30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 6.7.2011 21:05

Ano, Topka je "pravicová" vláda,

zvyšování berní je hrozná debilita. Já pořád čekám, kdy začnou likvidovat státní instituce a zeštíhlovat stát..

J. David 6.7.2011 19:42

Zlatý zdroj

Jenom utípnout bezmeznou korupci "vyvolených" ze státních zakázek. 2,6 MLD stálo sčítání lidu, bytů a domů. Vše je v databázích (evidence v registrech) občanů , spravované MV, KN  a ČSÚ... 

To je tunel na daňových poplatnících a redundance dat. Za pář šprdlíků

(řádově vůči zadání) se tyto databáze dají propojit a relevantní hodnoty

získat. Kdo se na tom ochlupatil"?  Státní maturídy, ProMopro, Paňdury, komunikační systémy Matra, futrály a bambitky od Štajerů, Kalouskovy padáky, Galileo na tanky, podplacené Grippeny... Jsou to indicie, nikolivěk obvinění. On ten pan lučebník Kalousek je filištín z Bechyně s panem Šťávou a zbrojařem Hávou v nějakém vztahu. Pokud se kulišárny dají do relevance, vždy tam figuruje onen lučebník.

Daňový poplatník pak pláče, pan Kalousek vždy vulkanizuje gumu pro někoho. Mohu se ale mýlit.

J. David 6.7.2011 19:39

Zdroje by byly

Jenom utípnout bezmeznou korupci "vyvolených" ze státních zakázek. 2,6 MLD stálo sčítání lidu, bytů a domů. Vše je v databázích (evidence v registrech) občanů , spravované MV, KN  a ČSÚ...  To je tunel na daňových poplatnících a redundance dat. Za pář šprdlíků (řádově vůči zadání) se tyto databáze dají propojit a relevantní hodnoty získat. Kdo se na tom "ochlupatil"?  Státní maturídy, ProMopro, Paňdury, komunikační systémy Matra, futrály a bambitky od Štajerů, Kalouskovy padáky, Galileo na tanky, podplacené Grippeny...

Jsou to indicie, nikolivěk obvinění. On ten pan lučebník Kalousek je

 filištín z Bechyně s panem Šťávou a zbrojařem Hávou v nějakém vztahu. Pokud se kulišárny dají do relevance, vždy tam figuruje onen lučebník.

Daňový poplatník pak pláče, pan Kalousek vždy vulkanizuje gumu pro někoho. Mohu se ale mýlit.

P. Skřivan 6.7.2011 17:30

Zdroje nejsou,

říká druhá strana a hodlá udělat zcela totéž. :-)

J. David 6.7.2011 15:11

Fascinuje mne diletantismus ekonomistů ve vládě a stranách

Taková metoda CPM (potažmo PERT), či TOC jim nic neříká. Jsou to jedny z mnoha matematicko-ekonomických metod, kterak lze zajistit optimální cestu rovnovážnosti, či úzkých bodů (nekde se tlačí přespříliš do úzké "trubky", jinde neni co do úzké "trubky" tlačit). Kriteriální hodnotou je ta úzká "trubka", kde by měl být průtok regulován plynulostí . Zdroje by byly, kdyby nebylo eminentního zájmu "bafuňářů" na "přetlakový penězotok" ze státních zakázek. Do úzké trubky se dostane pouze optimum, přetlak se dostane do kapsářů zúčastněných filištínů státní správy (viz. předražené státní zakázky a palmáre spřízněncům).

Kalousek, Vondra a schlamperei na úřadu vlády (řady ouředníků, kteří se podíleli na "zobání" z ProMopro), oni nic, oni všici muzikanti. A přetlak stamiliónů je kde? A to je jen kostička do mozaiky státního "loupežení" berní na daňových poplatnících. Jo, zvyšme DPH, bude menší spotřeba a inkaso bude nižší. Zvýšili spotřební daň na PHM a inkaso bylo nižší. Opravdu stranničtí odborníci (každý je prý schopen vést jakékoliv ministerstvo). Což takhle matematika, ekonomie, odbornost a pak k tomu "selský rozum"? Pouze "chléb a hry" a zacpat hubu sliby voličskému plebsu, "Bono publico" je jim cizí, hlavní je vlastní kapsář. Na výběrových řízeních vždy jde o kriteria technická, ekonomická, toť premisa. A najednou, jde o to, kdo bude zainteresován na provizích (u soukromé firmy bych to chápal, ale u státního ouředníka nikoliv, to je úplatek). Několika výběrových řízeních jsem se zúčastnil, jako poradce a zákonné "křoví". Na blití, jak se kupčí s prebendami předražených státních zakázek. 

Jsem monetarista, ale ta "optimalizace" nynějších pravicových marxistů, ve smyslu vzorce K=C+V+M je tristní. Rád se nechám poučit.

Omluva, pokud jsem si dovolil vyjádřit svůj názor.

B. Pauk 6.7.2011 14:05

Vždy věděli, jak na to.

Vzpomínám si, že už prezident Antnín Novotný (blahé paměti), sliboval pracujícím: "v brzku bude masa dost". Nádražní pokladny byly zaplaveny cestujícími, kterí chtěli lístek do "Brzka".

J. Urban 6.7.2011 12:57

Je třeba vyhnat

pokud možno všechny svéprávné, samostatné pracující lidi, jak živnostníky tak kvalifikované pracující, tedy především střední třídu - oporu demokracie. Těm, co tu zbydou, budeme vládnout pomocí dávek a asijských manufaktur typu Hyundai (z míst, kde se budou stavět, vyženeme i samostatně hospodařící rolníky - půdu jim sebereme). Mládeži dopřejeme naše Petrou Buzkovou a dalšími cíleně rozvrácené, vzdělání neposkytující školství - nikomu se totiž nevládne lépe než b.l.bc-ům. A uzákoníme v ústavě vedoucí úlohu odsčssd.

M. Machek 6.7.2011 12:30

Kdyby to napsal Ivan Mládek, tak o.k.

jenže tento hluboký rozbor napsal tedy jiný Mládek, Ivana coby spolužáka presidentissimuse nejhezčího bych pochopil a daleko nejlepší je dát Mr.Mládku do titulku obávaný strašák na manipulovatelné. Pokud bych tedy zB. já měl napsat něco o srovnáná SR na stav vyrovnaný, nikdy bych jako Dalíkův psík Topolánek a chemik zvaný vlastními slovy kocot nesnižoval daně před a v době krize, abych je pak pravicově nezvyšoval. Nikdy bych nehlásal zvýšení jakékoliv daně, pokud mí kamarádi dosud tunelují veřejné zakázky. Nikdy bych nezpochybňoval majetková přiznání včetně veřejných činitelů, pokud bych si sám právě nedokrádal na zámeček paralení rekostrukcí své vlastní úřední budovy. A pokud by mi to doklaplo zcela a věřil bych nadále současným mistrům vysokých sklizní, nezbývalo by mi pravda nic jiného, než si vymýšlet podobné nesmysly, jako je výše zmíněné pojednání.

T. Vodvářka 6.7.2011 7:38

myslím, že ČSSD ví, jak na to

Nevidím situaci tak tragicky jak autor. Totiž, ekonomičtí experti ČSSD /vyjma guru Sobotky jistě i expert Mládek - nazývaný zainteresovanými jedinci "Hluboká kapsa"/, to mají již poměrně dávno zjištěno. Uvedu příklady.

1. Standa - ještě jako člen ČSSD, nakoupil akcie za 20 M, aby je obratem prodal za 100 M. Otázka, kde jako advokátní koncipient dostal oněch 20 M je vedlejší, zůstává jeho genialita, která předčí i vrahy z Wall streetu.

2. Jarda z Moravy, člen několika politických stran /nyní se prostituuje v ČSSD, ale něco mi říká, že to není poslední rána/, si spolu se svou ženou zubařkou mohli vydělat maximálně asi 20 M, přesto postavil - bez půjčky, hypotéky apod., pension za cca 60 M.

Proto nemám strach z ČSSD, ona má soucit s lidem této země a až půjde to tuhýho, jistě se s námi podělí o svůj majeteček, případně nám dá tipy, jak to udělat, abych se ze dvou stovek najedl s celou rodinou v Alcronu.