18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Co s Temelínem?

Někteří ekonomové tvrdí, že se stavba nevyplatí, to je však silně zavádějící. Predikovat ceny energie v letech 2020 a dále je velmi ošidné, dnešní ceny elektřiny jsou stlačovány především poklesem poptávky, ta je ale snižována především poklesem průmyslové výroby v Evropě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Joukl 31.5.2013 3:38

Přístavba Temelína ?

Přístavba Temelína (Zdeněk Joukl 2013) Čistého nalijme vína, nač přístavba Temelína? Pro hádépé je prý potřeba, aby velká byla spotřeba Aby lidé měli práci, nutno stavět Temelín, i když se to nevyplácí, na tom prý nic nezměním Když dostavil se Temelín, potom podle Klause, vlastním očím nevěřím: uhelné  jsou v pauze?Též pamatuji před roky, na čestné sliby vlády, že postaví jen dva bloky -teď změnila své spády !Temelín je riziko, jako když máš vypito Já, když slyším Temelín, tak se strachy tetelím Škody, nejsou pojištěné ani z jedné pětiny,

špatné to pro postižené, dostanou jen peřiny Až přitáhnou teroristé, kdepak  bude tahle vláda? Problémy to budou jisté, ona ukáže nám záda Kde budou strany koalice? Ony snad přijdou pobavit se?Též neberem si do hlavy, co budem dělat s odpady !Vyvážíme elektřinu -skoro z jedné pětiny, z lidí máme jenom psinu, děláme z nich debily Tohle to mi bere rým, nač je nutný Temelín?Je to jenom černá díra, co k nám spadla z vesmíru, peníze nám z kapes sbírá, stavíme ho z plezíru ! Smysl - to má šetření, a ne monstra zjevení ! Kdo a jak se  zachová ? Poroste zeď hladová ?

 

V. Šťastný 31.5.2013 7:12

Re: Přístavba Temelína ?

vy budete zřejmě přímý potomek Dušana Jasánka, že?

Z. Joukl 31.5.2013 14:54

Re: Přístavba Temelína ?

Z facebooku jsem zvyklý na věcné komentáře. Doufám, že doba osobního napadání za odlišný názor již minula. To bylo obvyklé za  komunistické diktatury. Nebo je to na Neviditelném Psu obvyklé?

Zdeněk Joukl

V. Šťastný 1.6.2013 9:35

Re: Přístavba Temelína ?

pane Joukle, Vaše veršovánka je natolik hloupá, že mne prostě nic chytřejšího jako reakce nenapadlo. Pokud chcete fakta nad kterými se dá diskutovat, jsou v odkazu na můj blog v příspěvku na vaším.

Z. Joukl 1.6.2013 17:25

Re: Přístavba Temelína ?

Můžete mi říci, co konkretního z básničky není pravda?

V. Vérosta 31.5.2013 7:17

Re: Přístavba Temelína ?

A elektromobily nechcete?? Víte kolik Temelínů se musí postavit, abychom místo benzínu či nafty mohli tankovat elektřinu?? Kromě náklaďáků samozřejmě, to je bez nafty energeticky nezvládnutelné.

Z. Joukl 1.6.2013 19:02

Re: Přístavba Temelína ?

O elektromobilech jsem neřekl ani slovo. Držme se textu, prosím. 

J. Hejna 31.5.2013 7:27

Re: Přístavba Temelína ?

Umělecký dojem: 2,6

Technická hodnota: 0

J. Vyhnalík 31.5.2013 12:48

Re: Přístavba Temelína ?

Ze 100 bodů?

I. Lyčka 31.5.2013 8:17

Re: Přístavba Temelína ?

Můžete mi poradit, s úctou při vašem vzdělání, kde seženeme elektřinu, až dobereme poslední uhlí a až se zastaví nejstarší elektrárny, protože se jejich údržba nebude vyplácet? Zažil jsem v mládí dlouhé období, kdy se vypínala elektřina. Bylo to před padesáti lety, takže se to dalo přežít, protože jsme rozsvítili petrolejku a ty dvě, tři hodiny vydrželi. Bez televize jsme se obešli, vařili jsme na starém sporáku a nic jiného jsme na elektřinu tehdy neměli. Dovedete si představit ty problémy, až dojde k výpadku, který nepotrvá jen pár hodin, ale i pár dnů a týdnů, jaký bude všude chaos? Máte doma zásoby aspoň na měsíc? A dost nábojů, abyste si je uhájil? A že vyvážíme elektřinu? Co je na tom špatného? Vyvážíme i jiné věci, tak proč ne zrovna elektřinu?

A. Bocek 31.5.2013 8:50

Re: Přístavba Temelína ?

Týdenní Blac-out vyléčí Zelený zápal mozkových blan.

J. Hanzal 31.5.2013 10:01

Re: Přístavba Temelína ?

Co týden, stačil by na jeden den v zimě, kdy pořádně mrzne. Kde kdo si řekne, že má vytápění na plyn a jeho se to netýká. Ale on ten plynový kotlík. sviňa jedna, je ovládán ELEKTRIKOU a je zadeli jako všichni ostatní. Jenže to není jen vytápění, ono je el.energií ovládáno a řízeno všechno.

Z. Joukl 1.6.2013 18:58

Re: Přístavba Temelína ?

ELEKTŘINOU SE DÁ OVŠEM TAKÉ ŠETŘIT. ZA SVŮJ ŽIVOT (72 LET) NEPAMATUJI, ŽE BY SE TOLIK PLÝTVALO JAKO DNES. OKOLO ROKU 1982 BYLA  U  N ÁS ENERGETICKÁ KRIZE. TEHDY BYLA SNAHA OPRAVDU ŠETŘIT. STAČILKO BY J EN OPRÁŠIT TEHDEJŠÍ NÁMĚTY NA ŠETŘENÍ ! A BYL BY ZBYTEČNÝ I SOUČASNÝ TEMELÍN, NATOŽ JEHO PŘÍSTAVBA.

Z. Joukl 2.6.2013 3:09

Re: Přístavba Temelína ?

Je Vám známo, že hnědé uhlí vyvážíme? Tím také ubývají jeho zásoby.

P. Vaňura 31.5.2013 9:21

Pokud by Temelín dostával za elektřinu

tolik, kolik se platí FOTOVOLTAICKÝM TUNELÁŘŮM, zaplatil by se  ZA ROK. Pokud by byl 3x dražší, tak za tři roky (necelé).

Zničení fotovoltaických tuneláren při "občanských nepokojích" je to nejlepší "prorůstové opatření, jaké si lze představit.

Účinnější by snad mohlo být jen poslání Kalouska za Rathem (napsal bych jeho švagrem, ale to by se nelíbilo).