27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EVROPA: Dotacemi k chudobě

Od vstupu do EU v květnu 2004 získalo Česko z unijního rozpočtu o 410,2 miliardy korun více, než do něj odvedlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 25.6.2015 12:12

Re: Zvrácený, ale hojně rozšířený a nepochopitelný přístup

Je to ještě horší. Skrze daně přispěju na kompletní zateplení těm, kteří dají dohromady půlku nebo jakou část investice, místo abych si za ty peníze pořídil aspoň jedno pořádné okno, aby mi netáhlo do postele.

J. Kanioková 25.6.2015 12:34

Přesně !

M. Prokop 25.6.2015 9:43

Re: Zvrácený, ale hojně rozšířený a nepochopitelný přístup

O všem vámi uváděném vím.

A vše bychom si to klidně pořídili i bez Brusele.

Toho Kohouta pochopit nemůžete nebo nechcete (to spíš).

Náš nepořádek nám přemoudrá EU neubere, naopak přidá (vnutí) svůj.

R. Langer 25.6.2015 11:42

Re: Zvrácený, ale hojně rozšířený a nepochopitelný přístup

Když nebudete mít co přerozdělovat, nebudete v tom mít ani bordel... ;-)

P. Vaňura 25.6.2015 15:35

Pane, jste naprosto naivní, např. ta výzkumná centra

za stamiliony nic nevyprodukovala ani nevyprodukují. I když nemyslím, že by měl pravdu jeden můj kolega, který, když měl přejít pracovat v rámci Centra, raději podal výpověď a šel jinam. Neoprávněně si myslí, že za ty očividně prošustrované milióny by ho mohli i zavřít.

Mimochodem, války v Evropě přestaly díky bipolaritě světa. Ale dovoz primitivů ze třetího světa, organizovaný EU jistě nějakou tu válku v budoucnosti vyvolá...

M. Pivoda 25.6.2015 8:44

Prokleté dotace? Hm. Spíše prokletý systém řízení dotací.

Peníze se hodí vždycky, ale ekonomové neumí navrhnout takový systém řízení, který by vedl k efektivnímu využívání dotací v potřebných oborech. Potřebných oborů je mnoho.

Bill Gates, který pochopitelně nemůže změnit systém řízení v rozvojových zemích (jimž chce se svými nadbytečnými miliardami pomoci) se proto rozhodl nevěnovat své peníze do výstavby infrastruktur v rozvojových zemích, ale do podpory očkování proti tamním nemocem. Takto jím směřované peníze (do vakcín) nelze vytunelovat.

Evropa ale není rozvojovou zemí a mohla by být schopna zefektivnit svůj systém řízení dotací. Ekonomové toto ale určitě nedokáží. Proto raději publikují články o škodlivosti dotací.

J. Kulheim 25.6.2015 8:56

Re: Prokleté dotace? Hm. Spíše prokletý systém řízení dotac

".. ale do podpory očkování proti tamním nemocem."

Možná tím přispěl k chudobě víc než nějaká forma dotací.

"..Ekonomové toto ale určitě nedokáží."

To nedokáže nikdo. Je to přerozdělování "cizích" peněz. Čím víc peněz úředníci přerozdělují, tím víc se jich rozkrade. V tom je přímá úměra.

M. Pivoda 25.6.2015 9:16

S dogmatickým náboženstvím nevedu spory

Jan Kulheim: "To nedokáže nikdo."

M. Prokop 25.6.2015 9:45

Re: S dogmatickým náboženstvím nevedu spory

Nevedete, provozujete ho. To své, socialisticky přerozdělovací.

M. Pivoda 25.6.2015 10:10

Přerozdělování patří nejen k socialismu, ale i kapitalismu

Nezapomínejte, že pokud by v USA nepřerozdělovali nějaké kapitalistické peníze, nebýval by vznikl Arpanet a později ani Internet, a dnes bychom proto spolu takto vůbec nemohli komunikovat.

M. Prokop 25.6.2015 11:32

Re: Přerozdělování patří nejen k socialismu, ale i kapitalismu

Jistěže nezapomínám. A některé tamní přerozdělovací podpory jsou stejně blbé, jako ty eunijní (třeba podpora svobodných, hlavně černošských matek).

Ale přece jenom, tolik, jako EU, neblbnou.

Co je v malém lékem, je ve velkém jedem.

R. John 25.6.2015 8:27

Aha, tak za bordel u nás můžou dotace.... to jsou věci...

P. Hřebíček 25.6.2015 7:19

Popis problému je správný

jenže ti všichni současní vládnoucí (i předchozí vládnoucí) z těch peněz žijí (rozkrádají je) a lidé (80% jich není schopno svobodně myslet) jim to žerou. Skončit to musí bídou a válkami a těch 80% lidí bude říkat, že to zavinili takoví jako autor tohoto článku. Rovná cesta vede do pekla!

K. Frauknecht 25.6.2015 7:14

Pěkný, ale

Mlho, o tom tady přece mluvíme už více než dva roky :-)))!

P. Scheck 25.6.2015 4:43

Nevím

Nevím, jakou váhu má společnost "Partners" a potažmo její pan autor tohoto příspěvku ředitel pan Kohout. Obávám se, že v Evropě velmi malou a vůbec bych se tomu nedivil. Ono takových populistických pánů ředitelů v Česku, Maďarsku, Slovensku atd. je habaděj, co se chtějí zalíbit ve své zemi - takových je... a pochopitelně je nikdo (tedy jinde) moc neposlouchá. Ono se to hezky poslouchá v zemích, kde sotva přejedete hranice a už víte "kde jste". Kde pán tlačí na vrzavém kolečku podivnou "zeleň" ke kontejneru. Kde v restauraci nedodrží základní společenské chování. No atd.

Divte se, já sám mám rád tu naši zaplivanou českou hospůdku, kde setřu zbytky z ubrusu po svém předchůdci. Ale přecejen - nechtělo by to trochu objektivity - trochu vlastního rozumu při čtení těchto příspěvků?

M. Prokop 25.6.2015 11:34

Re: Nevím

Má váha společnosti "Partners" vliv na správnost či nesprávnost páně Kohoutových myšlenek?

J. Kanioková 25.6.2015 0:31

Souhlas s autorem,

dotace jsou ekonomický nesmysl, plýtvání. A Řecko "kazily" nejen dotace, ale i strategická poloha. Protože Rekové od počátku věděli, že je nikdo z EZ "nevyhodí", i kdyby bůhví co.. Od počátku lhali, ostatní to museli vědět, ale pro tu polohu.. znovu a znovu to pořád končilo jen - bu, bu, bu.. nic víc.. A tak je to dodnes, Merkelová už párkrát dala najevo, že tentokrát.., jenže Obama tlačí, že Řecko ne.. za žádnou cenu.. Takže proč by Řekové nevydírali ?

K Řecku ještě jeden hodně dobrý článek - Jak pomoct Řecku? Vrátit ho zpátky na Balkán! - http://echo24.cz/a/iC7Ww/jak-pomoct-recku-vratit-ho-zpatky-na-balkan

J. Kanioková 25.6.2015 0:37

Jelikož tu není jiný článek k EU,

dám tu odkaz na zajímavý článek - EU zaskočila Kyjev, tlačí na udělení trvalého zvláštního statutu Donbasu - http://jdem.cz/bsgcy2

L. Severa 25.6.2015 13:54

Re: Souhlas s autorem,

Ano, Obama to dělá proto, protože Američani mají v Řecku základny. Nějak se mi nechtělo věřit těm údajům, o těch čtrnácti důchodech ve výši našich 40 tisíc a odměnách za všechno možné. Tyto údaje mi však potvrdila česká manželka provdaná za Řeka s doplněním o další speciality, např., že se řada domků tváří jako nedostavěných, přestože se v nich léta bydlí, protože z nedostavěného domu se neplatí daň z nemovitosti. U nás by to bez kolaudace nešlo.

L. Severa 25.6.2015 13:55

Re: Souhlas s autorem,

tedy nedostavěné