2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fuf2 14.7.2009 19:47

Re: Není špatné, pokud se bezpečnost JE

Kazdy prodejce energeie ze spalovani nebezpecnych fosilnich paliv, ktery "uklada" nebezpecne odpady do spolecne atmosfery, samozrejm nechce, aby JE bylo co nejmene, a kdyz uz byla co nejdrazsi. 

Samozrejme to nemuze verejne takhle priznat, tak to zabali do radobystarosti o zvysenou bezpecnost zdaleka nejbezpecnejsiho energetickeho zdroje co ma dnes lidstvo k dispozici.

fuf2 14.7.2009 19:48

Re: Není špatné, pokud se bezpečnost JE

err "samozrejme chce"

liberal shark 14.7.2009 11:14

netěsnost paliva

Netěsnosti palivových proutků se objevují naprosto běžně a nejsou důvodem k poplachu. Příslušný palivový soubor se buď při nejbližší odstávce vymění za jiný, nebo opraví výměnou netěsného palivového proutku. Netěsnost není důvodem k odstavení bloku, dokud hladina aktivit (typicky ekvivalent 131 I) nepřesáhne mez, danou Limitami bezpečného provozu (stovky netěsných proutků). Tato mez je určena na základě kapacit systémů na zpracování kapalných a plynných odpadů a jejich vypouštění mimo elektrárnu.

Objevení netěsnosti může souviset s rychlým odstavením reaktoru, ale také nemusí. ;-)

M. Zima 14.7.2009 10:23

Abyste to nepřehlédli, kecalové

Tak pánové,:

Autor: M. Zima IP: 80.140.206.xxx Datum: 14.07.2009 10:19

jenom stručně něco z toho, co pan Nejedlý ví a nenapsal: Krúmel 2007 se neodehrál sám, ohrožení okolí vzniklo, když až do velína vnikl plyn, nikdo nevěděl co to je, vedoucí šichty jel tu mašinu v plynové masce a špatně rozuměl povely na odbourání tlaku v reaktoru, chyboval, až došlo k příliš nízkému stavu chladicího prostředku nad tyčemi. Největším problémem ovšem bylo, že Vattenfall lhal a "ukryl" lidi před výslechem komisí. Když to prasklo, musel být jmenován nový šéf atomové sekce a řešení bylo typické pro atomovou branži, jmenovali psychologa a dnes máme výsledek: Namontovali z úsporných důvodů staré trafo.

Všichni, co tu tvrdíte, že jste od fochu, zmíněná fakta znáte, ale janouchovsky lžete, mlžíte a nejste schopni ani jednoduché logické úvahy ohledně příčiny té nehody. Jste odborníci vhodní tak pro ČT, tam je takováto story pravidlem.

Stoura 14.7.2009 10:36

Re: Abyste to nepřehlédli, kecalové

A což takhle odkaz na nějaký seriózní zdroj informací?

M. Zima 14.7.2009 10:41

Když si nejste sám schopen zagooglovat, tak doporučuji p. Nejedlého. Jak jsem řekl, on to ví, ale stydí se to říct.

Petr Nejedlý 14.7.2009 10:43

Re: Abyste to nepřehlédli, kecalové

Do velína byly vzduchotechnikou nasáty kouřové zplodiny. Vedoucí směny si pro jistotu nasadil plynovou masku (nevím, zda-li sám, či to měli ošetřeno v předpisech). Není mi jasné, jaké manipulace měla obsluha činit, odstavení reaktoru ochranami je automatický proces, směna ani nemá šanci zasáhnout. Na základě této události měli být následně upraveny VZT systémy (k podrobnostem jsem se nepropracoval). BfS po události prováděl šetření, obsluha byla samozřejmě vyslechnuta, podrobnosti kdy přesně neznám. Staré trafo skutečně namontovali, protože jeho předchozí kontroly/testy nesignalizovaly nějaké poškození. Nepochybně si teď zodpovědní manažeři rvou vlasy. BfS klasifikoval událost jako INES 0, takže k ohrožení jaderné bezpečnosti nedošlo, pokud ovšem nechcete tvrdit, že je nekompetentní německý jaderný dozor.

Robert E.Lee 14.7.2009 10:51

Re: Petrovi

Pozor,pan Zima ví úplně všecko.Má to z Googlu,Wikipedie a podobně.Sice tomu moc nerozumí a plete páté přes deváté,ale to přeci nevadí.Něco si i domyslí vlastnoručně.Nemá cenu s ním diskutovat,má vždycky pravdu.:-D:-D:-D

M. Zima 14.7.2009 10:58

Budíte soucit, a to o to víc, že předvádíte český debatní standard.

Robert E.Lee 14.7.2009 11:04

Re: Budíte soucit, a to o to víc, že předvádíte český debatní standard.

Za soucit děkuji,jsem pohnut.Určitě přijdete do nebe.V

Jenda 14.7.2009 13:29

Re: Budíte soucit, a to o to víc, že předvádíte český debatní standard.

Ze prijde do nebe tim si je Zima jisty. Jen ho suzuji obavy jestli do nemecke sekce.

jenicek 14.7.2009 12:21

Re: Budíte soucit, a to o to víc, že předvádíte český debatní standard.

Dostals těžce na prdel, co žvanile?:-P

M. Zima 14.7.2009 12:50

Máte halus, nebohý hochu?

M. Zima 14.7.2009 10:56

Pane Nejedlý, asi víte, že

potom, co už bylo napřaženo k vykopnotí atomového bosse pro Evropu (myslím, že Thomauske) chtěl Vattenfall zachránit, co se dá a byla vydána podrobná zpráva. Kromě příčiny je v ní velmi dobře, s označením každé komponenty popsáno, co se stalo. Já jsem tu jenom zmínil to, co jsem si z toho do dnes zapamatoval, pro Vaše účely byste si to musel projít podstatně detailněji, nežli začnete šířit statementy ve smyslu: nic se nestalo. Jinak jste stejný břídil, jako Janouch, nebo čeští ČEZem placení teoretici v médiích.

Petr Nejedlý 14.7.2009 11:15

Re: Pane Nejedlý, asi víte, že

Dejte mi link na tu zprávu (z BfS?). Mám k tomuto různé dokumenty, rád si rozšířím sbírku. Rozhodně netvrdím, že se nic nestalo. Požár na JE rozhodně není bezvýznamná událost. Provozovatel prováděl nejrůznější technické úpravy skoro dva roky. Tvrdím, že uvedené události neměly vliv na jadernou bezpečnost, což je i stanovisko BfS. Jistě víte, že je v pravomoci BfS elektrárnu prostě "zavřít".

M. Zima 14.7.2009 12:45

Pane Nejedlý,

u té zprávy se jedná o výsledek interního šetření Vattenfallu. Na rychlo jsem ji na netu nenašel a pokud si vzpomínám, položili potom na ni password, protože působila příliš negativně. Jelikož jsem to očekával, stáhl jsem si ji tehdy. Je to asi 130 stran PDF (Je v tom i Betriebshandbuch a návrhy nějaké pracovní skupiny) a když jsem do ní teď nahlédl, napadl mě m.j. další problém a sice, nenaskočila jim tehdy hlavní pumpa následkem logického vyhodnocení napětí ve fázích, což bylo bezpečnostně prvořadě relevantní. Jelikož teď musím něco dělat, podívám se s večerem ještě jednou, jestli se to na netu někde nepovaluje, jinak, jestliže máte opravdu zájem, (zeleným jsem to nabízel, ale Burzík měl jiné starosti), tak by zbylo poslání (celé ca 11 MB).

Petr Nejedlý 14.7.2009 14:31

Re: Pane Nejedlý,

Jistěže mám. Abych pravdu řekl, mám poněkud problém sledovat tok vašich myšlenek. Hlavní cirkulační čerpadlo/čerpadla ještě vnímám, ale s "...následkem logického vyhodnocení napětí ve fázích..." už mám poněkud problém. Abych nedával v plen svoji veřejnou adresu, před pár minutami jsem si založil extra novou pro tento případ: kruemmel@centrum.cz. Za zaslání předem díky.

P.S: Bursík už bude mít jiné starosti asi napořád.

Robert E.Lee 14.7.2009 10:19

Občanská společnost

Ukazuje se jedno z nebezpečí,které občanská společnost nese.Každý se chce vyjadřovat ke všemu,i k věcem kterým nerozumí.;-)Od toho je přeci zastupitelská demokracie(i když má zase jiné chyby),aby společnost nespáchala sebevraždu na počest v tomto případě zelené ideologie.:-(A novináři se na tom přiživují bez špetky odpovědnosti.

i.h. 14.7.2009 10:11

Kaslete na deprivanta a Möchtegerngermána Zimu,

k clanku bych dodal, ze jednim z hlavnich argumentu siroce uvadenych v nemeckych novinach je nasledujici: Krümmel je účetně odepsán, a tudiz vydelava vic penez nez kdyby odepsan nebyl, a to je nemravne, a tudiz je treba ho zavrit. Taky se obcas objevuje znamy rakouskozeleny argument, ze prece Nemecko ma ted elektriny tolik, ze ji muze vyvazet, a proto je treba zavrit elektrarny, protoze nejsou zjevne potreba. Kdyz byla ted 4. cervence elektrarna rychle odstavena, vypadly v Hamburku na pul dne skoro vsechny semafory a ruplo kvuli vypadku nejakeho cerpadla vodni potrubi. To ovsem ruzni Zimove pouzivaji jako argument pro to, aby se elektrarna odstavila, aby ten proud takhle nekolisal.

M. Zima 14.7.2009 9:37

Pane Nejedlý, janouchovsky kecáte

(přesnější by bylo asi "lžete"). Jestliže děláte to samé s JETE, jsou jenom dvě možnosti: Buďto Vás vyhodit, nebo JETE zavřít.  

J.M. 14.7.2009 9:44

Re: Pane Nejedlý, janouchovsky kecáte

Zimo, obvykle lžete vy, ale tentokrát to nelze ověřit, proto buďte tak laskav a uveďte, kde pan Nejedlý lže, abychom si mohli ověřit, kde lžete vy. děkiji. J.M.

Milan 14.7.2009 9:49

Re: Pane Nejedlý, janouchovsky kecáte

Lze jenom potvrdit. Diky bohu existuje stale jeste dost soudnych lidi, ovsem mejme na pameti, ze lidska blbost je vecna a demokracii zneuziva. V Nemecku odpurci vykrikuji o lobyismu, ale pravdu, kolik stoji el. proud z vetrnych elektraren radeji pomlci. Napiste prosim, za kolik ji stat musi vykoupit a za kolik ji prodava. To je socialisticky a komunisticky paskvil. Preji Vam hezky den.

expert 14.7.2009 9:52

Re: Pane Nejedlý, janouchovsky kecáte

Zabývám se bezpečností jaderných elektráren profesionálně, takže konstatuji, že článek pana Nejedlého je zcela korektní a odpovídá faktům. Termín "janouchovsky kecáte" je hrubá a hloupá urážka solidního odborníka. Pro úplnost sděluji, že mne nikdo z energetiky, natož jaderné, neplatí.

Pardál 14.7.2009 9:54

Re: Pane Nejedlý, janouchovsky kecáte

Pan M. Zima je dalším z řady deprivantů "diskutujících" na NP.

M. Zima 14.7.2009 10:19

Tak pánové,

jenom stručně něco z toho, co pan Nejedlý ví a nenapsal: Krúmel 2007 se neodehrál sám, ohrožení okolí vzniklo, když až do velína vnikl plyn, nikdo nevěděl co to je, vedoucí šichty jel tu mašinu v plynové masce a špatně rozuměl povely na odbourání tlaku v reaktoru, chyboval, až došlo k příliš nízkému stavu chladicího prostředku nad tyčemi. Největším problémem ovšem bylo, že Vattenfall lhal a "ukryl" lidi před výslechem komisí. Když to prasklo, musel být jmenován nový šéf atomové sekce a řešení bylo typické pro atomovou branži, jmenovali psychologa a dnes máme výsledek: Namontovali z úsporných důvodů staré trafo.

Všichni, co tu tvrdíte, že jste od fochu, zmíněná fakta znáte, ale janouchovsky lžete, mlžíte a nejste schopni ani jednoduché logické úvahy ohledně příčiny té nehody. Jste odborníci vhodní tak pro ČT, tam je takováto story pravidlem.

Petr Nejedlý 14.7.2009 11:19

Re: Tak pánové,

viz odpověď na stejný dotaz v hlavním vláknu výše.

Pardál 14.7.2009 12:26

Re: Tak nevím pánové,

Článkům, které čtu od pana prof. Janoucha rozumím, ale větě pana M. Zimy: "...vedoucí šichty jel tu mašinu v plynové masce a ..." bohužel ne.

Robert E.Lee 14.7.2009 15:40

Re: Pardálovi

Pan Zima má patrně elektrofakultu z Googlu.Nebo fuckultu?To jeden nepozná.Motá odborné výrazy a moc jim nerozumí.:-)Patrně doufá,že ostatní jsou na tom ještě hůř.

Pardál 14.7.2009 20:03

Pardál Robertovi E Lee

VŠ z Googlu by nebylo to nejhorší. Je známo, že v Košicích dávali za socialismu titul za 30.000 kč bez jedinné zkoušky.

Kanuk 14.7.2009 18:35

Re: Tak pánové,

No, já toho o JE Kruemmel vím akorát tolik, co bylo napsáno v této diskusi. Nicméně, příspěvek p. Zimy naznačuje, že v Německu jim jde čas obráceně. Tak nejdřív do velína vnikl smrad z požáru transformátoru. Pak se dělo něco, co ohrozilo "jadernou bezpečnost", bylo z toho vyšetřování, vyměnili vedoucího. Pak z úsporných důvodů namontovali staré trafo, které chytlo, a kouř z tohoto požáru vnikl do velína. Pes itrničku sežral....