1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Robinové Hoodové 21. století

Sociální sítě zásadně hýbou nejen politikou, ale už i finančními trhy. Definitivně to potvrdil minulý týden. To, co se seběhlo kolem akcií upadajícího řetězce videoherních prodejen GameStop, sociální sítě Reddit a aplikace pro bezpoplatkové obchodování s akciemi Robinhood, vstoupí do učebnic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 4.2.2021 19:30

Jsem zvědav, kdy "praskne bublina" vysokých cen akcií TESLA Elona Muska... :-)

‚Nejnebezpečnější akcie na Wall Street ́ má podle analytika Tesla. Jejich cena je 159krát nadsazena (září 2020)

https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/nejnebezpecnejsi-akcie-na-wall-street-ma-podle-analytika-tesla-jejich-cena-je-159krat-nadsazena.A200908_180124_firmy-trhy_tesa

L. Novák 4.2.2021 19:23

Přestaň smradit, agente StB "Akáte"!

L. Novák 4.2.2021 19:21

Přestaň blábolit, hlupáku! Rv !!

M. Pivoda 4.2.2021 17:10

"... A profesionálové budou na stráži ..."

Tu "stráž" dnes už dokáže za člověka udělat i technologie. Jmenuje se umělá inteligence.

Kruté dnešní spory například na Wikipedii se dnes nevedou o tom, za jaké teploty a tlaku vře nebo mrzne voda, ale o politické názory (například vyhrané a prohrané války čí vinou, ...). Tyto sporné názory se dnes mohou během zlomku vteřiny na Wikipedii měnit, a (místo pomalého člověka) to přepisování zařídí boti (počítačoví roboti).

Tak funguje 21. století.

R. Polášek 4.2.2021 14:08

Já myslím, že dlouhodobě finanční profesionálové možnost ovlivňování akcií sociálními bublinami zahrnou do svých výpočtů a predikcí. Dlouhodobě to potom bude vypadat tak, že častěji profesionálové využijí k zisku všelijaká taková hnutí v různých sociálních bublinách než naopak ti profesionálové budou na nestandartní vývoj akcií ovlivněných sociální bublinou doplácet.

Ostatně jestli ta firma krachuje, tak žádná mediální kampaň hodnotu jejich akcií ve výšce neudrží. Dříve nebo později mediální kampaň opadne a akcie spadnou zpátky dolů na hodnotu odpovídající ekonomického stavu firmy. A profesionálové budou na stráži a z toho pádu akcií svoje milióny a miliardy vytěží.

V. Stichhauer 4.2.2021 12:33

R^diky za prispevek.V

M. Pivoda 4.2.2021 10:20

Výzva pro mladé:

Abyste uspěli, budete muset nejdříve vyhubit staré magory, jako je například místní ideolog, Ladislav Novák.

M. Pivoda 4.2.2021 10:17

Cituji z posledního odstavce: :" ... podružná otázka celé kauzy. Ta klíčová spočívá v tom, zda ... ???

Komentář:

Klíčová otázka spočívá v tom, zda si čeští Pepíci již uvědomí, že 21. století je o (budoucích) technologiích, nikoliv o minulých ideologiích.

P. Lenc 4.2.2021 9:18

Jo, korporátní socialismus se musí nějak bránit...;-(

J. Nevrkla 4.2.2021 8:49

Skoro bych se vsadil, že finanční korporace nyní dokonale spojené s novou americkou státní mocí rychle najdou regulační pravidla, která takové akce malým akcionářům znemožni.

R. Gramblička 4.2.2021 8:44

taky dík, již dlouho jsem nečetl na psu článek (i s komentářem) s takovým napětím a pak i pocitem zadostučinění R^

L. Novák 4.2.2021 5:32

Díky za zajímavý dodatek k výbornému článku. Přeju těm mladým hodně štěstí a úspěchů. ;-)

M. Grundmann 4.2.2021 1:08

Není jisté, že je tato analýza přesná. Útok na Wall Street nebyl motivován finančně, dokonce ani nějakou ekonomickou ideologií boje proti finančnímu kapitálu. Celá akce začala diskuzemi na fórech 4chain a reddit, která jsou známá svým odporem vůči progresivistickým elitám. Tato akce ani není jejich první akcí, hnutí 4chain se proslavilo porážkou amerického umělce Shia LaBeouf. Tento umělec vyvěsil vlajku a prohlásil, že bude vlát až do porážky Donalda Trumpa. Tento umělec současně udělal chybu, že kritizoval komunitu 4chain. Stala se z toho velice zábavná historka, kdy hnutí 4chain několikrát ukradlo nebo sabotovalo tuto vyvěšenou vlajku. Umělec nakonec umístil svou vlajku v neznámém bytě v zahraničí, aby zabránil hnutí 4chain krádež této vlajky. Hnutí 4chain i tak během krátké doby kolektivně vlajku našlo ....

Hnutí 4chain je charakteristické svým obrovským odporem proti feminismu. Je to sdružení inteligentních amerických mladých mužů frustrovaných z feminismu, kteří mají velmi dobré technické znalosti i vydělávají dost peněz, ale přesto nemají uspokojivé vztahy s dnešními americkými ženami. Na Wall Street zaútočili jako na podporovatele demokratické strany. Dá se čekat, že si najdou další způsoby, jak znepříjemnit život americkým elitám. Zejména, pokud se jim podaří je zesměšnit.