11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Fotovoltaický vůz a skladovací kůň

Co se stane s českým průmyslem ve střednědobé perspektivě, když oproti většině evropských zemí nebudeme rozvíjet obnovitelné zdroje a za pět let, kdy budou konkurenceschopné, budeme mít nejdražší elektřinu v Evropě?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 1.6.2012 9:17

Další mantra.

Ještě donedávna odpůrci OEZ tvrdili, že už už je na spadnutí vyřešení nasazení jaderné fůze. To se jaksi nepotvrdilo, tak tu máme další kladivo na OEZ - masivní skladování elektrické energie.

P. Lenc 1.6.2012 8:58

Re: Přesněji

To není podvod pouze v energetice,ona je hrůzná celá "zelená"politika.

A. Bocek 1.6.2012 8:54

Jak lze solárbarony demokratikky porazit ?

1.Zkusit to přes vaše zastupitele (i obec či město může zamezit stavbě solár či wind parku).

2.Oslovte své poslance a senátory . 3. Publikujte , diskutujte , argumentujte a přesvědčujdte ty hloupější spoluobčany jaké jsou důsledky zelených cest . 4. Prak s leteckou gumou a maticí M24 má také slušný dostřel.

A. Bocek 1.6.2012 7:33

Proč investovat

do fotovoltaického propadáku , který nás stojí další peníze a nemá ve střední Evropě na 50 stupni severní šířky smysl. Pokud za svou rodinu nevyhodím z okna (na povinném příspěvku na OZE ) zbytečných 15 tisíc za rok , nechám tyto peníze u obuvníka , krejčího, cirkusáka či malíře.

V. Šťastný 1.6.2012 6:20

Re: Přesněji

je to přesně tak jak píšete. Jedno se však solárnímu i ostatnímu "obnovitelnému" byznysu nedá upřít. Je to velmi dobře prolobbovaný podvod umožňující se lidem s rukama na pákách plně zúčastnit nebo sypající obnovitelné desátky na ty správné hromádky = do těch správných kapes lidí, kteří mají výkonnou moc nebo možnost vlivňovat tvorbu legislativy. Z tohoto důvodu vidím celý tento obor jako demokratickou cestou neporazitelný. Jsou jen dvě možnosti změny. Celoevropské povstání spotřebitelů, které si vidlemi vraženými do konkrétních pozadí vynutí potřebné změny (nepravděpodobné) nebo nechat dojet většinu evropských hospodářství k upodporování se, a počkat na trpký konec, kdy už to (konečně) nepůjde dál, protože už nebude kde brát (pravděpodobnější)

J. Jurax 1.6.2012 2:12

Přesněji

Ne fotovoltaický vůz se prostě zapřahá před skladovacího koně, nýbrž  fotovoltaický vůz je blbými (jinak se to říct nedá) a uplacenými zákonodárci a politiky (protože si nedovedu představit, že takovou grandiózní peachovinu dělají zákonodárci a politici vůbec zadarmo) prostě zapřahán před skladovacího koně.

Zvratné zájmeno není na místě - zakrývá pravé viníky, kteří za tohle nesou odpovědnost. Bohužel ti neskončí v kameňu ani nebudou čtvrceni koňmi, jak by jim příslušelo, protože nesou odpovědnost jen politickou - tedy ve skutečnosti žádnou. A my si to jako vždy odséřeme, neboť takový je zákonitě běh života, když si zvolíme za vůdce a zákonodárce blby. Nebo posloucháme stejné blby z brusele.

Protože ani sněmovnou i senátem jednomyslně přijajtý zákon, dokonce ani rozkaz z brusele, ba ani vroucí přání všelikých zelených cvoků nezmění přírodní zákony a fyzikální vlastnosti elektřiny. Akorát se ukáže, jak vítězí blbost a zelená ideologie - což je totéž - nad rozumem.

Kdyby se peníze na podporu výroby drahé elektřiny, kterou nepotřebujeme, peníze doslova ukradené koncovým spotřebitelům elektrické energie, co tu třeskutou blbost za svoje cálují, kdyby se aspoň vložily do výzkumu, jak elektrickou energii ve velkém a levně skladovat, byly by vynaloženy smysluplně. Takhle se nesmyslně vyhazují do luftu nebo do prevétu - a končí v kapsách těch, kteří tenhle politiky extra vytvořený a jimi legalizovaný tunel na naše peníze provozují.