3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Cestou zelenou k Hinkley Point

Evropská komise schválila systém podpory britské jaderné elektrárny Hinkley Point. Zelení jsou prý zděšeni. Mají krátkou paměť, protože ke státní podpoře sami dláždili cestu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Mach 14.10.2014 21:17

Re: Mohu Vám najít odkaz na článek z r. 1937,

Ano, máte pravdu. Pokud bude lidstvo pokrývat celosvětovou energetickou spotřebu prostřednictvím JE, tak za pár set tisíc let dojdou zásoby uranu. http://proatom.luksoft.cz/view.php?cisloclanku=2008120001

A to je alarmující. Měli bychom se nad sebou zamyslet. :-)

P. Rada 14.10.2014 11:36

Re: Autor jak permanentní bojovník za lepší zítřky?

Pane Jochu také Vaše reakce něco prozrazuje. Třeba, že si nečtete publikace nejen s impakt faktory ale ani ty populárně vědní. Tam si totiž žádný redaktor nedovolí převzít a publikovat články ve kterých je zřejmé pomíchávání osobních politických afektů s poznatky vědy - natož diskreditovat celý vědní obor - např enviromentalistiku.

Autor má v textu opravdu řadu čísel a faktů, ale s této řádky naprosto vyplývá nic co by vysvětlovalo několik až diskreditačních vět. Toto by měl být autor či jiný diskutující vyvrátit nebo obhájit.

Vím, zde se zde o odbornou platformu nejedná, články na NP presentované nepodléhají korekturám, oponentnímu řízení....  ale právě proto v nich tím spíše může jít i o projevy Vámi zminované osobní "nahoty". Jednou z těch "nahot" je až patologická afektivita dotyčných ke všemu zelenému, enviromentálnímu ...  která se pak projevuje ve výběru zde publikovaných textů.

P. Vaňura 14.10.2014 15:45

Environmentalistika je v současné

podobě jen snůška lží a blábolů, ale např. ve velmi mnoha "populárně vědeckých filmech" čouhá ven jako ono pověstné šídlo z pytle.

Např., pokud by environmentalisté SAMÍ VĚŘILI svým žvástům o škodlivosti CO2, MUSELI by podpořit jadernou energetiku. Teď pořád argumentují jadernou elektrárnou v Japonsku, zničenou kombinací jednoho z největších zemětřesení v historii a vlny tsunami, ale co to je oproti hrůzám, které podle nich hrozí v důsledku "globálního oteplování."

V. Novák 14.10.2014 10:49

Něco k věci jako obvykle nikde...

...

I. Schlägel 14.10.2014 11:27

Re: Autor jak permanentní bojovník za lepší zítřky?

Už zase? Dostanete na holou!!!