23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 24.5.2011 9:32

Proč "evropské"?

V Americe započítávají do "postsekundárního vzdělání" kdejakou dvouletku pro sekretářky nebo dálkový kurs už dávno. A Zeman pak argumentoval, že ČSSR měla cca 6% vysokoškosky vzdělaných, zatímco USA skoro 50.

Významný argument to byl za VLSR...

K. Janyška 24.5.2011 7:20

Ano, blbci útočí ! I ve ztahu ke zvíratům, jako kdyby to byli lidi. Například trávit mravece a potkany se může, s čímž já souhlasím, a bít hloupého psa za neposlušnost ne... Dzp.

J. Valenta 24.5.2011 8:16

Re: Ano, blbci útočí ! I ve ztahu ke zvíratům, jako kdyby to byli lidi. Například trávit mravece a potkany se může, s čímž já souhlasím, a bít hloupého psa za neposlušnost ne... Dzp.

Janyška přestaňte útočit.A hloupí lidé se mohou taky bít?To si teda užijete.

K. Janyška 24.5.2011 8:36

Re: Ano, blbci útočí ! I ve ztahu ke zvíratům, jako kdyby to byli lidi. Například trávit mravece a potkany se může, s čímž já souhlasím, a bít hloupého psa za neposlušnost ne... Dzp.

No, nevím, Valenta, jak je to s Vámi. Co je to kompozitivní teorie ? Dzp.

B. Uhlich 24.5.2011 0:17

Ono je to možná trochu jinak.....

tak to vidíme my, ale takoví politikové, to vidí jinak...oni umí udělat pozitivní věc i z naprosto negativní. Taková Merkelová teď bude zuřivě odstavovat a všichni ji budou radostí plácat a když se jako něco nepovede a Německo bude nějakou dobu po tmě...třeba zas ta samá Merkelová bude uvádět elektrárny do provozu a opět ji budou všichni radostně plácat.....to je takovej koloběh života.....

Navíc už to tady před nějakou dobou někdo poměrně pěkně napsal..... Němci jsou pro uzavření elektráren...tak je holt musí zavřít. Němci opět po desítkách let získávají sebevědomí tím, že si pěstují další z forem "německé výlučnosti"...tentokrát to není "nársoc" tentokrát je to environmentalismus.....no Bůh je ochraňuj, aby to pro ně nedopadlo nakonec jako posledně....

Víc to asi nemá cenu řešit....jediné co je opravdu problém je to, že to opravdu hodně posune cenu elektrické energie...a bohužel i pro nás....

J. Mrázek 24.5.2011 5:52

Nyní 35%platu,v důchodu za rok 65% ČEZu.

To je současný stav a děsím se doby, kdy budu platit za elektřinu 120% svého důchodu, loučku na pasení nemaje...

V. Kolman 24.5.2011 8:55

Re: Nyní 35%platu,v důchodu za rok 65% ČEZu.

Byli jsme před elektřinou, buben i po ní!     Žilo by se nám ale dost trudně :-((      

P.S. - Coby malý kluk jsem o prázdninách býval u babičky, kde tehdy ještě nebyl zaveden elektrický proud a svítilo se tam petrolejkou a pro vodu se chodilo do studny, pralo se v neckách na valše....... 

        Bývaly to krásné a idylycké časy - pro malého kluka, který se ještě nemusel o nic starat.

B. Uhlich 24.5.2011 9:09

Re: Nyní 35%platu,v důchodu za rok 65% ČEZu.

Dobře, pane Kolmane...ale ono to tak opravdu je....lidi tady jsou tisíce let a z toho jen nepatrnou dobu mají takové neuvěřitelné zajištění....tedy není pravda, že by se bez toho nedalo žít...dalo, akorát by to bylo úplně jiné....  Lidi by si asi opět rychle zvykli...horší by to bylo s těmi co z těch lidí tak bezostyšně tyjí... ti by se asi dost divili, že je všemu konec. :-)

V. Novák 24.5.2011 9:39

To záleží na tom, kdo dle vás

"bezostyšně tyje". Až se začnou uskromňovat ti, kdož jsou "za vodou", ti ostatní už dávno budou uskromněni k bídě.

Za nadšeného souhlasu mnohých - neb je to "in"...

B. Uhlich 24.5.2011 21:26

Re: To záleží na tom, kdo dle vás

Nechci se pouštět do nějakých politických debat...ale nějak za těch 20 let jsem pochopil, že tržní hospodářství by asi mělo vypadat docela jinak, ne? Něčeho se zmocnit, nechat si to politicky požehnat, být monopolní a přitom se tvářit, že je to velmi tržní a soutěživé...je asi velmi nevkusné, ne?