22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Všichni hrajeme pyramidovou hru

Byť uplynulo už dlouhých 48 hodin, stále mám pocit poněkud vratkých nohou. Což ovšem není nic proti mému drahému manželovi, který hned na první pohled působí převelice unaveným dojmem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
20.4.2015 2:55

Re: Pani autorko

tak já mám taky na své potřeby peněz jako želez, ale podlahy atd dělám ve svém baráku sám, neb řemeslníci jsou pakáž odporná

chtěl bych kupovat drahá jedlá rajčata, ale všechno co je k mání jsou laciná nejedlá rajčata

chtěl bych jezdit na exotické dovolené ale v plných letadlech trpím jak zvíře

no a výsledkem je bublina na akciových trzích

P. Dvořák 20.4.2015 2:42

Re: Kdo je to "skutil" ?

Nemáte náhodou na mysli člověka, který zkrátka od výplaty do výplaty neutratí všechny peníze, ale nějakou tu kačku si odloží na dobu, až třeba půjde do důchodu?

P.S. Asi nevíte, že po nabytí účinnosti NOZ u nás pronajímat byt je de facto totéž, jako ho nechat plně k dispozici tomu, kdo by si v normálním právním systému bez vašeho souhlasu vlastně mohl do bytu vodit pouze návštěvy.

K. Pavlik 20.4.2015 2:03

Pani autorko

Pani autorko  to co pisete je opravdu pekne ale neresite zakladni problem normalniho skutila ktery ma vic penez nez potrebuje, ma dum, auto, chatu, nejake pitome investice ktere nevynaseji zadne penize. Co ma s temi penezmi proboha delat? Koupit byt a pronajimat jej? Koupit dalsi akcie kterym nerozumi? No to uz ted neni jen Japonsky problem ale problem mnoha mych znamych (vcetne mne). A ze tech skutilu vsude po svete je.

R. Brzák 20.4.2015 0:24

Paní autorko, jestli chcete nějaké pochopení pro

své myšlenky, pak si musíte stoupnout do skupinky se sedláky. Protože to dá selský rozum, že máte pravdu - ale tomu jaksi politik, umělec nebo odborář váhu nepřikládá, ten se ptá po humanismu, sociálních jistotách nebo hlasech voličů...