27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Startuje se spirála

Už dlouhou dobu varuju, že v ekonomice je něco špatně. Že finanční trhy čeká propad. Že na finančních trzích zejména kvůli nezodpovědnému chování světových centrálních bank existují mnohé paralelní cenové bubliny:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Švrček 29.4.2013 12:49

Jak jinak?

Vážená bankéřko, lepší to nebude, myslím si já, ekonomický  bedovzdělanec. Pokud se bude chod finančního světa řídit více očekáváním investorů, zprávami a výroky nějakých těch neobratných, či neopatrných, či vyčůraných mluvků, které dnes jsou, zitra nejsou a pak zase jsou, a nebude se řídit zásadnějšími faktory, jako například reálnými výsledky firem, či státních ekonomik, pak se ničeho trvalejšího nedočkáme. 

R. Langer 29.4.2013 12:07

No, to zlato

taková bublina nebude. Brzo jeho cena zase vyskočí, jenom se nebojte.

J. Chaloupka 29.4.2013 7:19

Vzhledem k tomu, že peníze tisknou cedulové banky jako o závod,

brzy nebudou mít žádnou cenu. I to už lidstvo mockrát zažilo, ale nepoučilo se. V takovém případě lidé směňují něco, co má cenu samo o sobě: jídlo, oblečení, různé potřeby k životu, ale také zlato, drahé kameny atd. I proto je po oznámení kyperského prodeje zlata toto na mnoha místech vyprodáno. Obyčejní, ale ne hloupí, lidé hledají řešení, která se v minulosti osvědčila. Mimochodem investoři ala Bakala investují do nemovitostí. Proč asi? Nesouvisí to s tou cenou peněz? Vždyť je to jen naše víra, že v bance ty čísla jsou zaevidována. V mnoha případech už to není ani papír, nebo kov, ale virtuální čísla. Jak dlouho ještě?

P.S např. rakouský bankrot je hezky popsán tuším ve 4. díle F.L. Věka.

K. Pavlik 29.4.2013 3:38

Je to zvlastni

Je to zvlastni - autorka predpovida deflaci. Zatim kdekdo vcetne Ceska i Kanady si tiskne penize. Pokud ma autorka odvahu tak doporucuji chicagskou burzu (options). Pokud tam investuje milion korun a strefi se jak tvrdi tak nemusi do smrti pracovat. Milion korun to neni zase tak moc- banky by ji jiste na dum tolik pujcily.

Zlato je zvlastni pripad - to muze opravdu strasne litat. Dost je ho ulozeno v svycarskych dolech a skeptikove neveri tomu ze tam muze vydelat penize.