5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Vašek 6.12.2010 16:54

Re: Vodik jako palivo

Takže to není obnovitelný zdroj. Kromě toho zbyde spousta uhlíku, který by mohl vytvořit CO2.

J. Ptáček 6.12.2010 18:38

Re: Vodik jako palivo

Jistě, zemní plyn není obnovitelný, leda tak za miliony let. On se zatím vodík vyrábí spíš pro výrobu čpavku nebo močoviny (hnojiva). Dusík se bere ze vzduchu a kyslík se skutečně spaluje na CO2. Ale výhodou je, že pak by se vodík v automobilech spaloval na vodní páru právě ve městech, kde je velká koncentrace lidí. Všechno má zatím své "mouchy".

J. Jílek 6.12.2010 2:38

jo

to je rozumné

B. Uhlich 6.12.2010 0:39

Ale pane, kampak na Zelené s fyzikou...

oni mají svoji fyziku, matematiku,chemii...prostě oni mají všechno SVOJE...a mluvit si do toho nedají. Váš pokus byl sice dobrý, ale považuji to za víceméně obligátní házení perel jednomu nejmenovanému domácímu zvířátku. Přečtěte si někdy diskuzi na serveru Aktualně.cz obzvlášť když píše můj oblíbenec Baroch...tam se všechno dozvíte a to budete koukat... :-))))  Zeleným je vše jasné, je potřeba naflákat hodně elektráren a když bude jejich virtuální výkon větší než výkon našich jederných elektráren - je potřeba tyto neprodleně odstavit. Tak a je to...jednoduché jak facka. Co na tom, že by třeba MHD fungovala jen za slunečního dne a to ještě v létě.

Někdy mám fakt takovou představu, že by se to mohlo demonstrovat...tak na týden pouštět elektriku jen na chvilku přes oběd a pak zas nic...a druhý den zas....aby lidi jako trénovali. Třeba by jim konečně došlo, že je jako něco špatně.... Ale i tak jsem na pochybách, zda by to těm nejzelenějším došlo...

Ale abych si z toho nedělal jen legraci. Ono je to tak jako tak docela komplikované, pro mně osobně je varující, kolik solárních elektráren začíná kupovat ČEZ a nějak mě dochází, že ať bojujeme proti "soláru" nebo ne, cena elektřiny se stejně nezmění (chtěl jsem napsat nezlevní) a na nás bude abychom platili a platili. Stát si prostřednictvím ČEZu udělal z dodávek elektřiny další prostředek zdanění občanů a myslím, že je skoro jedno, zda solární elektrárny nějaké problémy přinesou nebo ne. Pro mne osobně je důležité, jak dál zařídit, aby se má spotřeba už dál nezvyšovala, abych jednoho dne nemusel vést dilema zda si rozvítím nebo se podívám na zprávy.Docela mně přestává bavit se stále jen snažit a snažit a přitom jen dohánět neustále se zvyšující se režii....a myslím, že nejsem sám..... koho to už vážně s....e

T. Pansky 6.12.2010 4:44

Re: Ale pane, kampak na Zelené s fyzikou... ale i na CSSD

Pane Uhlichu, principialne s vami souhlasim, ale mam jen jednu faktickou poznamku: zakon, ktery se venuje vyrobe elektriny z obnovitelnych zdroju vznikal v gesci vlady CSSD a spol.  Pozmenovaci navrhy soudruhu a soudruzek z CSSD stoji za vyhledani - tihle "socialne citlivi" lide vam udelali a dalsich dvacet let budou delat pruvan v penezence.  Zelene tajtrliky take rad nemam, ale v tomto jsou nevinne.  ...  Vseobecne receno: vsichni budeme platit za svoji lenost si volit politiky, ktere chceme a potrebujeme.  Ze nam politici (v tomto pripade CSSD) mazou med kolem pusy sladkymi recmi jak je videt nestaci.  Musime ze zajimat o to, co ve skutecnosti tito politici delaji.  top0625top@hotmail.com

J. Frankl 6.12.2010 6:28

Re: Ale pane, kampak na Zelené s fyzikou... ale i na CSSD

I když při pohledu na ČSSD a komunisty se mě dělá zle,v tomto případě se jich musím trochu zastat.Vzhledem k direktivám z EU,by byl nějaký podobný zákon stejně odhlasován,ať by byla u vesla jakákoliv vláda.Je to úplně stejné jako u řepky,biomasy apod.Přidávání různého "dotovaného" sajrajtu do paliv,se také zvyšuje jejich cena.

R. Jonák 6.12.2010 9:40

Re: Ale pane, kampak na Zelené s fyzikou... ale i na CSSD

Řekl bych, že nemáte úplně pravdu. Sice bychom dle EU zřejmě museli tyto kraviny v nějaké formě realizovat, ale nikde nebylo řečeno, že by to muselo být za tak nesmyslných podmínek, které pokud se nemýlím schválili ještě za vlády Špidly.

B. Uhlich 6.12.2010 7:57

Re: Ale pane, kampak na Zelené s fyzikou... ale i na CSSD

Já si myslím, že ten článek spíš řeší otázku FVE obecně...kdy se celkově ukazuje, že je tady obrovské (no, dejme tomu - velké) množství lidí, kteří se chovají tak - jako že chyběli skoro celou základní školní docházku....alespoň co se týká těch odbornějších předmětů. Bohužel největší koncentrace těhle jedinců je právě v těch "zeleně" se tvářících spolcích a organizacích. Proto to tam zmiňuji...vůbec neřeším jak celá patálie s FVE tady v tom státě vznikla - to už se tady řešilo tolikrát, že mi to už připadá zbytečné se o tom bavit.

Tady jde o dvě nezávislé věci prosím: jedna věc je nekonečná vychytralost, podlost, hamižnost, (dosaďte dál co libo..) našich poslanců, kteří tady pod "zeleným" pláštíčkem schválili takový hnus a druhá věc je, že tady existuje část veřejnosti, která díky své fatální mezeře ve vzdělání celé toto považuje za dost dobrý nápad....a tam si myslím, že mířil hlavní článek, na který tady reagujeme.

Kdyby lidé dávali pozor ve škole a taky si občas něco trochu pamatovali - měli by všichni ti zvrhlí a hamižní demagogové podstatně těžší práci. Přitom nejde o nějaké sofistikované znalosti - jde jen o pár základních pouček, definic a zákonů - díky , kterým funguje celý tento svět. Chápete? Já vůbec neřeším co kdo kde spískal - já řeším to, že např.díky tomu, že 85% veřejnosti neví vůbec nic o rozvodné soustavě (a bohužel ani vědět nechce) je možné schválit takové zákony a ještě to prezentovat jako velmi dobrý a prospěšný nápad.

Takže politiku nechme - primárním viníkem této situace je totální zabedněnost lidí a hlavně jejich neochota nad čímkoliv přemýšlet. Proto jsem rád, že tady někdo zveřejnil takový článek....i když mám pocit, že asi zbytečně, protože z těch co chyběli na fyziku si to stejně nikdo nepřečte......

J. Hruška 6.12.2010 11:05

Re: Ale pane, kampak na Zelené s fyzikou... ale i na CSSD

Čest práci soudruzi! V.I.Lenin: Učit se! učit se! učit se! a ještě jedna pravda: --" KOMUNISMUS je sovětská moc a elektrifikace Ruska". Zdař Bůh. Josef.

J. Kulheim 6.12.2010 12:46

Re: Ale pane, kampak na Zelené s fyzikou... ale i na CSSD

O návrhu zákona o podpoře obnovitelných zdrojů energie jako celku se v poslanecké sněmovně ve třetím čtení hlasovalo dne 23.2.2005 ve 513. hlasování. (Zde byly už zahrnuty pozměnovací návrhy poslanců, včetně onoho nešťastného pozměňovacího návrhu poslankyně ČSSD Ivy Šedivé). Pro návrh nehlasoval ani jeden z poslanců ODS. 

Zákon 180/2005 byl přijat  v PS 100% poslanci za US-DU , 100% poslanci za ČSSD , za KSČM a KDU- ČSL jsou čestné vyjímky  Jaroslav GONGOL a Jiří HANUŠ proti, ODS jedinná proti . Tedy již v roce 2005 bylo zaděláno na průser za 800 GKč / příštích 20 let.

V roce 2005 prosadila poslankyně ČSSD Iva Šedivá při schvalování zákona o obnovitelných zdrojích energie (180/2005) pozměňovací návrh, který dnes znemožňuje snížit cenu elektrické energie z obnovitelných zdrojů o více než 5 % ročně, což v současné době způsobuje nekontrolovatelný rozvoj fotovoltaických elektráren díky jejich vysoké výkupní ceně. Pokud bude současný rozvoj pokračovat, budou český průmysl i domácnosti platit za elektřinu až o 0,50 Kč/kWh více. To je reálná hrozba českému průmyslu i životní úrovni obyvatel. Už pro rok 2010 odhaduje ERÚ nárůst vícenákladů silové ceny elektřiny na 0,163 Kč/kWh1 a to zejména díky fotovoltaice.