27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Kocourku, hledej!

Nečasův kabinet s prolomením územních limitů na těžbu hnědého uhlí patrně již nepočítá. A to nejen ve svém funkčním období, ale ani výhledově v nadcházejících letech. Vláda totiž před několika dny schválila dokument, ve kterém pověřuje ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka, aby zajistil dostatek uhlí pro tuzemské teplárny, aniž by bylo nutné prolomit již zmíněné limity.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 23.10.2011 13:34

Neznám tamní poměry, ale tam kde

je plynofikováno a domy v osobním vlastnictví se musí vyplatit instalace vlastního plynového kotle (bytového nebo domovního). Např. v Oslavanech se všichni odpojili (po té co pražská nenažraná firma chtěla šílené peníze za teplo) a zavedli své topení. Místní teplárna zkrachovala.

P. Skřivan 24.10.2011 0:51

Re: Neznám tamní poměry, ale tam kde

Nemusí se vyplatit. Ani z odpojit se z centrální plynové kotelny se nemusí nutně vyplatit. Vím to, protože jsme to počítali.

Hodně lidí si to myslí, ale když se vezme kalkulačka, tak to začne vypadat jinak.

Je to asi jako se vyplácelo topit dřevem a moulové se radovali, jak ušetří. Předpovídal jsem, že budou slzet a taky že je to tu ... .

K. Nytra 22.10.2011 0:26

dotace

Kdyby se dotovala těžba uhlí tak jako výroba fotovoltaických elektráren tak by jsme se určitě v zimě lépe zahřáli. Zatím největší účinnosti dosahují sluneční panely používající kapalné media, účinnost  přímé přeměny slunečního záření na elektřinu zatím nic moc, snad na Sahaře by to šlo. Vítr jakž takž stabilně fouká jen u moře nikoliv u nás. Připomíná to doby RVHP jak se určilo kde se bude co pěstovat bez ohledu na místní podmínky.

V. Kain 22.10.2011 19:53

Re: dotace

Czech Coal = Pavel Tykač tunelář jaký nemá obdoby.V normálně fugující demokracii by už z kriminálu nevylez.Tykač z lidí vysaje další miliardy.