1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 9.9.2011 11:01

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Máte vysvětlení pro to, že mnoho t.zv. zelených MWh je již vyráběno a spotřebováváno? Třeba ve Španělsku, Dánsku, Německu a td.?

Máte vysvětlení proč nejsou "blekauty" jeden zadruhým?

Ve fotovoltaických elektrárnách za r.2010 v EU (27 států) je již instalován výkon rovný 16 Temelínům. Vnímáte, že ČEZ raději nakupuje levnější elektrickou energii v zahraničí a draho prová svým zákazníkům a výrobní kapacity (monopolizované z krajů) vystavěné za stovky miliard, jedou jen na 60% provozního výkonu?

J. Milfait 9.9.2011 10:00

Re: Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Vážený pane, naprosto souhlasím s Vaším příspěvkem, dovolte mě k tomu přidat můj doplněk. Všichni rádoby ekologisté a zelení teroristé propagují "alternativní" zdroje pouze s hlediska ztv."čisté energie". Jelikož jsem elektrotechnik, který pracoval pro velkou energetiku 47 let, tak bych rád, aby nám normálním lidem byla předložena skutečně nezávislá, oproštěná od všech vlivů (politických, enviroment atd) zbavená analýza s ohledem na jejich praktickou energetickou účinnost,  pořizovací náklady, provozní a údžbové náklady, životnost, nákl. na likvidaci a to ve vztahu na 1MWh a dotace ze státního rozpočtu. 

Vzlášť zpráva  pro pana Lukáše Jelínka. Podotýkám, že se el.proud střídavý mohutné síly zdroj se nedá pytlovat ani jinak skladovat. 

V. Hošek 9.9.2011 9:59

Jelene, jelene oči máš zelené

Ten plynovod přes Baltik musí být využit na 100 %, tak velí vláda Merkelové, nic ostatního ji nezajímá.

Průser je, že takových jako jste vy autore je v politice více než je zdrávo a proto sociální inženýrství kvete a kvete a ekonomika jde k pánu. Možná je to Váš cíl, aby nikdo nevěděl jakou má co cenu, to Vaše dotování v energiích má za následek, že už nikdo nikdy nebude vědět jaká je správná hodnota jakéhokoliv výrobku a práce.

V. Výmola 9.9.2011 9:57

Sysyfovská práce

Stokrát skuteční odborníci můžou vyvrátit nesmysly ohledně energetiky a jádra, ale stejně se zase po sto první ozve nějaký blb jako Jelínek, který rozumí všemu, ale vlastně ničemu, a s elegancí je zopakuje...

R. Langer 9.9.2011 9:48

Re: Velmi se mi líbí,

Ano, a pan Jelínek to dokazuje měrou vrchovanou. To je tady zatím jediný odborník v uvozovkách, i když si tedy sám sobě nespílá. :-D

R. Langer 9.9.2011 9:39

Šmankote,

to je zase blábol od někoho, kdo si myslí, že eletrika je v zásuvce a tak nepotřebujeme elektrárny... :-P

E. Heusinger 9.9.2011 9:14

Velmi se mi líbí,

jak "odborníci" spílají neodborníkovi. Jojo panstvo, čím méně se o něčem ví, tím lépe se o tom plká, že?

J. Hejna 9.9.2011 8:58

Můj omyl

Nejdříve jsem myslel, že jste špatně informovaný, ale teď ...

 

Taková snůška blbostí na několika řádcích, to už je uměmí.

P. Čulík 9.9.2011 8:15

vetraky - že mi to nenapadlo dřív,

....Cena za vsechny ty eko zdroje (vetraky,..............

až budeme mít za dva roky nadbytek levné a nedotované solární energie, budeme tím roztáčet "vetraky" a dělat umělý vítr, až nám bude horko z globálního oteplování. Jen se bojím, že to nějakého blba skutečně napadne a budeme to roztáčet tou dotovanou solární energií. A v noci budeme svítit na solární panely úspornými žárovkami, protože to se přece vyplatí!

A. Bocek 9.9.2011 8:14

Ševče - politologu , drž se svého kopyta !

Sázet v málovětrné České kotlině na vítr , na 50 stupni severní šířky na slunce , či na biomasu s desetikilometrovým svozem vstupních surovin je energetickou sebevraždou. Nejlepším argumentem je každoroční nárůst příspěvku na OZE v elektrofaktuře. Kdo tomuto peněženkovému argumentu nerozumí , ať se nediví že je chudý - duchem i penízem !

I. Schlägel 9.9.2011 8:12

Re: Vedeni a pocity.

Pan Jelínek plká, i když je tématem politika. Teoretik na druhou. Tak co by nezaplkal o energetice. Velikáni od narození mohou plkat do všeho. Podobným druhem je pan sociolog Keller, svatý bojovník proti kapitalismu. Jedna kapacita jako druhá. Člověk se alespoň pobaví, zasměje, i nějaký grant na bádání bych jim za ten humor ze státního přihodil.

D. Seibt 9.9.2011 8:01

Vedeni a pocity.

Panu Jelinkovi bych doporucil se venovat politice, kdyz je politicky komentator, ale technice radeji ne. Protoze pak se to neda cist. Tolik bludu jsem opravdu jeste nevidel. Nejvice me v tomto clanku nadchlo prohlaseni, ze Nemci se rozhodli odstoupit od atomu a urcite to maji ekonomicky promyslene. No vzhledem k tomu, ze par mesicu predtim chteli provoz vsech bloku prodlouzit a naznacovalo se, ze by chteli pozdeji i nejaky ten blok postavit, tak opravdu nevim. Potom se ovsem situace zmenila a najednou se zase vsechno honem zavre. Cena energie vzrostla o cca 15% a z Nemecka se stal dovozce energie. Nemecko bude muset postavit navic asi 11Gw zdroju pravdepodobne plynovych a uhelnych, pro pokryti vypadku ve stabilnich zdroju. Cena za vsechny ty eko zdroje (vetraky, solar, nove rozvody) se odhaduje na 350mld euro. Ted k te koncepci, myslim si, ze pokud se postavi 2 bloky v Temeline, tak to bude maximum mozneho. Pozdeji kolem roku 2030 az 40 skonci zivotnost Dukovan a mozna se tam postavi 2 bloky, to podle me bude vse. Jadro je dobre pro zakladni zatizeni a na to staci prave tech cca 6 az 7Gw, tedy 6 az 8 bloku JE. Zbytek muze byt plyn, uhli a nejake to OZE. Jenze OZE v nasi zemi nemaji ty spravne podminky, takze bych na ne radeji nesazel a nenicil si krajinu plochami panelu a vetraky, to nemame zapotrebi.