21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mirek 29.1.2009 5:56

Neschopná, nebo všehoschopná

Europoslankyně Bobošíková zde navršila argumenty,kterak

údajně evropské instituce odmítají Topolánkovu iniciativu o Nabucco. Zveřejnila to v té samé době, kdy agentury přinesly zprávu o vyčlenění finančních rezerv EU Evropskou komisí na dostavbu téhož Nabucca...

Tato politická turistka a politická komička zde tímto názorně ukazuje, že je buď totálně neschopná, když neví, jako politik v Bruselu, o čem Brusel jedná, anebo že je naopak všeho schopná, když svým potenciálním voličům drze lže do očí.

Nicméně již jednou prokázali tito voliči, svou volbou Železného spolu s Bobošíkovou, že jim nevadí i ta nejhrubší manipulace a lži. Oni se totiž Železný s Bobošíkovou ihned po získání tohoto finačně skvělého mandátu vydali každý svou cestou a o jejich práci na plnění předvolebních slibů není dodnes nic slyšet. Ale další předvolební kampaň začali "parádně". Bobošíková v rudých šatech na sekretariátu KSČM kandidaturou na komunistického prezidenta a Železný dalším okradením zahraničního subjektu, tentokrát pana Ganleye o jeho značku Libertas....

Jsem velmi zvědavý, kolik dalších hlupáku tato vykutálená dvojka obere o zdravý rozum, aby jim znovu odvolili na dalších pět let dvousettisícový plat...

Mejla 29.1.2009 4:02

Blábolící Bobovize. Ve skutečnosti každý plynovod navíc je snížením vydíratelnosti Ruskem i kýmkoliv jiným.

Rovněž teroristé nebudou mít tolik chuti na plynovody, pokud budou vědět, že existuje paralelní zásobování.

kacir 29.1.2009 3:43

Re: Energetická závislost

* tetelila  či telila ;-P

kacir 29.1.2009 3:42

Energetická závislost

na Rusku, a to ještě u Slovenska 100% je cestou do pekel...nutno, jak psáno i níže diverzifikovat zdroje, to soudružka BOBO  (jednou červená, jednou modrá) ;-D asi nerada slyší, ale ten rudý kostýmek, ve kterém se telelila před vý/dobytky KSČM s Falmerem, Grebeníčkem a Vondruškou v čele by jí slušel i v Kremlu u milovaných bratrských soudruhů ...

Hmmm... 29.1.2009 3:26

Re: Lidi jsou divni

domnívám se, že jde o nedorozumnění. Článek se týká ČR a EU, tudíž jsou uvedeny relevantní přírodní zdroje.

DuCh 29.1.2009 2:00

Úžasné.. Tak nestabilní Gruzie

Srpen 2008. Škoda jenom, že to bylo zrovna Rusko, co strkalo do Gruzie rypák!

Jirka 29.1.2009 1:48

Pište častěji na NV.

To jako na národní výbor?:-D

Jirka 29.1.2009 1:46

Re: S.Bobošíková nezklamala naší důvěru !

Vždyť chce být i nadále v Bruseli.A nikdo jiný,kromě voličů ČSSD a KSČM ji volit nebude.Tak co má dělat?

rolandszewczyk 29.1.2009 1:46

.

hm,p.Bobošíková,ač trošičku nerad,musím uznat,že toto je brilantní zhodnocení a popis reality.To ostatní je pouze přání a fikce.Pište častěji na NV.

Větší vlastenec 29.1.2009 1:17

S.Bobošíková nezklamala naší důvěru !

S.Bobošíková nezklamala důvěru pokrokově smýšlejících občanů. Plynovod Nabucco je ohrožením našich nadějí na opětné vytvoření RVHP, na opětovné těsné spojení s bratrským ruským lidem.

Ruský lid nám rád dodá plyn i ropu, obilí i rudu. Rád nám poskytne bratrskou pomoc, kdyby se reakce pokusila opět zvrátit naši cestu k socialismu.

Stále jasněji se ukazuje, že KSČM, naše bratrská strana, nominovala jako kandidátku na úřad prezidenta České republiky správnou osobu.

S.Bobošíková má reálnou naději se stát první prezidentkou ČSDR, až v r.2023 skončí druhé funkční období přítele ing.Jiřího Paroubka V

>-  Volte upevnění nerozborného přátelství mezi českým a ruským lidem !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Jarda 29.1.2009 1:14

Re: Soudím

R^R^R^

Jarda 29.1.2009 1:12

Re: Lidi jsou divni

Odpoved je nasnade. Ti co za ne kandidovala na post prezidenta, tedy volici KSCM. Znalosti ma pramale, nejsou to jem tri ji jmenovane staty. Na priklad v delte reky Mac Kenzie jsou triliony kubickych metru prirodniho plynu, stejne tak na aljaske Porcupine River. Pokladam za hloupe mit za hlavniho dodavatele nekoho kdo si podminuje dodavky surovin tim, ze bude rozhodovat co smime a nesmime mit na svem uzemi, s kym budem obchodovat atd.

Peterka 29.1.2009 1:07

Re: Fakta a racionalita

Trochu jste zapomněl:  když kolem  90.-tých let Litva (nebo kdo tam) se ""odtrhli"" od Sovětského svazu, tak první co udělal velký demokrat Gorbačov bylo,  že  zastavil dodávky energie. . .

lee 29.1.2009 0:53

Lidi jsou divni

Kdo ji mohl volit?

Mard 29.1.2009 0:44

Re: Zdoje plynu nutno diversifikovat a na Rusko spoléhat nejméně

Naprostý souhlas. Rus není žádný seriózní partner, už to mnoho krát dokázali v poslední době. Zkrátka vypadá to že se od roku 1968, příliš nezměnili.

Mard 29.1.2009 0:42

Bobo a kolik ti Gazprom zaplatil za takovouhle hloupost?

Stavět plynovody North a South stream je jako drátem do oka. Nijak se nazbavíme závislosti na ruských vyděračích. Jsou tady jen dvě reálné možnosti řešení. Jedna je přípojka na zkapalněný plyn (ať již na sever do Polska, na západ do Německa nebo na jih do Itálie) a druhou možností je Nabucco. Zkapalněný plyn má nevýhodu ve své ceně. Nevýhody Nabucca jsou dány nestabilními režimy na jihu (Irán) a více méně nutností přijetí Turecka do EU, kdyby bylo Nabucco postaveno. Ale obe dvě řešení jsou lepší než stavět plynovody k ničemu, které povedou jen do oblastí s ruským plynem. Jsem rád že EU uvolnila peníze na Nabucco.

Myslím že není náhodou že Bobošíková kandidovala za komunisty na presidenta. Její myšlení je zřejmě hodně východní.

Gaston 29.1.2009 0:41

Re: Fakta a racionalita

Však tam mají také své zájmy a "své lidi". Tímhle jste mne chtěl ohromit?

Cedr 29.1.2009 0:30

Re: Fakta a racionalita

Toto je také můj názor - Bobošíková jednou překvapila.

Veit 29.1.2009 0:27

Fakta a racionalita

Velmi dobrá úvaha. Faktograficky přesná, racionální a bez ideologické zaslepenosti.Jenom bych pro Gastony a podobné dodal, že Rusko dodávalo Gruzii plyn i v době, kdy jí uštědřovalo výprask, tak "nespolehlivý" je to partner.

Vacslav 29.1.2009 0:27

Zdoje plynu nutno diversifikovat a na Rusko spoléhat nejméně

Nabucco je přes všechny výhrady zajímavé pro diversifikaci zdrojů, kterých by mělo být ještě víc než jen Nabucco. Ať technici posoudí perspektivu dovozu kapalného plynu atd. Je jasné, že vydírat nás může každá dodavatelská země, nicméně Rusko již v českých dějinách své hrubé vydírání prokázalo. Při naší poloze a širších historických reminiscencích bychom měli ve všech sférách mít na zřeteli, že již nejsme v ruské zoně.

Zajímavé sledovat, jak se při této příležitosti donedávna neobvyklí příznivci Ruska odhalují. Rusku tedy jistě velmi záleží na tom, aby toto naše "zahraničí" bylo  opět pod silným ruským vlivem.

Gaston 29.1.2009 0:08

Soudím

že je nutné hledat cesty naprosto opačné, pokud možno bez účasti Ruska.