6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kremlik 26.3.2011 15:54

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

Rk 2010 byl globalne teply. Nikoli teplejsi nez 1998 - to tvrdi jen Hansen, ktery si vymysli data z Arktidy odkud nemame zadna mereni. Ale rec tu byla o ZIME, ne? Data jsem uvedl v odkazu. Ta byla opravdu chladna az az.

J. Anděl 26.3.2011 15:37

Re: Starosti Fukušimy nekončí - jen Kremlík je zřejmě nemá.

Ale no tak, je to zjevná chyba. Já nemám genitální melioraci, ale všechnu krev v žaludku...

J. Anděl 26.3.2011 15:34

Re: Starosti Fukušimy nekončí - jen Kremlík je zřejmě nemá.

Vidíte, to jsem si ani neuvědomil :-). Až mě to teď zmátlo - lze používat "energetický" ve smyslu "energický", nebo je to ode mě slohová chyba?

Dnes lenošíme po dobrém obědě....

Ajaj, slyším odvedle pláč. Tak jsme dolenošili :-). Zaké hezký den.

J. Václavíková 26.3.2011 15:10

Re: Starosti Fukušimy nekončí - jen Kremlík je zřejmě nemá.

Je velmi smutné, že z ekologických otázek se stává bojiště pro předem rozdělené fandy, rozum jde stranou. Právě tady by bylo vhodné všechno pečlivě zvažovat a nepředpojatě hodnotit. Na ty hurá fandy jsem už alergická. Podařila se Vám pěkná slovní hříčka, přímo tematická (energický- energetický) Pěkný jarní den přeji.

J. Anděl 26.3.2011 15:03

Re: Starosti Fukušimy nekončí - jen Kremlík je zřejmě nemá.

...ti, které považuju...

J. Anděl 26.3.2011 15:01

Re: Starosti Fukušimy nekončí - jen Kremlík je zřejmě nemá.

Musím říct, že z tohoto jsem smutný. Když to tam proběhlo, věděl jsem, že hned budou hysterické reakce k zastavení využívání jádra a velice energetické odmítání ze strany druhé (odmítání je myslím jednou z fází postraumatického průběhu).

Tady na Psu mě to rozesmutňuje proto, že to pomalu přestává být jedno z mála nikoliv pitomých médií.

Já nechápu, že někdo může vynášet soudy, aniž by to tam skončilo. A takovéhle hurá články už tady vycházejí přes týden.

Já si nepřeju, aby to byla katastrofa a "došlo na má slova". Ovšem to, jak všichni přispěchali s články o tom, jak je jádro důležité a bezpečné, mě upozorňuje, že ani ty, které považuju za poměrně rozumné (Janouch - jsem naivní?), neumějí používat rozum.

Opakuju, že si myslím, že tady je na místě velká zdrženlivost, případné modlitby za zdárný průběh v Japonsku, minimální dlouhodobý dopad na životní prostředí (to je pro ty méně chápající či prostě blbější prostředí, ve kterém žijeme) a následné zamyšlení se. Výkřiky typu tohoto článku dokazují leda tak genitální melioraci a hysterii zúčastněných.

J. Schwarz 25.3.2011 21:32

Re: Účinky energie

To platí pro jedince a ne pro druh. Jedinec , který by měl k dispozici obrovské zdroje energie by mohl třeba létat po sluneční soustavě a přitom být nádherně štíhlý, neboť by jedl jen zeleninu a libové maso, vše v decentním množství. Jinak tvrdíte prakticky to co já - vaše analogie enegreticky plýtvavého lidstva a přežírajícího se jedince sedí. Jedinec  ztloustne, bude mít problémy s plodností a zkrátí se mu život. Lidstvo se rozmnoží /ztloustne/, rozšíří se stress, agresivita a nemoci - cestou ven je jíst míň, zhubnout /vystačit s menším množstvím energie, snížit počet lidí na stav v r. 1900/... jenže jak jinak než globálním krachem civilizace? Válka nestačí, i během válek světová populace rostla...

J. Václavíková 25.3.2011 20:01

Re: Starosti Fukušimy nekončí - jen Kremlík je zřejmě nemá.

Bodejť by neotrnulo, když to postihlo druhou stranu zeměkoule. Takže budou dál vyřvávat to svoje jen houšť a větší kapky. Já si naopak myslím, že po Fukušimě si musíme umět přiznat, že nebezpečí havárie není abstraktní, a měli bychom si udělat představu, co to v reálu znamená, abychom pak nebyli překvapeni. Dost mě baví poslouchat uklidňování odborníků, že akutní nebezpečí pro zdraví nehrozí. To druhé radši nikdo nespecifikuje.

P. Rada 25.3.2011 19:38

Starosti Fukušimy nekončí - jen Kremlík je zřejmě nemá.

Je zajímavé sledovat, jak leckomu s lobistů jádra otrnulo ale profesionálům ve Fukušimě nikoli. Tam práce na zabezpečení reaktorů stále zdaleka nekončí. Podařilo se zatím jen odvrátit riziko masivního úniku radiace. Viz tabulka poškození:

http://www.theoildrum.com/files/fuku_status_jaif.png

Japonci si sice oddechli od bezprostřední hrozby masivního zamoření ale solí zanesené reaktory dál uvolnují radiaci v míře zhruba dvacetiny toho co unikalo z Černobylu následující dny po výbuchu - a to vůbec není maličkost. V případě úniku radio-iodu se hovoří se o 30 až 110tis TBq/hod kdežto u Černobylu to činilo cca 2miliony TBq/hod. Není tedy divu, že i u nás se v těchto dnech indikují zvýšené hodnoty - byt zdraví neškodné.

J. Václavíková 25.3.2011 19:31

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

Omezených obzorů přece!

J. Jílek 25.3.2011 19:01

Re: Jádro takřka všech problémů lidstva

to samé platí i pro ty z druhého břehu, kteří tvrdí, že člověk životní prostředí neohrožuje ("člověk neškodí životnímu prostředí")

J. Jílek 25.3.2011 18:55

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

zpět: kde je ta "tuhá zima"?

J. Jílek 25.3.2011 18:55

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

Rok 2010 byl spolu s rokem 2005 nejteplejší v historii měření

Listopad byl v globálu druhý nejteplejší Listopad v ČR a na Slovensku byl teplotně silně nadprůměrný Říjen byl v globálu osmý nejteplejší, v Evropě bylo spíše chladněji Teplé počasí v ČR - na většině území dosaženy nové teplotní rekordy Říjen v ČR byl studený a suchý Začátek listopadu je v ČR velmi teplý, přinesl nové rekordy Rok 2010 je zatím stále rekordně teplý, září bylo osmé nejteplejší Září v Česku a na Slovensku bylo deštivé a teplotně podprůměrné NASA: Léto 2010 bylo čtvrté nejteplejší za posledních 131 let Léto 2010 bylo druhé nejteplejší v historii Léto 2010 bylo v Japonsku nejteplejší v historii Srpen byl v Rusku rekordně teplý, sucho a požáry zničily část úrody Rok 2010 je zatím rekordně teplý, červenec byl druhý nejteplejší Rusko: Po nejchladnější zimě za posledních 30 let přišlo nejteplejší léto v historii, lesy a rašeliniště spalují požáry Červenec byl v Evropě teplotně nadprůměrný První polovina roku 2010 byla nejteplejší v novodobé historii Jaro 2010 bylo v globálním průměru rekordně teplé Jaro 2010 - sucho ve Velké Británii, extrémní srážky ve střední Evropě Do ČR dorazila vlna veder, padaly rekordy Období leden až duben 2010 bylo rekordně teplé, rekordní byl i duben

čeho vy jste doktor, pane Kremlíku? :-)

J. Jílek 25.3.2011 18:48

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

"Zatímco v globálu byl rok 2010 mimořádně teplý"....sám sem dáte v odkazu tohle... :-)))))

ale taky co byste každé ráno psal, že? :-)

J. Jílek 25.3.2011 18:46

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

vy jste opravdu blbštajn, pane Kremlíku...stejný, jako blbštajni mezi oteplovači....

J. Jílek 25.3.2011 18:44

no jestli vás to uklidnilo...

...tak u mě je to opačné. Mě zneklidnilo, že aby praskl reaktor, tak stačí, aby vypadl jeden kabel....http://www.lidovky.cz/fukusima-stale-hrozi-v-reaktoru-muze-byt-prasklina-varuji-experti-1dw-/ln_zahranici.asp?c=A110325_082734_ln_zahranici_mev

B. Rybák 25.3.2011 18:27

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

Doporučuji Vám např. knihu "Kulturní dějiny klimatu" (W. Behringer). Dozvíte se, že klimatické změny stály za vznikem a zánikem všech velkých civilizací, za zánikem 99,9% druhů (nikdy ovšem globálním oteplením, ale obrovskými, velkými a malými dobami ledovými.) Zjistíte, že i v době ledové byla teplá období (v té malé dokonce vražedná parna) a obdobně v klimatickém optimu (tedy když bylo tepleji, a vlhčeji než dnes) byly třeskuté mrazy (zamrzly laguny Benátské). Takže Vaše otázka je špatně a zbytečně položenou otázkou.

B. Rybák 25.3.2011 18:14

Re: Dovolím si nesouhlasit.

Bez dostatečného počtu vyhyneme. Opouštěnou krajinu zalidní ti, kteří se "doma" nedokáží uživit. Jejich niveau bude pod psa.

PS. Hodně bohatí lidé a lidé věřící mají také dost lidí.

B. Rybák 25.3.2011 17:57

Re: Jádro takřka všech problémů lidstva

Na záchraně evropské křesťanské kultury závisí i to, jestli se někdo bude starat např. o ty vaše ekostopy (o tu svou se ale chci postarat sám).

B. Rybák 25.3.2011 17:52

Re: Jádro takřka všech problémů lidstva

Třeba bych se polepšil, kdybych slyšel nějaký solidní argument proti tomu co jsem řekl a ne slabé argumenty proti tomu co jsem neřekl. Tak tedy pro jistotu, největším nebezpečím pro lidstvo není pokles CO2, jsou jím především ti blbci a hochštapléři, kteří ho chtějí globálně, proti jeho vůli zachraňovat.

B. Rybák 25.3.2011 17:41

Re: Zpátky do jeskyň?

Bez dostatku energie si ani vodu nepřevaříte a na mnoha místech světa ji ani nemáte. Takže trvám i na té choleře a přidávám mor, svrab a neštovice.

J. Šimek 25.3.2011 15:00

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

Takže srpen počítáte do zimy, zvláštní. Stejně jako autor březen do jara. Jste se pomátli oba ?

Trvám na tom, že letošní zima je v Krkonoších extrémně teplá a jestli Vy vidíte na Sněžce přívaly sněhu (jak je v březnu obvyklé), tak já teda ne.

J. Václavíková 25.3.2011 14:03

Re: Jádro takřka všech problémů lidstva

Páně Rybákův vědomostní potenciál je poněkud omezený, jak nás tu už pokolikáté přesvědčuje. Nevím, jestli to není ztráta času s ním tyto problémy rozebírat. Když někdo trpí umanutou představou, že nejhorší nebezpečí pro lidstvo je pokles CO2 a přečtení genetického kódu vyřeší naše problémy, to už je pak těžké.

K. Křivan 25.3.2011 13:58

Dovolím si nesouhlasit.

I Evropa je přelidněná.  Kvalitní, vzdělaní lidi mají sice málo dětí, ale čím nižší niveau inteligence a vzdělání, tím víc dětí. Potřebujeme kvalitativní růst, ne kvantitativní.

P. Rada 25.3.2011 13:54

Re: Jádro takřka všech problémů lidstva

Spíše bych se klonil k tomu, že iridium v jisté vrstvě svědčí o vlivu zvenčí a výlevy lávy na dekánskou plošinu s impulasem nebývalé velikosti jž  to vše spustil... Obojí nedalo dinosaurům šanci a nepřežilo dokonce nikde nepřežilo ani nic těžšího jak 25kg.

A k tomu přelidnění - svět je větší jak jen ta Evropa a Ekostopa pojem jejíž smysl nám mezi regály v supermarketu často uniká - vidte pane Rybák?!

P. Rada 25.3.2011 13:44

Re: Zpátky do jeskyň?

To s tou cholerou... jsou ale Vaše nápady :) ... a to že si budete moci vybírat pravděpodobně Vaše fantazie.

B. Rybák 25.3.2011 13:30

Re: Zpátky do jeskyň

Cholera, mor, zima a hlad je pro Vás normál? Děkuji nechci. Dnes už naštěstí m.j. i k vůli atomové energii, ne.

B. Rybák 25.3.2011 13:27

Re: Znovu prosím autora o aktuální data

Zaměňujete si dojmy a pojmy. Jsou i lidé, kteří se byli na Nový Rok koupat v řece. Tuhost posledních evropských zim ale potvrzují i chroničtí oteplovači mezi meteorology. Můj zážitek, že ještě nikdy jsem nebyl zimou donucen sedět doma jako letos a že už druhou srpnovou dovolenou jsem se téměř nemohl koupat, by Vás asi také neohromil (mne ano).

B. Rybák 25.3.2011 13:19

Re: Jádro takřka všech problémů lidstva

Naším zásadním problémem není přelidnění, ale vymírání. Dochází k němu všude, kde je počet dětí na 1 ženu menší než 2,1 (tedy např. všude v EU) s děsivou rychlostí geometrické posloupnosti. Jeho příčinou není kupodivu obezita ani nedostatek energie, ale nedostatek zodpovědnosti, dekadence, hédonismus a agresivní feminismus.

PS. Pravdou ale asi je, že např. velcí dinosauři museli odejít ze scény, protože po poklesu CO2 pod optimální hodnotu se zmenšilo i množství zelené biomasy natolik, že při shánění potravy ztratili víc energie, než ji získali.

J. Václavíková 25.3.2011 12:13

Re: Doporučuji zeleným v České kotlině,

To určitě ne. Ideologická indoktrinace přizpůsobí zcela jistě i estetické normy, nejen přírodní zákony :-)