6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Dobrá zpráva

Po nedávném vyjádření německého ministra financí Schäubleho je zřejmé, že daň z finančních transakcí na evropské úrovni neprojde. Volejme sláva, protože se jedná opravdu o velmi dobrou zprávu v době, kdy velká většina zpráv je dost špatných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 2.4.2012 9:37

Zisky bankéřů a "nepokradeš"

Bankéři jsou v porovnání se sumami USD, Euro či Kč, které mají ve správě od vkladatelů, chudáci.

Tito bankéři operují s miliony a miliardami USD, Euro, Kč či jinými "obrazy kapitálu", které nejsou jejich majetkem, ale majetkem vkladatelů, jejich zákazníků.

Třeba v ČR mají majitelé bank zisky z toho, že vkladateli dají co jmenší úrok 1,5-2,5% a třeba vládám levicovým v ČR půjčovali a půjčují asi tak za 4-7% na velmi dlouhá období.

Výsledek pro stát = občany ČR, 1500 miliard Kč je jistina dluhu. Každoroční splátky přes 35 miliard Kč - r. 2010, jsou brány ze státního rozpočtu, kde chybí. A z tohoto vývaru 35 miliard ročně je zisk asi tak 15-20 miliard Kč (z toho se dají fincovat politické strany, i média, i policisté, i státní zástupci i soudci, dokonce i dělat vládní převraty).

Slyšeli jste někdy nějakého ministra financí ČR hovořit na téma "absolutní výše vládního dluhu", jeho každoročních úroků, a doby splatnosti? Dvě až tři budoucí generace národa jsou jiř zadluženy. Těch 1500 miliard Kč, vážení občané, to jsou vaše Kč, které jste si ulořili u bankéřů a jiných finančníků. Tyto ústavy, za ty vaše Kč, mají v držení "státní dluhopisy". Myslíte si, že levicové vlády nakládaly s vašimi Kč ekonomicky efektivně?