1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 24.5.2011 8:37

Neznalost teorie spontánních řádů je na vině lidské hlouposti, včetně hlouposti Merkelové... Dzp.

K. Janyška 24.5.2011 8:36

Re: Ano, blbci útočí ! I ve ztahu ke zvíratům, jako kdyby to byli lidi. Například trávit mravece a potkany se může, s čímž já souhlasím, a bít hloupého psa za neposlušnost ne... Dzp.

No, nevím, Valenta, jak je to s Vámi. Co je to kompozitivní teorie ? Dzp.

D. Seibt 24.5.2011 8:30

Nejsme spíše sami duševně vyšinutí?

S temi zdroji to neni tak spatne, limity mame jen v nasich hlavach. Mame bridlicoveho plynu na staleti, mame uhli na staleti, mame uranu na staleti, jen je otazka jestli vytezit nebo ne. U JE jde samozrejme o materialy a technologie, ty jsou hodne hi-tech, ale nejdulezitejsi je infrastruktura a vzdelanost lidi kteri v timto oboru pracuji. Vidite to moc cerne, skutecnost neni tak cerna.

J. Schwarz 24.5.2011 8:21

Re: Nejsme spíše sami duševně vyšinutí?

Pane, v Německu chtějí zavírat JADERNÉ elektrárny, čímž se ze závislosti na fosliních zdrojích tutově nedostanou. Lidi, co se přežírají exotickým ovocem, klokaním masem a nosí kabáty z vlny jihoamerických lam se nestanou méně závislými, pokud si naordinují přísnou dietu s vyloučením vepřového a naprosto odmítnou používat jakékoliv výrobky z konopí.

J. Valenta 24.5.2011 8:16

Re: Ano, blbci útočí ! I ve ztahu ke zvíratům, jako kdyby to byli lidi. Například trávit mravece a potkany se může, s čímž já souhlasím, a bít hloupého psa za neposlušnost ne... Dzp.

Janyška přestaňte útočit.A hloupí lidé se mohou taky bít?To si teda užijete.

P. Rada 24.5.2011 8:13

Nejsme spíše sami duševně vyšinutí?

Pane Husák a nemůže to být rochu jinak jak to vidíte? Evropě skutečně akutně hrozí, že se bude muset velice uskromnit. To samé hrozí ale USA, Japonsku.... tady všude se drží ekonomická stagnace ale nikoli proto, že je duševně chorá kancléřka Merkelová ale daleko spíš pro to, že jsou to sice technologicky vyspělé regiony ale zároven velice závislé na surovinách i energiích odjinud.

Stali se z nás dnes jacísi konzumě vyšinutí závisláci s fetování fosilů.... - a navíc na dluh.

Pokud se základní zdroje stanou hůře dostupné - pak při vysoké měrné spotřebě kterou se nám nechce snižovat to nevyhnutelně znamená zvýšení závislostí a zbrždění růstu a další degenerativní trendy které lze odvrátit jen adekvátné rostoucí technologickou schopností či rozvojem bytostnosti - a právě toto se už dlouhodobě neděje.

JE je dnes mimořádně sofistikovaná, jedinečná a na specielní materiály tak náročná technologie, že si ji nemůže dovolit málo na světě - tedy pokud mu nejde o výrobu jaderné zbraně. Trochu jiná situace u JE je tam, kde prakticky nejsou jiné zdroje - třeba v Japonsku. Ale i tam dnes raděj odstavují další JE (HAMAOKA) - alespon do doby než se provede důkladnější zabezpečení i když je země na pokraji energetického kolapsu pro poničené rafinerie, infrastrukturu i výpadek Fukušimy.

Premiér se tam dokonce vzdal svého platu dokud se Fukušimu nepodaří zabezpečit proti únikům.... Takovéto jednání by u nás sotva kdo s předních politiků byl schopen. My jsme tak akorát schopni roztunelovat státní rozpočet a kde co až nechutně odšvejkovat. Zvenku by to mohlo vypadat, že jsme se jako národ zbláznil - od excesů našeho presidenta, přes vládní a parlamentní ostudnosti....  až po postoje jedinců co toto vše de-facto tolerují svou neúčastí ve volbách a stačí jim jen momentálně plné břicho zalité dávkou alkoholu.... Mám prostě za to, že je pro nás žel praktičtější hledat chyby jinde jak řešení otázek v čem jsme se sami jako celek jaksi zbláznili a nechceme to vnímat  - že pane Husák?

J. Schwarz 24.5.2011 7:53

Německé zelené šílenství

je daní za "vzdělanostní společnost", v níž se většina "vzdělanců" vzdělala v "společenských" či "humanitních" "vědách". U takových lidí ani nepřekvapí prohlášení  "já elektřinu k životu nepotřebuju, na televizi se můžu dívat i při svíčkách...". Jsem zvědav, kdy započteme  mezi "vzdělance" i lidi co vystudují astrologii, alchymii či "kouzelnickou školu v Bradavicích"? Ale proč vlastně ne, hlavně že  to vylepší evropské statistiky...

K. Janyška 24.5.2011 7:20

Ano, blbci útočí ! I ve ztahu ke zvíratům, jako kdyby to byli lidi. Například trávit mravece a potkany se může, s čímž já souhlasím, a bít hloupého psa za neposlušnost ne... Dzp.

J. Mrázek 24.5.2011 5:52

Nyní 35%platu,v důchodu za rok 65% ČEZu.

To je současný stav a děsím se doby, kdy budu platit za elektřinu 120% svého důchodu, loučku na pasení nemaje...

B. Uhlich 24.5.2011 0:17

Ono je to možná trochu jinak.....

tak to vidíme my, ale takoví politikové, to vidí jinak...oni umí udělat pozitivní věc i z naprosto negativní. Taková Merkelová teď bude zuřivě odstavovat a všichni ji budou radostí plácat a když se jako něco nepovede a Německo bude nějakou dobu po tmě...třeba zas ta samá Merkelová bude uvádět elektrárny do provozu a opět ji budou všichni radostně plácat.....to je takovej koloběh života.....

Navíc už to tady před nějakou dobou někdo poměrně pěkně napsal..... Němci jsou pro uzavření elektráren...tak je holt musí zavřít. Němci opět po desítkách let získávají sebevědomí tím, že si pěstují další z forem "německé výlučnosti"...tentokrát to není "nársoc" tentokrát je to environmentalismus.....no Bůh je ochraňuj, aby to pro ně nedopadlo nakonec jako posledně....

Víc to asi nemá cenu řešit....jediné co je opravdu problém je to, že to opravdu hodně posune cenu elektrické energie...a bohužel i pro nás....