14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

EVROPA: Držme se koruny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 22.8.2011 9:01

Re: To si dovolili mnoho!

Sarkozy a Merkelová, levičáci zatracení!

M. Baloun 21.8.2011 20:24

Re: souhlas

pane Pauku to asi nebyla reakce na můj příspěvek, nebo ano!? Jestli ano na co vlastně reagujete? A proč se staráte o můj výdělek a kdesi cosi? Přejela vám hlavu tramvaj?

L. Orlita 21.8.2011 19:58

EU se chová, jako

církevní děvka 15.století. Hledá vypsání nových odpustků, aby dál mohla financovat svoji zkorumpovanost.

S. Maršálek 21.8.2011 16:23

Re: Stejně si myslím, že eurozóna padne,

Už se těším na spolupráci s východem. V.Klaus má pravdu!

S. Maršálek 21.8.2011 16:22

Re: "My totiž žádné návrhy na fungování eurozóny nemáme, "

Pozor, Prokop je extremista a leze do rekta Machovi!

S. Maršálek 21.8.2011 16:20

To si dovolili mnoho!

Sarkozy a Merkelová, pravičáci zatracení! )))))))))))))))))

P. Fiala 21.8.2011 14:53

Ano, mnoho lidí neumí hodnotit racionálně

Velmi reálné hodnocení české vládnoucí duaální moci: ODS, ČSSD vnucované zbývajícím občanům za posledních 20 roků. I když jsme podepsali Lisabonskou Smlouvu, budeme ji bojkotovat a bourat EU, než abychom spolupracovali a vytvářeli něco nového pro naše budoucí pokolení.

Píše se rok 2011. Dvatisíce jedenáct roků po ukřižování jednoho z mnoha odpůrců imperiálních mocí v průběhu dějin lidských bytostí na planetě Zemi. Kolem planety krouží satelity, které nám také umožňují žít i když je nás již 7 miliard.

Ekonomický výkon EU je o vlas vyšší nežli USA (v GDP). Proto existuje Euro. Kdo to nevnímá a bojuje proti Euru, nahrává Rusům či USA obchodníkům na globálních trzích. Nebýt trhu v Číně, byli bychom spolu s USA velmi pravděpodobně v ekonomickém útlumu (trhy v EU i USA sou již sanovány). Dalším trhem bude obyvatelstvo v Africké Unii (53 států s 1 miliardou lidí).

P. Kalina 21.8.2011 12:26

Re: "My totiž žádné návrhy na fungování eurozóny nemáme, "

Ne - všichni si sednou na zadek před vašimi vulgárními invektivami.

M. Malovec 21.8.2011 10:30

K čertu

se Sarkozym a Merkelovou. Oni dva budou příčinou rozpadu eurozóny a nakonec celé Evropské unie - pokud s nimi voliči jejich zemí nezatočí. Doufejme, že ano a doufejme, že brzy.

M. Prokop 20.8.2011 21:32

Re: držme se koruny

A na vás Chocholoušek.

M. Prokop 20.8.2011 21:31

Re: Stačí se držet dosavadní politiky

Raději nepřistupovat. Ta kritéria totiž můžeme splnit, čistě ve vlastní prospěch, ale EUro je krachující projekt.

M. Prokop 20.8.2011 21:29

Re: souhlas

Kdo by ty 3,14čoviny četl, stačí co blinknete zde.

M. Prokop 20.8.2011 21:28

"My totiž žádné návrhy na fungování eurozóny nemáme, "

Nechcete raději mluvit sám za sebe, nebo jste snad byl někým zvolen za mluvčího?

Na velkých evropských státech je závislé také Holandsko, Dánsko, Švédsko, Finsko, Belgie, Portugalsko, Irsko .......

Mají si všichni "sednout na prdel" a poslouchat vládychtivé Frantíky?

K. Janyška 20.8.2011 21:26

EU je politickým, tedy faktickým, zločinem a euro produktem lidské hluposti a ekonomickým nesmyslem... Dzp.

P. Kalina 20.8.2011 21:24

Ad. 4 Typicky český pohled

Je jasné, že kdykoli někdo přijde s nějakým návrhem, bude to pohled francouzký nebo německý popř. britský atd. podle toho, z které země navrhovatel - státník pochází. Jedno je ale jisté. Vždy bude chybět český pohled. My totiž žádné návrhy na fungování eurozóny nemáme, my jen kritizujeme, co jiní vymyslí a tváříme se u toho strašně moudře. Bylo by ale dobré si uvědomit, že Česko není žádným hybatelem světové ekonomiky a že jsme na velkých evropských státech velmi závislí, ať už bude forma vlády v eurozóně jakákoliv.

J. Kanioková 20.8.2011 20:40

Stejně si myslím, že eurozóna padne,

a proboha, ať je to co nejdřív. Už jen pomyšlení, že by se jim podařilo prosadit stejné firemní daně, tak to už bychom byli fakt gubernie, což už stejně začíná. Ale ať to zkusí - musela by se pozměnit LS a tudíž nová ratifikace všemi zeměmi. A to by si už snad lidi nenechali líbit, aby si to odhlasovali jen v parlamentu, to musí projít referendem, což bude umíráček :))))

B. Pauk 20.8.2011 14:32

Re: držme se koruny

a hlavně svých poslaneckých korýtek. Po nás potopa.

B. Pauk 20.8.2011 14:29

Re: souhlas

Typická hloupá a nadutá arogance "Ptáka, zmodralého impotencí".

Sám si nedokáže vydělat ani na "slanou vodu", ruce na práci či podnikání má obě levé, ale hraběcích rad má na rozdávání. Protože sám podnikat neumí a nemá na to, chtěl by si rád "zapodnikat" za peníze produktivních spoluobčanů. Vůbec mu nedochází či úmyslně zamlčuje, že stát není a nemá být výdělečný podnik (a už vůbec ne loterijní) ale úřad pro správu občany spoluvlastněného majetku, jemuž jsou jakékoli transakce a riskantní investice bez předem zajištěných i předem uspořených zdrojů zapovězeny, protože by šlo o tunelářství podvodně a neprůhledně pověřených individuí, povýšené na legální systém.

Viz též článek "Právní stát" na Seaplanet nebo na virtually.cz

 http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik

J. Matuška 20.8.2011 14:17

Jó, to jsou paradoxy, paní Mülerová.

Nemohl jsem vydýchat ratifikaci Lisabonské smlouvy. Dneska, abych byl nakonec rád, že ve smouvě existují omezení, která zabrání Sarkozymu a Merkelové v realizaci jejich "nápadů"? Mám už v těch složitejch smlouvách takovej maglajs, že ne pomalu, ale rychle ztrácím přehled. Jenom si matně pamatuji z tiskovky S. a M., že by k uskutečnění mělo dojít vbrzku, nejlépe hned, a hlavně bez dlouhých zbytečně demokratických diskusí.

M. Baloun 20.8.2011 12:00

souhlas

s drobnými výhradami: daň z finančních transakcí (na globální úrovni jde o tzv. tobinovu daň) není nic nového. jen mně zaráží, že její příznivci jsou přesvědčeni o tom, že ty miliardy eur co by se daněním získaly by nikde a nikomu nechyběly. Jestli ji EU prosadí povede to pouze k tomu, že finanční toky které budou moci se Evropě vyhnou.

Ústavně zakotvená povinnost vyrovnaného rozpočtu mi připadá jako naprostá kravina. Půjčky, dluhy a věřitelé jsopu normálními nástroji fin. trhu. Jen se s nimi musí zodpovědně nakládat. nechápu proč by státní rozpočet nějaké země nemohl jít v případě relevantní potřeby do rozumného deficitu. Defacto by se tak národní vlády vzdaly jedné z možností aktivně řídit finanční politiku svojí země.

P. Urban 20.8.2011 8:39

Stačí se držet dosavadní politiky

Česká republika přistoupí k euru, až bude její ekonomika odpovídat příslušným kritériím. Hlavně musíme hlídat, aby ta kritéria někdo nezměkčil.

T. Kočí 20.8.2011 7:45

držme se koruny

Ano.je to tak