7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Konečně dobrá zpráva

Ministr životního prostředí Rakouska se rozohnil. Že prý to jen tak nenechá a trvá na tom, že Rakousko musí (!) mít právo spolurozhodovat (!) o české elektrárně. Co by si tak měl políbit, aby to šlo uveřejnit…?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Poljaková 25.1.2013 12:01

Nelíbí se mi hrubě

už první věta. Psát o sousedu, že si má políbit...něco. Znectit souseda kvůli tomu, že si dovolí mít námitky k  budování reaktoru  u svého  plotu, je reakce hodná primitiva. Jste schopen ponechat lidskou důstojnost někomu, kdo má na věci jiný názor než Vy? A uznat, že vyjádřit se k tomu má plné právo, když ta věc se ho také týká?

B. Rybák 25.1.2013 13:20

Re: Nelíbí se mi hrubě

Veškeré objektivní odborné informace o Temelínu jsou i v Rakousku k dispozici a i tam musí být každému jasné, že dostavba bude provedena v souladu se všemi mezinárodně požadovanými kritérii.

U hulváta, který vyvolává protičeské vášně spočívající na urážlivém předpokladu, že jsme nesvéprávní idioti, kteří by se byli schopni zničit natolik, že by to ohrozilo i Rakousko je požadavek pana Matějky nepřiměřeně mírný, protože jeho hulvátství je pro nás velmi nebezpečné a nákladné. Z Temelína do Prahy je to 130 km, do Vídně 219 km.

I. Poljaková 27.1.2013 1:33

Re: Nelíbí se mi hrubě

I tak mi to přijde vůči sousedovi hulvátské. Soused si dovolil nesouhlasit, vidíme jen hozenou rukavici a zareagovali jsme typickým samečkovským bušením v prsa Kdo z koho. Do Vídně je to možná 219 km, ale třeba nepovažují Rakušáci za Rakousko jenom své hlavní město (jako v ČR tak mnozí)? Myslím, že víc pochopení k obavám souseda, a citlivého přístupu by neuškodilo, pokud nám jde o konsenzus. Domnívám se, že to je známka určité zralosti. Je strašně jednoduché psát o někom něco sprostého, když na mě nemůže. Nedivím se Rakušánům, že se bojí, když z nás mají tento pocit trucovitého zamindrákovaného děcka (koneckonců i Vaše trefné přirovnání - nesvéprávného idiota), který  v rámci možností, co se mu nabízejí, si dělá co chce a na pocity sousedů kašle, ba se cítí být jimi dotčen. Sousedství s námi jim připadá i proto nebezpečné! Na místě není se urážet, ale prokázat právě uvážlivost, dospělost a maximální vstřícnost.  A v žádném případě NÁM nepřísluší druhou stranu urážet. Jinak její obavy nerozptýlíme. Odmítla bych věřit tomu, že je za tím nějaký úmysl ekonomicky nás poškodit, - ale ať je za tím cokoliv, urážky či nadávky  z naší strany nejsou na místě.