19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JM 30.9.2009 16:35

JE ŠROTOVNÉ OPRAVDU HORŠÍ NEŽ DLUH?

Šrotovné má skutečně jenom? jednorázový kladný rozpočtový efekt? Síla protinázoru - jistoty, že je také dosažitelný i bez státních výdajů-intervence v čase( 2÷5 let),  je úměrná diletanství a úmyslům autorů.  Proč je doopravdy lepší nebo horší než dluh? Splatný v čase 2÷5 let?Máte k dispozici link, kde se dočíst, jak byly německé výsledky zjištěny?

Argument, že k některým ekonomickým jevům na trhu dojde, resp. by ve stejném rozsahu došlo i bez vnějších podnětů, totiž svádí zdánlivostí logiky v předpokladu.

Bohužel si ale pamatuji na podobnou argumentací proti státní podpoře nových rodin, rodin s dětmi a podpory porodnosti, od jednoho vytlemence vyvoleného, Nečas z ODS to byl. Ten před dvaceti léty, s připitomělým výrazem nebojácného Neználka argumentoval vlastními předpoklady pseudosocioekonoma, že státní podpory nových manželství nezvyšují počet nově založených rodin -zakládány budou stejně!; daňové zvýhodnění rodin s dětmi nenapomáhá zvyšovat počet dětí v rodinách - počet dětí v rodinách bude stejný i bez státních podpor!; podpora porodnosti dávkou při narození dítěte je nadbytečná a neúčinná! A podobné hovadiny..Opačný názor, opřený o statistiku, se stejně připitomělým výrazem pojmenoval "sociálnám inženýrstvím". V té době to byla nadávka z kalibru hned vedle kryptokomunismu, tichého kolaborantství s komunistickým režimem a podobných.

Doufám, že Vám z nedávné doby neunikla argumenace toho samého pazgřivce připitomělého, jak má být pamatováno státními podporami na to, co před dvaceti léty pomáhal zrušit a poplival sociálním inženýrstvím....

Jerome 26.9.2009 21:22

Je tu ještě

jedma hrůzná alternativa - ono je to nezajímá.....Své mají jisté na pár let, a pak ať se snaží jiní....

Balajka 27.9.2009 9:37

Re: Je tu ještě

Dluhy, úroky- klín klínem, je to stejně cesta do pekel z krátkodobým odkladem, taková eutanazie republiky. Kyd přijde exekutor?

Rad 26.9.2009 18:04

Má pravdu

a každý kdo trochu přemýšlí k tomu dojde, jenže jakmile se z takového stane poslanec, rázem na to zapomene a zajímá ho pět v českých

klik klak 27.9.2009 9:39

Re: Má pravdu

Že by nám na to, jak na to poradili  krotitele dluhů......

Jiří 26.9.2009 9:30

Proč

Zamyslete se nad tím, proč se lidé jako Vy, kteří umí a ví jak na to nestanou politiky a neuplatní se , proč je ostatní lidé neyvolí. a proč, když se náhodou do politiky dostanou, splynou s ostatními a nic nezlepší.

ver 26.9.2009 9:46

Re: Proč

kdo umí , umí , kdo neumí , učí , kdo neumí učit , je ředitel , kdo se nehodí ani na ředitele , jde do politiky

Houmr 26.9.2009 7:40

A také

Pan Hamerský píše tím více, čím menší je význam jeho straničky.

nestraník 27.9.2009 11:16

Re: A také

No lépe alespoň psát o něčem co má hlavu a patu, než impotentně plkat a nadřazovat velikost jakési straničky nad obsah článku. Vaše lidská malost je obdivuhodná, Váš literární výkon v těch jedenácti slovech neobsahuje žádnou jinou informaci, než že jste blb. Mimochodem, velice výstižný ten článek je, to zase jo. A že tedy pana Hamerského osobně moc nemusím.

Jiří Heincl 27.9.2009 17:20

Re: A také

Souhlas.