Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JM

30. 9. 2009 16:35
JE ŠROTOVNÉ OPRAVDU HORŠÍ NEŽ DLUH?

Šrotovné má skutečně jenom? jednorázový kladný rozpočtový efekt? Síla protinázoru - jistoty, že je také dosažitelný i bez státních výdajů-intervence v čase( 2÷5 let),  je úměrná diletanství a úmyslům autorů.  Proč je doopravdy lepší nebo horší než dluh? Splatný v čase 2÷5 let?Máte k dispozici link, kde se dočíst, jak byly německé výsledky zjištěny?

Argument, že k některým ekonomickým jevům na trhu dojde, resp. by ve stejném rozsahu došlo i bez vnějších podnětů, totiž svádí zdánlivostí logiky v předpokladu.

Bohužel si ale pamatuji na podobnou argumentací proti státní podpoře nových rodin, rodin s dětmi a podpory porodnosti, od jednoho vytlemence vyvoleného, Nečas z ODS to byl. Ten před dvaceti léty, s připitomělým výrazem nebojácného Neználka argumentoval vlastními předpoklady pseudosocioekonoma, že státní podpory nových manželství nezvyšují počet nově založených rodin -zakládány budou stejně!; daňové zvýhodnění rodin s dětmi nenapomáhá zvyšovat počet dětí v rodinách - počet dětí v rodinách bude stejný i bez státních podpor!; podpora porodnosti dávkou při narození dítěte je nadbytečná a neúčinná! A podobné hovadiny..Opačný názor, opřený o statistiku, se stejně připitomělým výrazem pojmenoval "sociálnám inženýrstvím". V té době to byla nadávka z kalibru hned vedle kryptokomunismu, tichého kolaborantství s komunistickým režimem a podobných.

Doufám, že Vám z nedávné doby neunikla argumenace toho samého pazgřivce připitomělého, jak má být pamatováno státními podporami na to, co před dvaceti léty pomáhal zrušit a poplival sociálním inženýrstvím....

0 0
možnosti

Jerome

26. 9. 2009 21:22
Je tu ještě

jedma hrůzná alternativa - ono je to nezajímá.....Své mají jisté na pár let, a pak ať se snaží jiní....

0 0
možnosti

Balajka

27. 9. 2009 9:37
Re: Je tu ještě

Dluhy, úroky- klín klínem, je to stejně cesta do pekel z krátkodobým odkladem, taková eutanazie republiky. Kyd přijde exekutor?

0 0
možnosti

Rad

26. 9. 2009 18:04
Má pravdu

a každý kdo trochu přemýšlí k tomu dojde, jenže jakmile se z takového stane poslanec, rázem na to zapomene a zajímá ho pět v českých

0 0
možnosti

klik klak

27. 9. 2009 9:39
Re: Má pravdu

Že by nám na to, jak na to poradili  krotitele dluhů......

0 0
možnosti

Jiří

26. 9. 2009 9:30
Proč

Zamyslete se nad tím, proč se lidé jako Vy, kteří umí a ví jak na to nestanou politiky a neuplatní se , proč je ostatní lidé neyvolí. a proč, když se náhodou do politiky dostanou, splynou s ostatními a nic nezlepší.

0 0
možnosti

ver

26. 9. 2009 9:46
Re: Proč

kdo umí , umí , kdo neumí , učí , kdo neumí učit , je ředitel , kdo se nehodí ani na ředitele , jde do politiky

0 0
možnosti

Houmr

26. 9. 2009 7:40
A také

Pan Hamerský píše tím více, čím menší je význam jeho straničky.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz