19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ekonom 2.8.2008 15:16

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Předvádíte schopnost odsáka věcně diskutovat?

ekonom 2.8.2008 15:13

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

 Inflace není nic fiktivního, ta je skutečná! Podívejte se na metodiku výpočtu, znalče.

Nepřímé dané se silně zvýšily, přímé klesly jen pár zbohatlíkům. O kompenzaci se zdá asi jen vám. K tomu ještě přičtěte okrádání nemocných a další výstřelky. 

ODS prostě neumí řídit ekonomiku, tak si honem tiskne peníze. A maskuje to růstem kurzu koruny. To je skutečně cesta do pekla, odborníku.

 

ludolf 2.8.2008 14:26

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Vy nejste ekonom ale trouba. Ta inflace je do jisté fiktivní v důsledku toho, že se změnila struktura daní - posílení nepřímých na úkol přímých.

Fedo 2.8.2008 13:54

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Myslím, že naši inflaci pohání to, že vše, co máme okamžitě prožereme a prodovolenkujeme. Ale socani nás jistě hrdinně zachrání.

ekonom 2.8.2008 13:36

Re: odpověď ekonomovi

Já jsem uvedl čísla a fakta, vy jen nadávky. Kdo je tu neskutečně blbej, posoudí čtenáři.

Sigi 2.8.2008 13:21

Topol ma pravdu

http://streit.blog.idnes.cz/c/44224/Paroubek-kvici-neverte-korune.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/44079/Nebojte-se-koruny-to-jen-Tuma-chytil-CNB-do-pasti.html

milan 2.8.2008 12:08

Re: Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

P.s.: A co takhle nějaký názor k věci, watabi? Být sprostý a rádoby vtipný umí být ... (doplň si podle svého slovníku).

Lupus 2.8.2008 11:35

Roco

potřebuje hlavně silnou a poslušnou stranickou základnu, jako za komunistů! Kdo nejde s ním jde proti němu. Ať žije diktátor Paroiubek, pouze do smrti!(Y);-€;-O

Škrhola 2.8.2008 11:33

No jo,

No jo, ale ty nešťastný volby, - krajský, senátní, parlamentní...a pořád něčím oblbovat...zleva stejně jako zprava a střed ?  Ten už na blbosti vystřílel prach. Stříletmse bude už jen prakem.. ekologicky....

watabi 2.8.2008 11:22

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Ekonome......čí VY jste synek? Nebo jste vznikl  rotací žhavých plynů nad hnojem?

Elia 2.8.2008 11:18

Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Paroubek je typickým představitelem levice ve službách velkopodniků. Jako takový samozřejmě jedná v jejich prospěch a jen to maskuje předstíráním péče o pracující. Přesně podle jejich společných potřeb se stará v první řadě o to, aby co nejvíce lidí bylo na hranici chudoby a mezi nimi a velkomožnými toho bylo co nejméně ostatních (pravicových), kteří by mohli toto stabilisované zahnívající rozdělení společnosti narušit.

Ferda 2.8.2008 11:07

odpověď ekonomovi

vážený ekonome,  ty jsi opravdu neskutečně blbej, z tebe a tvýho myšlení táhne bolševismus  na sto honů 

Martin 2.8.2008 10:58

Re: Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Výstižné...R^R^

Honza 2.8.2008 10:55

Po dlouhé době....

článek,se kterým souhlasím,ač na NP většinou čteme spíše články propagandistické,na něčí objednávku.Pane Zemane,přesně. Mě např.pobavil článek v novinách,kde si dopravce,majitel 50ti kamionů stěžoval,že ho silná koruna přivede ke krachu.....asi by to chtělo místo 50ti jen 20 - nebo naopak jich ještě 50 přikoupit...:-D:-D:-D

ekonom 2.8.2008 10:13

Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Mirek tvrdí obehrané nesmysly, šířené pro oblbování lidí. Jak to, že při "celosvětovém problému" máme jako jediní inflaci kolem 7 %? Jak to, že celá Evropa (včetně Slovenska) má inflaci pod 3%? Jak to, že ty "světové problémy" se dotýkají jenom nás? Jak to, že je u nás už dráž než v sousedních,  dle Mirka stejně "postižených" státech?

Musíme trpět labilní a nesmyslně rostoucí měnu jen kvůli tomu, aby ta inflace nebyla ještě mnohem vyšší, aby nebylo vidět, do jaké krize nás ODS zase žene. Vzpomínáte na inflaci 10% ke konci odsácké zlodějny v devadesátých létech? Vzpomínáte na zoufalé "balíčky" a utahování opasků pod vedením naší slavné ODS?

K těmto malérům už zase prudce směřujeme. A bolševický synek Topolánek, nekulturní a nevzdělaný hulvát, propaguje "silnou korunu" jen proto, aby zakryl své hospodářské neúspěchy a další okrádání lidí.

jozka 2.8.2008 10:11

co se tyka hotelu a restauraci..

tam byly zvykly si celkem jednoduse nahrabat od cizincu a k nasincum se chovali skoro arogantne.

Holt ted se casy meni a hotely a restaurace se budou muset prizpusobit novym podminkam... (mezi ktere hlavne patri uprava cen... )

Kiri 2.8.2008 9:49

Re: Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Tak už zase funguje na Psu cenzůra. Nesmím uveřejnit odkazy na to, že za zvýšenou cenu potravin nemůže zvýšený nákup potravin Čínou a Indií, neboť jsem uvedl v odpovědi několik odkazů na toto téma a redakce si nepřeje jejich zveřejnění, že by mohly obsahovat vulgární slova atd.....  Lidi, dejte si go googlu  "biopaliva stoupla cena potravin" a pak si přečtěte, kdo za zvyšující se ceny potrvin může. Čína a Indie za to nemobou. Tím nás jenom oblbují.  Nakonec děkuji redakci,  že jsem směl uveřejnit alespoň toto.

Juggernaut 2.8.2008 8:01

Re: Ale ale ...

Ten odhad je sice IMHO poněkud nadhodnocený, ale 15-25% by to mohlo být. Ropa se obchoduje v dolarech, dolar poklesl o 40%, daň dělá přibližně polvinu ceny -> kdyby dolar nepoklesl a daň se nezměnila, bylo by zdražení kolem 20%.

lookas 2.8.2008 5:09

Ale ale ...

"Bez posilování koruny by totiž v současnosti byla nafta, benzín či plyn o 20 až 30 % dražší než dnes!" - to myslite vazne?

mirek 2.8.2008 0:40

Co má vliv na inflaci a Paroubkovy řeči

Chybí mi v textu poměrně zásadní informace o tom, že k růstu inflace přispívá výrazně celosvětový růst cen potravin v důsledku produkce biopaliv a nákupu potravin Čínou a Indií, který nemůže vláda nijak omezit a který je právě díky silné koruně tlumen do snesitelné úrovně podobně jako ceny za pohonné hmoty. Je nezbytné to dostatečně zdůraznit, aby slabší příjmové skupiny, včetně důchodců, věděly, o čem jim to Paroubek vlastně sladkým hlasem vypráví. Že zdánlivě tvrdě a nekompromisně kritizuje bohaté a vládu, ale ve skutečnosti by svým požadavkem na zavedení Eura pomohl jen podnikatelům, zatímco by právě slabší příjmové skupiny a důchodci platili ceny, které by nebyly tlumeny růstem kurzu české koruny.