3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Marešová 9.4.2010 15:37

Být ekologem, neznamená, patřit k Zeleným

Strana Zelených se po dobu koaličního vládnutí - to je 27 měsíců , zviditelnila pouze svými vnitrostranickými spory  a dovršila to spoluprací na odvolání vlády. Zelení a spolu s nimi jejich přidružené organizace jako třeba Děti země, nás stojí miliardy svými požadavky na výjimky při stavbě dálnic - všelijaká žoužel jim je v mnohých případech přednější než stavba obchvatů, aby lidé žili v čistém prostředí. Nedávno prohlásil jeden ze stavbyvedoucích, že stačí aby zelení objevili v cestě blatouch a miliarda na stavbu je v p..eli.

V. Kraus 9.4.2010 13:59

Souhlasím s autorem, ale přesto

doplním ještě pár podrobností.

Za náš dnešní průšvih s votovoltaikou nemohou zelení, ale vláda ČSSD. Onen návrh zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie předložila vláda Vladimíra Špidly koncem roku 2003. Schválen byl poslaneckou sněmovnou a senátem na jaře 2005, kdy byl premiérem Stanislav Gross. Poslanecká sněmovna přitom schválila pozměňovací návrh poslankyně ČSSD Ivy Šedivé, který dovoloval maximální snižování výkupních cen elektřiny z OZE o pouhých 5% ročně. Zelení byli tehdy v tomto čase ještě mimo hru, ale souhlasím s panem Janouchem o jejich zhoubném vlivu na českou energetiku po volbách v roce 2006.

Celou Škodu Plzeň získala v privatizaci Appian Group, která se náhle odkudsi vynořila. Aktivity Appian Group ještě dnes šetří švýcarská policie a údajně za ní měli stát severočeští uhlobaroni. Není bez zajímavosti, že generálním ředitelem Škody Plzeň byl v čase její privatizace Martin Roman, dnešní generální ředitel ČEZu. Appian Group vzápětí prodala Škodu Jaderné strojírenství onomu gruzínskému průmyslníkovi a ten jí pak brzo prodal dnešním ruským majitelům. 

R. Langer 9.4.2010 11:11

Re: A ted jsme u toho: ac se v novinach radi placame po zadech ...

Já to ODS taky nezapomenu a volit už ji nebudu, protože na vládě socialistů, ať už oranžových nebo modrých, se já podílet nehodlám. A bude hůř!

T. Kočí 9.4.2010 9:05

Jak Česko prošvihlo jaderný boom

Podepisuji všemi dvaceti.Začátkem devadesátých let byl československý průmysl schopen dodat většinu komponentů jaderné elektrárny.Pak pan Havel prohlásil,že měl zrušit Temelín.Pak přišli zelení pitomci.A další vlivy.Současný stav popisuje pan Janouch.Firmy stižené nedostatkem zakázek po celkem úspěšné privatizaci pomalu opouštěl pomalu zkušený personál,až byly prodány pod cenou většinou ruskojazyčným společnostem.K dnešnímu dni už mnoho nezbývá.Přesto najdete české armatury např. v čínské JE Tjan Van.

B. Uhlich 9.4.2010 8:55

Princip je špatný....

Myslím, že největším problémem je naprostá bezpáteřnost lidí v politickém systému. Dnes už je úplně jedno kdo koho volí...protože povolební jednání nadělají ze všeho takový guláš, že už nic nezůstane v původní podobě....prostě touha dostat se za každou cenu k lizu je tak obrovská, že taková strana zvládne za několik minut předělat celý svůj program.... v tom já osobně vidím největší problém. Prostě politika se stala jen velkým osobním byznysem a nic víc dál. Kdyby toto, co jsem napsal neplatilo, nebylo by vůbec možné, aby ODS  vůbec sestavila vládu....nehledě na to, že vládnutí nakonec umožnil dost prapodivný přístup dvou poslanců s ČSSD....bohužel výsledkem bylo, že se do vlády dostala i SZ kde mohla víceméně nerušeně rozsévat svojí zkázu. Ona řada lidí to tak nevidí, ale následky návrhů a rozhodnutí poslanců za SZ budeme pociťovat v téhle zemi ještě hodně dlouho a nebude to jednoduché ani levné! A to prosím nejde jen o všeobecně známou solární energetiku....v poslanecké sněmovně leží stále několik dalších zákonů, které navrhli zelení a ty čekají na své schválení. Jeden z takových úžasných je i zákon o ochraně ovzduší, který ve svém důsledku (pokud bude schválen) zřejmě ovlivní statisíce až milióny lidí - protože má defacto zakázat individuelně topit....chápu, že velká část lidí v tom problém nevidí, ale ta část, které se to dotkne - bude asi dost překvapená....soudím tak podle reakcí v různých diskuzích, kdy je patrné, že to většinu lidí nezajímá. (ale to už jsem trochu mimo téma) Každopádně, já osobně mám značné obavy, že lidé budou opět z nevědomosti volit SZ a ta např. jedním svým poslancem bude tím jazýčkem na vahách a bude nadále naprosto hrůzně ovlivňovat dění  v této zemi.

  Abych nebyl nařčen z toho, že jsem "neekologický"- podotýkám, že mne nevadí ekologie ale jen Strana Zelených....a abych byl ještě konkrétní - nejvíc mě vadí ti, o kterých si ta strana myslí, že jsou nejlepší.

  Tak uvidíme za pár týdnů, zda vstoupil do voličů rozum, či nikoliv....  :-(

T. Pansky 9.4.2010 2:27

A ted jsme u toho: ac se v novinach radi placame po zadech ...

... a rikame si, jaci jsme kabrnaci, kdyz vyhrajeme mistrovstvi sveta v hokeji, faktem zustava, ze cesky mentalni potencial jde dolu.  Duvody tu nebudu rozebirat.  My, obcane, si volime sve politiky, my, obcane, jsme za sebe zodpovedni a proto jsme tam, kde jsme.  Jako narod jsme papirove vzdelani, jenze zatimco my se kochame nad diplomy, svet nam utika jinam a my ani nevime (ci si nechceme pripustit), ze se tak deje.  ... Zeleni (jinak zeleni dablove) ve vlade byla ulitba ODS pri sestavovani vlady - vladnou za kazdou cenu, prestoze na to ted tvrde doplacime.  Ja osobne tohle ODS nemohu zapomenout.  top0625top@hotmail.com