4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 1.6.2011 11:23

Krachující evropská ekonomika dostane ránu z milosti- "Merkelovou"

Dějiny budou "EU před Merkelovou" a průmyslově vyspělá Evropa , sociální státy a relativní balahobyt A "EU po Merkelové"- upadající zkrachovalá Evropa s už (bez elektřiny jdoucí alespoň 12 hodin denně)neexistujícím průmyslem, sociálními (ušetří utrpení lidí jejich ekologickou likvidací)kompostovacími sběrnými tábory a zbytkem obyvatel žadonících o iránské osvícenecké učení, které jim pomůže od reality  k vizi šťastných zítřků....omlouvám se za sarkasmus!

S. Ševeček 1.6.2011 9:04

Ukončení programu výroby elektrické energie v částicových elektrárnách v Německu je dobrá zpráva pro nás

Protože elektřiny nebude v důsledku nikdy dost, budeme produkcí elektřiny v českých částicových elektrárnách vylepšovat dobře náš národní důchod. Doufám, že vláda bude usilovat o zestátnění ČEZu. Slepice nesoucí zlatá vejce zxe neprodávají ...

V. Kain 1.6.2011 11:39

Re: Ukončení programu výroby elektrické energie v částicových elektrárnách v Německu je dobrá zpráva pro nás

Buďte v klidu.Vlčáci si zisky rozdělí mezi sebou a ne aby se vylepšoval národní důchod.Pokud něco zbyde tak se to hned preventivně prožere.Nebo tady snad byla za posledních dvacet let vláda  která uměla hospodařit?

R. Langer 1.6.2011 11:49

Re: Ukončení programu výroby elektrické energie v částicových elektrárnách v Německu je dobrá zpráva pro nás

Obávám se, že v Německu se bude svítit elektřinou, ale u nás svíčkama, protože na ni nebudeme mít.

S. Ševeček 1.6.2011 13:44

Re: Ukončení programu výroby elektrické energie v částicových elektrárnách v Německu je dobrá zpráva pro nás

Potěšili jste mě, pánové - přesně takto ironicky jsem to zamýšlel.

T. Kočí 1.6.2011 8:44

Summit G8 v Dauville a jádro

Dodnes nejsou v EU závazné technicko-bezpečnostní normy zařízení pro JE.Podle čeho se u nás vyrábějí a zkouší např.armatury pro JE?Podle ruských norem,naposledy upgradovaných v r.91.Tedy u nás.Rusové ve vývoji nepochybně pokračují.Pokoušel jsem se prosadit na SÚJB vznik podobné normativně -technické dokumentace.Přestože to bylo na náklady naší soukromé firmy,nepodařilo se.

V. Výmola 1.6.2011 1:06

JE v Číně

Rozvoj jaderné energetiky v Číně mě děsí. Nevěřím kvalitě čínské práce a čínských kostrukcí, nevěřím ani v důsledné prosazování bezpečnosti v čínských elektrárnách. Ostatně, pohrdání životním prostředím i lidmi je tam docela typické. Až mám skoro dojem, že je jenom otázkou času, kdy tam dojde k nějaké havarii. Je mi celkem jedno, co bude s Číňany, ale něco takového bude jenom další voda na mlýn zelených bezmozků a bude to mít dopad na jadernou energetiku všude po světě. (tedy: kromě Číny)

B. Uhlich 1.6.2011 7:34

Re: JE v Číně

Já bych to zas až tak nedramatizoval....my tady sice známe spíš čínský šmejd než slušné výrobky, ale Čína má i slušný průmysl, který vyrábí poměrně na světové úrovni.... když zvládnou vynést člověka do vesmíru, tak něco vyrobit asi umí, ne?

Já tady spíš vidím úplně jiný malér, který celé toto , co tady řešíme, naprosto převáží.... a sice, že Evropa opravdu děsivým způsobem, tlačena chimérickými představami o environmentalistice, bude pracovat na svém definitivním hospodářském sebezničení. Pak už nám asi bude úplně jedno zda nějaké JE v Číně má poruchu nebo ne. Jediné, co je "uklidňující", je to, že se může stát, že toto celé (evropské) území nakonec obsadí úplně jiné národy, které se tady zařídí po svém a zelení panáčci pak budou někde v rezervaci nebo v blázinci....

M. Bezouška 1.6.2011 8:38

Re: JE v Číně

a také kromě Indie, Jižní Ameriky a ještě několika dalších bezvýznamných regionů. A co se kvality týká: úplně stejně, jak dnes hodnotíte čínskou výrobu a techniku hodnotili před válkou naši tátové a dědové průmysl japonský.  Drobné doporučení - podívejte se pozorně na různé výrobky, především z oborů elektrotechniky. Dnes tam nenajdete skoro nic, co by nebylo vyrobeno v Číně, Koreji nebo na Tchajwanu. (Poznámka nakonec - Evropa už dnes, a bude to horší, zajímá zase jen Evropu, ostatní nás dost rychle odepisují.)

J. Šimek 1.6.2011 16:11

Re: JE v Číně

To jste mě rozesmál.

V Číně je sice vyrobeno spousta věcí, ale kolik z toho je čínských ? Že je tam spousta montoven zahraničních firem, to není žádný objev. Ty si kvalitu hlídají, aby si nepokazily značku. Ale čínské výrobky neznám. Snad jen ten kopírovaný šmejd na jedno použití s přesmyčkou písmen v názvu nějaké světové firmy.

F. Kusák 1.6.2011 17:18

Re: JE v Číně

Máte naprostou pravdu a namyšlený a líný západ to brzo pocítí. Už jen jejich  pracovitost a vůle něco dokázat je obdivuhodná. Podceňovat čínského draka je velká hloupost. Mnozí pitomci , jak zmiňujete, podceňovali Japonsko, pak Taiwan nebo Koreu a nyní Čínu. Doba kolonií a levné energie je nenávratně pryč.