8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Snadná cesta k bohatství

Česká ekonomika dosáhla 88 procent průměrné úrovně Evropské unie. Velké jásání: jsme už skoro stejně bohatí jako Západ! Až na to, že nejsme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Procházka 22.6.2017 10:06

Re: Všeholid si myslí, že

Alternativa - kdokoli jiný. ANO nijak nevybočuje. Není obecně rozdíl v malé domů mezi ANO a partajemi, jen ANO to dokáže dělat mnohem efektivněji. Já mám radši politiky a politické strany alespoň formálně oddělené od byznysu.

A. Nový 22.6.2017 10:53

Re: Všeholid si myslí, že

Pane vachmajstr, vy ste hlavááá! :-)))

P. Joch 22.6.2017 13:12

Re: Všeholid si myslí, že

Pane Kusák, mýlíte se a problém je, že Vaše argumenty znějí přesvědčivě.

Alternativou je jedině tzv. štíhlý stát. Daně jsou vysoké, protože stát nikdy nemá dost peněz na své útraty (viz důchody a zdravotnictví). Pokud jsou nízké daně a pravomoci úředníků, jednoduché zákony a snadná vymahatelnost práva, je téměř jedno, kdo je ve vládě. Jenže v EU jde všechno opačným směrem, Vy to nevidíte? Kariérní řád (vládu neodvolatelných úředníků), schválila až tato vláda, na to neměl žaludek nikdo předtím. Agrofert lobbisty nepotřebuje, ANO je jejich lobby.

A více vybraných daní pomocí EET? Ukažte mi tvrdá čísla. Já Vám jedno řeknu. Intervence CNB pro oslabení koruny nás přišla na 2 biliony korun, za které se nakoupilo EURo. Naše devizové rezervy se zvýšili z 20% HDP na 70% HDP. A jsou hlavně v EURech.

Od konce intervencí CZK posílila proti EURu o jednu korunu. Takže čistý prodělek této transakce je ZATÍM více než 70 miliard korun. Pokud bych já takhle hospodařil jako manažer ve firmě, tak letím na hodinu. Proto říkám, čím méně peněz se politikům dostane do rukou, tím méně škody nadělají.

J. Novotny 22.6.2017 13:35

Re: Všeholid si myslí, že

Pane Joch, ČNB je nezávislá a intervence započala před tím, než se dostalo ANO do vlády. To jí opravdu nepřišijete.

Kariérní řád učitelů je v režii ministryně za ČSSD. Co se týče služebního zákona, tak ten byl požadavkem pro čerpání fondů z EU po roce 2015.

Babiš má své temné stránky, má ovšem i dobré - například nesnáší plýtvání. A EET dokázal dotáhnout bez velkých průšvihů, což u tak velkého IT projektů není úplně obvyklé.

Z. Lapil 22.6.2017 17:31

Re: Všeholid si myslí, že

S ANO a konkrétně Babišem mám zásadní problém: ve vládě spolurozhoduje o dotacích člověk, který se živí byznysem, který je přímo synonymum dotací. Problém to bude tak dlouho, dokud budou dotace existovat.

Nejspíš kouzlem nechtěného zmiňujete, že podnikání je záležitost na hraně zákonnosti. Není třeba problém v tom, že zákony, které problematizují možnost samostatně se živit (= podnikat), jsou jaksi špatné? A zpátky k ANO a Babišovi: je řešením označení všech podnikatelů za potenciální podvodníky (ne parazity, to je zas jiná strana) a přidání dalšího docela zásadního zákona?