale skeptik. Navíc posiluje můj  pesimismus, vidím-li třeba u nás posílení eurokonformní politiky na vládní úrovni, kdy té dnešní EU doslova lezeme do řiti.

2.   K té nezávaznosti cílů EU - mám ze své nedávné praxe dostatek důvodů domnívat se, že EU trvá na plnění i nezávazných cílů - takže opět:  opravdu záleží na těchto volbách, koho vynesou na hladinu jako nejsilnějšího - přál bych si, aby to byla skutečná pravice, která dává přednost konzervativním cestám před dnašním sociálním a zeleným inženýrstvím takzvaných třetích cest.

K. Frauknecht 26.2.2014 8:57

Tak furt čekám

a vono nic. Tak začnu :-))).

Čím to, že měl ten, dnes už šedivej, dědek zase pravdu?

T. Kočí 26.2.2014 8:49

Re: souhlas

Správně.

J. Schwarz 26.2.2014 8:34

Re: Za celým tím bojem proti globálnímu oteplování

Však taky chytráci přestali mluvit o "Globálním oteplování" a nahradili je pružně "Globální klimatickou změnou". Tak se jim jakýkoli výkyv počasí daří prezentovat jako důsledek růstu koncentrace CO2 v atmosféře - ať je tepleji než loni nebo chladněji, ať prší nebo je sucho, vsjo ravnó. Pokaždé je řešení jediné - nasypat další prachy protiuhlíkové lobby. A "média" straší naprosto účelově - nedávno jsem četl interview s jakýmsi vlekařem v Jeseníkách, který letos v únoru sekal u chaty dřevo na táborák / údajné oteplení / ale k tomu přidal že "loni touto dobou se tu brodil po prsa ve sněhu ". I tak vypadá blbost senzacechtivých alarmistických pisálků - proč ten loňský sníh nepopsali v dramatických titulcích jako nástup nové doby ledové a nehrozili návratem mamutů?

J. Vintr 26.2.2014 8:17

Za celým tím bojem proti globálnímu oteplování

stojí výhradně prachy, které na tom vydělává úzká část výrobní sféry na úkor všech ostatních. Vydělává na tom tak moc, že si může dovolit uplatit kdekoho - od politiků, kteří schvalují patřičné zákony až po takzvané vědce, kteří tomuto oteplovacímu blbnutí dodávají zdání objektivní oprávněnosti. Jenže všechno má své meze a každá akce vyvolá reakci. Ovšem to, co jsme za to všichni zaplatili a ještě zaplatíme, nám už nikdo nevrátí. Navíc je skoro jisté, že si nějací chytráci zase vymyslí nějakou jinou kulišárnu, jak vydělat na tom, že úplatní politici mohou bez špetky osobní zodpovědnosti rozhodovat o takovýchto věcech.

M. Mýval 26.2.2014 8:10

souhlas

Jestliže se v Česku stane faktickým vládcem biobaron a práskačský kmotr, zasloužíme si to

P. Lenc 26.2.2014 8:06

Re: Jak politická zeleň uvadá,

Jenže to bude trvat ještě dlouho, než se ocitne na kompostu.

J. Kalina 26.2.2014 7:53

Eu spolek lumpů, proti nimž jsou normzloději féroví chlapíci

- 60x více než v Německu = v Německu to vláda průmyslovým podnikům kompenzuje z rozpočtu (daní), takže to jenom teče jinudy. Jinak je to v relaci viz ostatní uvedené státy. Samo, že my "vedeme". Důležité je hlavně , kolik dostávají vyrobci OZE dotací a ne kdo a jak to platí.

- pomalu, aby se začalo psát o tom, že už máme přijatý zákon, že od roku 2020 se bude CO2 skladovat pod zemí. To samozřejmně bude opět velkým impulsem pro rozvoj  technologií a pro "nárůst" pracovních míst.

- také bychom mohli u nás podporovat tu Teslu "motor company" z USA, která si tak famózně vede na trhu s elektrickými automobliy a jejíž akcie stoupají. Na 1 auto je dotace cca 100 000.

J. Kalina 26.2.2014 7:44

hleďme v před

A. Hrbek 26.2.2014 7:42

Jestliže se v ČR

na "zelenou energii" doplácí šedesátkrát více než v Německu, tak je to důkazem, že za to nemůže EU, ale typicky česká blbost.

D. Polanský 26.2.2014 6:49

Apoštolové se vždy najdou pro

hlásání jakékoliv myšlenky. Vcelku je jedno zda je dobrá nebo zlá, pravdivá či nepravdivá. To víte, když člověk něco konkrétního, co lidé potřebují, umí, tomu se žije. Když neumí, i apoštolství je dobré.

K. Kužel 26.2.2014 6:42

Jak politická zeleň uvadá,

vidím budoucnost o maličko růžověji.

Díky za naději!