5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Regulace z EU nevyhnutelně způsobí další krach

Evropský parlament opět zasedá a pokračuje, jako by se za jeho zdmi nechumelilo. José Manuel Durão Barroso volá po federaci a novém světovém pořádku. Europoslanci regulují soukromá odvětví, jejichž chodu sotva rozumí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 2.4.2013 11:21

Hned bych ho volil,

pokud bych ve volebním obvodu neměl ještě lepší nabídku UKIP.

D. Streit 2.4.2013 10:29

Viník musí (do)platit!

Ano, ředitelé a majitelé musejí nést plné riziko, někdy i trestní! Stát zase, pokud vydává licence, musí plnit bankovní dohled:

http://streit.blog.idnes.cz/c/328157/Vklad-neni-obycejna-pohledavka-Jeho-zpronevera-by-mela-byt-trestna.html

Ale souhlasím s tím, že byrokracie by neměla bránit konkurebci ve finančnictví. Zapojení institucí EU je protismyslné, jako ostatně v regulaci čehokoliv...

R. Brzák 2.4.2013 13:56

Re: Viník musí (do)platit!

Dnes naprostý souhlas,

Váš blog čtu rád - byť ne vždy souhlasím.

J. Kanioková 2.4.2013 18:53

Taky chválím,

ten článek by měl vyjít i na NP či jinde, kde na to natrefí i ti, co by původně nic takového číst nechtěli. Lidi opravdu nemají přehled, co které výrazy obnáší. O čem to je, a jaké další souvislosti z toho vyplývají..

Z. Švrček 2.4.2013 10:19

Problém je v tom,

že většina voličů (u nás i těch, kteří hlasovali o přistoupení k EU, která již tenkrát nebyla tou svobodnou unií suverénních států) si své názory berou od socialistů, či těch, kteří vycházejí z kapitol socialistické politické ekonomie. Že této utopistické chiméře uvěřilo více lidí v zemích, které drsný socialismus na vlastní kůži nezažily, to bych chápal.Nemůže je odrazovat špatná zkušenost. Že na oněch názorech setrvali i voliči v zemích, které takové  zkušenosti mají, to je zvláštně tragické. Připisuji to velmi silné setrvačnosti vymývání mozků v toku těch desítek let, kdy jsme tady namísto kapitalismu budovali socialismus.

Tedy: obyvatelé kapitalistických zemí dokázali zkušeností rozpoznat záporné stránky kapitalismu a nic je nevaruje před tím, že by přesto měli chránit kapitalismus jako nejlépe fungující, protože na platnosti přírodních a společenských zákonů založený systém. Naopak obyvatelé exkomunistických zemí poznali v průběhu 20 let zápory kapitalismu také a zdají se jim pro jejich osobní životy, prožité vesměs v ochranářské péči socialistů hůře zvládnutelné, takže se s nostalgií vracejí k dobám, kdy se staral za ně nekdo jiný. Toto utvořilo ten smrtící kokteil synergie, která nás nyní zřejmě donutí si dějiny zopakovat. Hlas varující před pozapomenutými negativy období komunismu je slabý.

K tomu se jistě pojí i fakt, že VOLENÉ struktury EU nemají pozici suveréna určujícího směrování Unie a ve skutečnosti vládnou široce rozbujelé struktury nevolené, bez jakékoliv zodpovědnosti, tudíž s daleko větším tahem na cíl.

R. Brzák 2.4.2013 12:43

Re: Problém je v tom,

Váš prostřední odstaveček je zjednodušující, přesto podstatný. Doplnil bych jej například o nepochopení konceptu svobody a z ní vyplývající odpovědnosti za svůj život, dále o vliv globalizace paradoxně atomizující společnost na jednotlivce bez hlubokých sociálních vztahů s lidmi ve svém okolí a za třetí o "nedospělost" postkomunistické společnosti, nedospělost velmi obdobnou, jakou je nedospělost každého jedince - který jejím vlivem zůstává závislým na své rodině (společnosti), i když věkem již dosáhne k možnosti prosazování svých práv (například účastí ve volbách).

J. Boleslav 2.4.2013 10:10

Velmi zajímavý a podnětný článek

J. Schwarz 2.4.2013 8:30

Zlatá slova!

Evropským problémem je, že se krach banky dotkne kdekoho kromě jejího nejvyššího managementu. Tito pánové či dámy shrábnou bonusy, rozevřou zlatý padák a přistanou někde za vodou. Kupodivu je znovu někdo angažuje do vedoucí funkce - jeden se ptá, proč? A odpověď - zřejmě smyslem jejich angažmá není samotné vedení finanční instituce, ale pumpnutí státu prostřednictvím takového typu krachu, který si stát nemůže dovolit. Chytré!

M. Prokop 2.4.2013 11:22

Re: Zlatá slova!

No a kdo by se o to měl starat, kromě majitelů oné banky?

J. Kanioková 2.4.2013 2:06

Probůh, ať už krachne, co krachnout má a ať skončí ta bruselská regulační zběsilost...

že kolapsy nekončí a ve frontě stojí další uchazeči, to už ví snad i děcka. Přesto se bruselští nestydí lživě ohánět "solidaritou", i když už většina Evropy procitla z blouznění a ví, že těm jde jen a jen o ně samé, o to jejich bruselské impérium, o jejich "Výbor obecného blaha". Kdy vyhlásíme Den smutku za něčím, co už z Evropy definitivně zmizelo - Zdravý rozum ? V případě Kypru, bolest teprve začíná - http://jdem.cz/2rhz5 ....  Kdo vytáhl z Kypru vklady? - http://jdem.cz/2rhy7

Co bude s dalšími dańovými ráji ? - http://jdem.cz/2rhx6

Máme se bát ? - http://jdem.cz/2rhw9

V Německu stále větší nezájem o financování sanací - http://jdem.cz/2rh29 

 

T. Pansky 2.4.2013 1:30

Porad a porad meleme to same: EU je rizena ...

... ultra socialisty.  Diky soucasnemu bordelu v celem rizeni EU, voleni europoslanci mohou dokazat celkem malo.  A tak je EU v zavesu jmenovanych uredniku.  Opakujeme to porad dokola a pritom do EU parlamentu volime vice a vice socialistu.  Mame to v krvi ... a proto platime a budeme platit jeste vice.  top0625top@live.com

P. Lenc 2.4.2013 8:26

Re: Porad a porad meleme to same: EU je rizena ...

To tvrdím už dávno.Je to na nás, voličích.

J. Hejna 2.4.2013 14:43

Re: Porad a porad meleme to same: EU je rizena ...

Problémem ovšem zůstává, že můžeme volit pouze kandidáty.

Nebo nevolit, zvoleni budou stejně.