23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

EVROPA: Čím nahradit kuřácký rituál?

Celosvětově vedená kampaň proti kouření bohužel zatím přináší jen samá negativa. Pakliže by přitom byl výsledkem reálný pokles počtu kuřáků, daly by se administrativní zásahy do trhu, problémy legitimních prodejců cigaret či propady příjmů státních rozpočtů pochopit – jenže spotřeba cigaret neklesá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 10.10.2013 19:56

Pane Havle to jsou tlachy!

"Kouření samo o sobě není totiž "jen" o vdechování škodlivých látek. Je to rituál, při kterém je pro kuřáka složení cigaretového kouře až to poslední, na čem mu záleží" To  nepochybně pozoruju zvláště u těch ženštin (chlapy takto nevídám), které, nervozně šlukujíc ranní cígo metelí na šalinu. Jediný rituál, který probíhá, je ten, že si na rozdíl od té ženštiny vždy uvědomím, že jí v historické době nejspíš  něco uříznou a vykuchají a pak bude chemo... A pak je rituál když se přemáhám, aby si kolega či kolegyně poodstoupil, nebo poodsednul, protože tem smrad z jejich dechu a oblečení opravdu není k vydržení.  O jiných rituálech nevím. To že zmrzlé smraďošky rychle šlukují před firmou, protože v budově se nesmí rovněž není rituál.

P. Gabriel st. 10.10.2013 19:47

Celosvětově vedená kampaň proti kouření bohužel zatím přináší jen samá negativa?

Pane Havle vy zase kec.. teda prášíte! Vždyť to není pravda! Celý euroatlantický svět velmi radihálně omezil kouření ve a na veřejných prostranstvích. Jenom u nás se to vede podle Zemana a Kubery a tak nám smraďoši čoudí všude pod nos, vajgly s koncentrovaným svinstvem hážou pod nohy, kde se rozšlapou na prach, který všichni vydýcháme a ještě až dostanouto astma a raka, vyžírají zdravotnictví. 

J. Jurax 10.10.2013 21:17

Re: Celosvětově vedená kampaň proti kouření bohužel zatím přináší jen samá negativa?

Celý euroatlantický svět velmi radihálně omezil kouření ve a na veřejných prostranstvích ...  no ale to neznamená, že budeme přejímat každou hovadinu z EU - třeba zákaz kouření ...

A z daně z cigaret je cce 60 mld, podle Hegera je l=čení kuřáků 10 mld. (jsou ovšem odhady vyšší, ale ty jsou od profesionálních antikuřáků - prostě máte-li rakovinu, jste započten do kuřáckých škod, ačkoliv jste v životě nekouřil, dtto ischemická choroba srdeční); akorát že těch 60 mld. bohužel nejde do zravotnictví.

M. Prokop 10.10.2013 22:07

Re: Celosvětově vedená kampaň proti kouření bohužel zatím přináší jen samá negativa?

To je jednoduché, sousloví "sovětští soudruzi" nahradil "celým euroatlantickým světem".  To se nesamostatným lidem stává.

M. Prokop 10.10.2013 15:04

:-P

Pouze aktivní odpočinek nezpůsobuje tloustnutí a gauče by proto měly být v EU plošně zakázány do roku 2018. Do té doby by na každém gauči prodávaném v EU měl být obrázek odporného jedince trpícího obezitou. Obrázek by měl zakrývat celou viditelnou stranu gauče a nápis "Ležení může způsobit nárůst váhy" by měl být povinně na nejméně 20% plochy každého gauče prodávaného v EU.

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=136425

A. Bocek 10.10.2013 7:28

Dospělý kuřák ať kouří,

ale postihujme prodej cigaret mladším 18 -ti let, postihujme toleranci rodičů kouřících náctiletých,postihujme toleranci kouření na místech , kde se nesmí.

R. Gramblička 10.10.2013 11:08

Re: Dospělý kuřák ať kouří,

přesně tak.

M. Prokop 10.10.2013 15:03

Re: Dospělý kuřák ať kouří,

Postihujjme, postihujme, postihujme .......

Vy jste článek nečetl, že?

R. Langer 10.10.2013 15:51

Re: Dospělý kuřák ať kouří,

Vidíte, a všechny ty postihy jsou nakonec na ho*no... :-P

Ale ještě můžete kouření zakázat úplně, a produkci cigaret nechat na mafii. To bude úplně nejlepší a nejúčinnější řešení.

M. Zavala 10.10.2013 2:56

to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

a huntujte si zdravi podle sveho. To je lidske pravo, neboli co je komu do toho co si delam s vlastnim telem. Me bohate staci kdyz je zakazano kourit na verrejnosti protoze ja to nechci cuchat. Ale proc by politici meli vychovavat lidstvo to mi vysvetlete, hlavne ti politici jsou takovi starostlivi tatove, ze? At se jdou bodnout.

Z. Sohorova 10.10.2013 4:46

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

Pane Zavala Mate pravdu ze si se svojim telem kazdy muze delat co chce,ale zamyslel jste se nekdy nad dulezitym faktem kolik stoji kazdy stat financne lecba kuraku s rakovinou? Zisky s cigaret jsou proti tomu pakatel,proto kazda zeme bojuje proti koureni...Ja jsem kourila take,ale stalo me to mnoho namahy a 3 roky uz nekourim...Mohu jen doporucit ze to stoji za to prestat..

F. Vítek 10.10.2013 8:46

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/podle-hegera-jde-na-lecbu-kuraku-jen-desetina-z-dani-za-cigarety-690627

J. Jurax 10.10.2013 21:09

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

No vida ... jako kuřák státotvotně přispívám do státního rozpočtu :-)

R. Tesařík 10.10.2013 8:47

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

kolik vybere stát na dani z hulení???..hele...vůbec nekouříte??? Ale to je škoda.

J. Schwarz 10.10.2013 11:10

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

Ano, tohle je klasická cesta do otroctví. Stát / politici / nejprv něco slíbí zajistit / zdraví například / a potom se snaží zakázat všechny aktivity, které by jim mohly plnění slibu komplikovat. Kdy bude zakázáno chodit do lesa, protože vás tam může kousnout infikované klíště, do vyšších hor jen s průkazem horolezce, na řeku jen jako organizovaný vodák a za kurs zaplatíte deset tisíc... všechno pod záminkou "péče o blaho Lidu". Já osobně státu i politikům na jejich péči kálím - ať se na mne vykašlou, nic mi "negarantují", ale ani "pro moje dobro" nenařizují. Howgh.

V. Kain 10.10.2013 13:35

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

Nemáte pravdu, zisky pro stát z prodeje cigaret a jiných tab.výrobků jsou obrovské a ne žádný pakatel.Kdyby lidi přestali kouřit,pít alkohol.nápoje a nezasedli za volanty svých aut tak tato země s tak obrovskými mandatorními výdaji by vyhlásila během krátké doby bankrot.

L. Orlita 10.10.2013 20:15

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

Kdyby lidé chtěli začít jednat až tak radikálně, jak popisujete, tak by se vytvořila jiná ekonomika postavená na jiných hodnotách. :)))) Je směšně si furt myslet, že bez spousty neřestí to nejde. Ale jde, jen se musí chtít a trošku více přemýšlet. Jenže spousta lidí se bez cigaret, alkoholu atd. neumí zabavit. A o tom to je.

M. Pechr 10.10.2013 13:37

Re: to nechte lidem, at si kazdy kouri, chlasta nebo se stane veganem

...nějak se nemůžu zbavit dojmu, že starostlivá péče o zdravíčko kuřáků a blaho společnosti není to hlavní oč tu jde... ...už jen proto, že zdraví škodlivých poživatin je mnohem víc...lebka se zkříženými hnáty by musela být pak na každé lahvi alkoholu, na cukrovinkách a sladkých limonádách obrázky prohnilých zubů a lentilky by se měli prodávat tak od 15 let, jelikož je v nich nejvíc éček, o šlichtě v levných párcích nemluvě......pravda je, že kuřáctví je nebezpečné i množstvím způsobených požárů...ekonomické škody způsobené kuřáctvím lze kompenzovat příjmy z tabákových daní, koneckonců i život člověka je ekonomicky vyčíslen a pro stát je každá ztráta lidského života ekonomickou škodou...citovou ztrátu pocítí jen blízcí zemřelého... ...čili omezit kouření na úroveň minimálního obtěžování druhých, ekonomickou ztrátu kompenzovat z tabákových daní, podpořit odvykací programy a investovat do profesionální osvěty a kampaně, která v očích veřejnosti učiní z kuřáctví soukromou slabůstku, informace na krabičce by být měli, ale proč na 65-75% ? ......stále mi uniká jádro pravé příčiny honu na kuřáky, možná je to forma, jak zkrotit a omezit onu jistou dávku individuality, svobodomyslnosti a neposlušnosti kuřáků... ...jsem bývalý kuřák, smrad z cigaret mi vadí, ale přijde mi, že se tu zas chtěj rovnat banány...

R. Szewczyk 10.10.2013 1:15

hm

cigareta,ta klasická ,je svými učinky podobná kokainovým drogám,ritual je až na posledním místě,abstinenční příznaky jsou velmi silné,proto bych začal tam,kde to kouření,či abstinence ohrožuje zdraví a životy,např,,řidiči autobusu by mněli být prokazatelnými nekuřáky po dobu alespon tří let, a pod

L. Krajicek 10.10.2013 0:51

kuřácký rituál?

No jestli neví, co při odvykání s rukama, můžou třeba pracovat. Když už je nic jiného nenapadne.

J. Jurax 10.10.2013 0:21

No, jsou elektronické cigarety

jenže ty se se zákazy kouření vezou taky :-)