29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Socialistický pracovní týden

Blíží se volby do Evropského parlamentu. Mnoha stranám hrozí, že zažijí velké ztráty. Mnoha hrozí, že se tam pravděpodobně už nikdy nepodívají. Je proto potřeba na poslední chvíli zaujmout voliče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krátký 4.3.2019 23:10

Re: " Slušný odborář pracuje čtyři dny ze sedmi! Víc pracují

Ano - ale : proč si myslíte, že náš, všemi milovaný StB Andrej tyhle puberťáky má ve své vládě ??? Jemu tahle firma = ČR ( včetně dotací z EU a Norských fondů ) sype prachy nonstop a nás má na háku

B. Baron 4.3.2019 2:02

Lidská práce je zboží jako každé jiné. A proto se cena práce odvíjí od nabídky a poptávky. Mě jako zaměstnance nezajímají problémy mého zaměstnavatele. Potřebuješ mě ? Zaplať. Až mě nebudeš potřebovat, tak mě stejně vyhodíš bez ohledu na to co si o tom myslím. A já ?když se mi nebude líbit, tak se seberu a půjdu jinam.

To je vše. Ostatní jsou kecy a kolorit.

J. Holíček 4.3.2019 6:37

Re:

Paní Šichtařová svými sloupky potvrzuje, že ekonomie je pavěda. Ono na ní nic není a každý kdo nemá co na práci, tak může psát co ho napadne a za ekonomii se schovat. :-))

M. Prokop 4.3.2019 8:42

Re:

Jen jestli není závada na přijímači.

J. Lepka 4.3.2019 8:49

Re:

Právě jste si to rozházel s hradním nájemníkem, on je přece Ing ekonomie. I když se teď živí jako tv klaun.

T. Kočí 4.3.2019 15:22

Re:

cha cha

L. Písařík 4.3.2019 12:03

Re: Holíčku, co navrhujete vy?

?

J. Holíček 4.3.2019 17:49

Re: Holíčku, co navrhujete vy?

Co je to za hloupou otázku? Já to řešit nechci a nepotřebuju, tak proč bych měl něco navrhovat?

A. Nový 4.3.2019 13:50

Re:

No jo, vědátor Holíček. :-))

Z. Lapil 4.3.2019 9:46

Re:

Kromě detailu, že problémy zaměstnavatele mě zajímají, protože s ním jsem na stejné lodi (nemůžu ho nutit spálit vesla jen proto, že je mi zima; tedy - samozřejmě můžu, že) bych i celkem souhlasil. Protože trapnou skutečností je, že faktura je výsledkem vašich (pracovních) a zaměstnavatelových (finančních - kladivo, počítač, topení...) nákladů a nebude-li faktura dostatečná, můžete se jít klouzat vy i zaměstnavatel.

Jenže článek je o tom, že zaměstnavatel dnes není svobodná smluvní strana: nesmí vám nabídnout delší pracovní dobu než cosi a nesmí vám nabídnout menší mzdu než cosi. Dnes vám dokonce musí pořídit (a - pozor, uvozovky - "strhnout ze mzdy") třeba bezpečnostní pomůcky, přestože máte svoje a lépe by vám vyhovoval nějaký příplatek. Protože třeba stavařská přilba ze zákona (vyhlášky?) funguje pět let, a pak se musí pořídit nová.