28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: "Správné" sankce proti Rusku

Německá kancléřka se minulý týden ohradila proti tomu, že se americký senát rozhodl rozšířit hospodářské sankce proti Rusku. Merkelové vadí, že to bude mít důsledky pro německou firmu BASF, která se ve značné míře podílí na stavbě rusko-německého plynovodu Nord Stream II.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Trick 23.6.2017 15:34

Lenci,

Vaše slova se na Vás velice hodí: "tady se ty pitomečku kroutíš jako přišláplá žížala".

Neutrální Švédsko dovolilo hitlerovskému Německu použít své území pro transport Whehrmachtu pro útok na Norsko.

A můžete se třebas posr....

A. Trick 23.6.2017 9:41

Re: Ruskoněmecká spolupráce

A v čem nemám pravdu já?

F. Navrátil 23.6.2017 13:30

Re: Ruskoněmecká spolupráce

Rusko německá spolupráce vzkvétala od roku 1921 do roku 1933. Tedy do nástupu Hitlera. Německo i Rusko byli mezinárodní páriové. Německo nesmělo vyvíjet letadla, ponorky a tanky a Rusko to zase neumělo. Spolupráce tedy byla vzájemně výhodná. Nutno dodat, že podobné vývojové kanceláře měli Němci např. v Holandsku, Švédsku nebo Finsku. Poté, co Hitler zrušil všechna vojenská omezení, už Ruskou pomoc při vývoji zbraní nepotřeboval. Pak probíhala jen normální obchodní výměna zboží. Sověti pak přeorientovali vojenskou spolupráci na Francii. Československu např. dodali bombardér SB-2 výměnou za horský kanon vyráběný ve Škodovce. Spolupráce s Francií skončila Mnichovem, kdy si Stalin uvědomil, že Francie je nedůvěryhodný spojenec.

J. Mrázek 23.6.2017 6:49

Přesně a nepohodlně popsáno.

To bude zase naivních troubů, co nebude chtít pravdu ...

V. Kotas 23.6.2017 4:43

Národní zájmy ?

Takže Německo, USA, Rusko, atd. je můžou prosazovat, skryté pod líbivými řečičkami a my (ČR), má tento pojem zakázán používat ( za podpory kolaborantů z médií, neziskovek ), ve všech směrech.

P. Rychetsky 23.6.2017 2:34

Robejskovo krivarny

Presne tak, bacha na Robejsky, jak rika nize pan Kaluzik.

Jestli to take neni nahodou tak, ze Polaci se zcela opravnene desi momentu, kdy Rusove budou nekdy v lednu (opet) vydirat skripnutim dodavek sveho plynu. Proc davat putinum do ruky tak silnou, a v podstate jedinou nevojenskou zbran?

Robejsek argumentuje krive a prorusky.

Jsou-li sankce "moralistni", tak co tedy podle Robejska maji civilizovane zeme delat s ruskymi vypady do zahranici, jako Gruzie ci hlavne Ukrajina?

Na Zemi existuji silné předpoklady pro vzájemně výhodnou ekonomickou spolupráci mezi vsemi zememi. Agresivni chovani napr. Ruska je s tim v rozporu. Existuji take predpoklady pro objektivni analyzu. Robejskovo brutalne proruska argumentace je s tim v rozporu. Ale co me na tom uklidnuje je to, ze podivne alternativni proruske intosstvi snad nema sanci na silnejsi volebni podporu. Muselo by to byt o neco tupejsi a vzteklejsi aby se to cilenym blbum libilo.

R. Gramblička 23.6.2017 7:29

Re: Robejskovo krivarny

Aha, takže kritika US zahraniční politiky je brutálně proruskou argumentací. Jak tak sleduju globální politiku, nemohl jsem si nevšimnout, že zahr. politika USA je dost destruktivní a chaotická, postrádající jasnou koncepci. Pokud teda tou koncepcí není oslabování potenciální konkurence a udržování konfliktů jako ospravedlnění přemrštěných výdajů na zbrojení, na čemž jsou jak pijavice přisáty korporace vojensko-průmyslového komplexu a s ním svázaných politiků.

Poláci si samozřejmě mohou svoji energetickou politiku určovat podle sebe, ať do toho ale nekecají Němcům a dalším.

Z protestů Merkelové je patrné, že Německo zůstává vazalem USA a nemá odvahu dělat samostatnou politiku.

Agresi na Kavkazu v 2008 vyprovokovali Gruzínci, patrně se skrytou podporou se západu, přiznat to musela i speciální komise OBSE. Co se agrese na Ukrajině týče, Rusové jen podporují separatisty, sami tam neválčí, krom toho jde jen odpověď na politiku USA, které aktivně podporovali nejprve Oranžovou revoluci, pak i Majdan. Kdyby se tehdy k moci dostali rozumní politici se smyslem pro realitu a nikoliv bigotní protiruští fanatici, mohlo to dopadnout lépe.

Pokud je tady někdo intelektuální impotent, Robejšek to rozhodně není. Zkuste doma zrcadlo, hádám, že tam jednoho uvidíte :-P

J. Šimek 23.6.2017 7:37

Re: Robejskovo krivarny

Můžete se klidně podepisovat svým civilním jménem, Jirko Jambore :o)

R. Gramblička 23.6.2017 8:14

Re: Robejskovo krivarny

Jambora připomínáte spíš vy, agente 066

M. Prokop 23.6.2017 8:52

Re: Robejskovo krivarny

Nevšimnout jste si mohl, ovšem za předpokladu reálného pohledu místo ruských vidin.

R. Gramblička 23.6.2017 10:38

Re: Robejskovo krivarny

tak mi nastiňte ten reálny pohled, do toho.

M. Prokop 23.6.2017 8:50

Re: Robejskovo krivarny

V tomhle Robejšek argumentuje zcela realisticky. Zdaleka ne prorusky. Nerozumíte psanému textu.

T. Hraj 23.6.2017 9:00

Re: Robejskovo krivarny

"Jsou-li sankce "moralistni", tak co tedy podle Robejska maji civilizovane zeme delat..." No, určitě ne sankcionovat jen naoko.

A už vůbec ne pokrytecky: Pojďte přátelé, uvalíme na ty gaunery sankce. Ale počkejte, ne zase takové, které by se dotkly mě.

F. Navrátil 23.6.2017 13:36

Re: Robejskovo krivarny

Rusko nikdy přerušením dodávek plynu nevyhrožovalo. Byla to Ukrajina, kudy vede jedna z větví, která kradla plyn z plynovodu a neplatila. Odmítá instalovat na hranicích při vtupu a výstupu měřiče, aby nešlo změřit, kolik plynu bylo ukradeno. V době plynové krize zašla situace tak daleko, že Ukrajina ukradla i technický plyn, to jest plyn nezbytný pro provoz plynovodu. Tehdy ukradený plyn zaplatila EU. Proto byl také postaven Nordstream, aby státy jako je Ukrajina nebo Polsko nemohly vyhrožovat přerušením dodávek plynu z Ruska do Německa. To je podstata problému, když odboouráte ideologické žvásty kolem.

S. Kalužík 23.6.2017 0:26

A také nás to učí

bacha na Robejška a Realisty :)

J. Sinnreich 23.6.2017 1:05

Re: A také nás to učí

Spise to, ze politika velmoci se neohlizi na idealy a na moralku, ale hlavne na svuj vlastni prospech. Neskodilo by, kdyby si z toho nasi voleni zastupci vzali priklad.

P. Dvořák 23.6.2017 4:54

Re: A také nás to učí

Zastaví plyn?

J. Mrázek 23.6.2017 6:51

Jsou příliš rozumní...bacha :-)

A český človíček, udachmaný infantilní západní umanutostí mu to může hodit ...

R. Gramblička 23.6.2017 7:07

Re: A také nás to učí

větší bacha na Kalužíky!

V. Javora 23.6.2017 10:21

Re: A také nás to učí

Bacha na kaluže. Kalužíků si raději nevšímat. Bůhví co to vlastně je.

S. Kalužík 23.6.2017 18:47

Re: A také nás to učí

Škoda slov.....

śkoda slov