30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. M. 14.9.2009 9:22

Re: dnešnímu managementu a dozorčí radě - kamenem po hlavě

Prodat si  zázemí a pak si ho pronajímat, prodat si letadla a pak si je pronajímat...

autsórcing je přeci moderní a ekonomický :-/

R 14.9.2009 9:05

Tvrdíkovo vedení.

Autorovi v článku chybí ještě předchozí manažment. Který hospodařil tak, jakoby celé hospodářství čekalo 10 let zlatých časů a strmého růstu, kdy by pomalu i bezdomovci začali létat na dovolenou. Který chtěl mít všechno, co kde viděl a o čem četl a protože firma už tehdy na to neměla, vyřídil na tyhle věci dlouhodobé půjčky.

A seriózní rozbor hospodaření toho krizového manažmentu se nedá udělat, dokud nejsou k dispozici podrobné rozbory všech těch smluv, které nadělal Tvrdíkův manažment ještě předtím. Musí být jasné, jak rychle mohl krizový manažment smlouvy předchozího manažmentu zrušit a jaké penále a další náklady potom z toho ČSA vyvstaly, případně které smlouvy vůbec zrušit nemohl, protože by to bylo dražší než je dodržet až do konce. Teprve potom se dá mluvit o seriózním rozboru hospodaření krizového manažmentu ČSA.

LN 8/09 14.9.2009 9:00

Re: A co tam - paradoxy doby : práce v DR x otrocká práce v ČR 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí   6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

Honza 14.9.2009 8:54

Re: dnešnímu managementu a dozorčí radě - kamenem po hlavě

Velmi správně řečeno! Nějak zapomněl pan prezident společnosti na to, že na 4800 zaměstnanců je téměř sto manažerů se svými nestydatými platy plus jejich sekretariáty. Neprovozních zaměstnanců má ČSA stejně jako Lufthansa, jenže ta má 600 letadel a ČSA 50! Takovou společnost nemohou ta letadla uživit ani náhodou. Ještě, že má ČSA oddělení pro korporátní identitu, které vymýšlí bojová hesla, kterými pak polepuje podnik, jako: "Stoupáme výš a je to na nás znát!" případně: "Budeme šlapat do pedálů!" Takové pitomce musí podnik také živit! P.S. Škoda, že si současný pan ministr financí nevzpomněl na dobu, kdy Tvrdíkovi dělal předsedu dozorčí rady a podepsal nesmyslný nákup Airbusů, který podnik zadlužil.

Petr 14.9.2009 8:44

A hádejte

kdo to všechno zaplatí....;-P

abc 14.9.2009 8:27

Re: Nezvykle kvalitní článek

Tvrdík nebyl "reálný politik", nýbrž lampasák šéfující vojenským rekreačním zařízením, který se pak stal (neschopným) ministrem obrany podle letitého vzoru, že příslušnému ministerstvu šéfuje voják. A tím se dostal do politiky.

jarda 14.9.2009 8:17

Re: A co tam Řápková

draku, mrkni se na to, co dělá v podniku dozorčí rada a další lidi- aby se ti nepopletlo, kdo to vlastně má řídit.

jarda 14.9.2009 8:15

k TVRDÍKOVI

když jsme vydrželi se dívat, jak v aeroliniích hospodaří Tvrdík, vydržíme i tohle.

ulla 14.9.2009 8:07

Re: Nezvykle kvalitní článek

to máte pravdu, koho to dnes zajímá, že třeba v Berouně  ve 20.letech obec postavila nemocnici pro své okresní město, a středočech Bendl ji za devadesát let prodal za desetinu ceny soukromému majiteli. Obyvatelé Berouna utřeli nos, nemají teď v okresním městě ve své (bývalé) nemocnici ani dětské oddělení, ani porodnici, ani ženské oddělení, ani stálou lékařskou pohotovost, chirurgii jen na něco. Koho to zajímá, ta historie......

Fi 14.9.2009 7:13

Re: Nezvykle kvalitní článek

Před Tvrdíkem byl ještě Kůla. Nebyl to žádný génius, ale byl poslední, kterému záleželo na ČSA (dělal tam cca 35 let) a nešlo mu jenom o dojení podniku.

cb 14.9.2009 7:11

Re: Nezvykle kvalitní článek

"Jinak fundamentálním zastáncům privatizace by bylo radno sdělit, že ČSA v r. 1923 nezakládal velký soukromý investor, ale ministerstvo veřejných prací a ministerstvo obrany". No a co? Koho to dneska zajima?

ulla 14.9.2009 6:14

dnešnímu managementu a dozorčí radě - kamenem po hlavě

Prodat si  zázemí a pak si ho pronajímat, prodat si letadla a pak si je pronajímat, lhát na všechny strany a jak je zvykem v Česku, z průšvihu dělat skvělý úspěch za vlastní zásluhy, co k tomu říci. To je na trestní oznámení za neoprávněné nakládání se svěřeným majetkem. Nebo kamenem do hlavy, když dozorčí rada plná státních úředníků s hlubokými kapsami nevidí, neslyší. A že toho křiku ze spodních pater společnosti s druhdy hrdým názvem Československé státní aerolinie a s historií od roku 1923 bylo. A jestli se ještě teď "odpovědní" domluví a každý půjde po svém s obvyklým zlatým padákem, pak jsme my ti největší pitomci pod sluncem, když se na to jen tak díváme.

drak 2 14.9.2009 3:24

A co tam Řápková

:-Pza 6OO tis. kč ročně a Kočárník vlastně dělali? Chci být také v dozorčí radě ČSA!!!!!!!!!!!!!!!  Loď se potápí ku.vy prchají. A ještě zlatý padák k tomu!!!

www racek 14.9.2009 2:11

Re: Nezvykle kvalitní článek

tvrdík byl proti současnému managementu skromný břídil ... tohle jsou teprve borci. líbilo se mi dnes, jak splách řápkovou ... tedy, jak se tam takovýhle nemehlo může vůbec objevit a že si troufne do televize ...

Chris Kelvin 14.9.2009 1:44

Re: Nezvykle kvalitní článek

Nejsem si jist, jestli před Tvrdíkem nebyl ještě jeden, který už jaksi založil na stagnaci. Samozřejmě Tvrdík byl rána do vazu, o tom žádná. Klasická ukázka skutečných schopností reálných politiků.

Thujon 14.9.2009 1:25

Re: Nezvykle kvalitní článek

Pád ČSA začal odvoláním pana Jakubče. ČSA se stala trafikou pro neschopného ministra Tvrdíka.

Chris Kelvin 14.9.2009 1:08

Nezvykle kvalitní článek

Podle mě ČSA přestaly existovat v okamžiku, kdy prodaly hangár F. Také bych upozornil na nesmyslnou a navíc hodně drahou změnu loga v okamžiku, kdy se pravda o hospodaření začala vyvalovat na povrch. Jinak fundamentálním zastáncům privatizace by bylo radno sdělit, že ČSA v r. 1923 nezakládal velký soukromý investor, ale ministerstvo veřejných prací a ministerstvo obrany....