6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Proti větru

Warren Buffet: "Teprve, když opadne příliv, pozná se, kdo plaval nahý." V řešeních "východisek z hospodářské krize" panuje řada mýtů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 5.9.2013 22:38

Absolutně nechápu,...

...proč by stát měl podporovat nějaké podnikání. Každý se přece musí postarat sám o sebe!

J. Balcar 8.9.2013 13:58

Re: Absolutně nechápu,...

Nejen podnikání. Stát by neměl podporovat nic a nikoho, úplně stačí když zajistí své základní úkoly.

B. Graf 5.9.2013 15:16

NE, NE, NE ,NE NE!!!

Stát nemá co podporovat podnikání nějakými svými investicemi - ty jsou vesměs neúčinné a předražené.

Stát se má pouze postarat, aby kreativním a produktivním firmám nekladl stále větší překážky - a pokud je klást kvůli diktátu z Brusele musí (třeba ve formě příšerné byrokracie spojené s clením), tak má pomáhat podnikatelům tyto obtíže zvládat (tedy ne je jen honit, že nevěděli něco, o čem by mohli vědět, kdyby měli na práci denně ne pouhých 12 ale alespoň 120 hodin).

No a mohl by se taky postarat, aby školy negenerovaly nepoužitelné mamlase "vzdělané" ve všelijakých obskurních oborech.

L. Novák 5.9.2013 16:13

Re: NE, NE, NE ,NE NE!!!

Když oni soudruzi chtějí mít vysoké škooooly zdarmaaa! Kdyby byly placené, každý by si dával sakramentského bacha, jestli studuje obor "pro papír" a nebo pro budoucí uplatnění v praxi.

V. Hajková 5.9.2013 16:54

Re: NE, NE, NE ,NE NE!!!

Ani  nevíte    jak  velikou  pravdu  jste  napsal!! 

V. Hajková 5.9.2013 16:59

Re: NE, NE, NE ,NE NE!!!

Mám  pocit,  že  článek  p.  Pilného   byl  pro  vaše  2  mozkové  závity    příliš   -  jinak  byste  nepsal  ty  žvásty!

B. Graf 5.9.2013 17:41

Re: NE, NE, NE ,NE NE!!!

My se spolu obvykle nehádáme, takže nevidím důvod k urážení. Ve vývoji a výrobě podnikám už přes dvacet let. Bez dotací, grantů a dokonce i bez úvěrů. A neprodáváme indiánům barevná zrcátka, exportujeme technologii na západ.

V. Hajková 5.9.2013 12:01

Vážený autore

píšete    cosi  o  TITANIKU-  co  však  bude  následovat  až  to  vezmou  ro  rukou  SOCKOMOUŠI   -  raději  nedomyslet!   Nejděsivější  je  ovšem  ta  finanční  negramotnost   toho  to  národa!   Pro   1%  zvýšení  DPH-  všichni   řičeli  jak  protržení-   ovšem  že  Mládek  chce  našim  podnikatelum   a   živnostníkum  zvyšovat  přímé  daně-    to  si   lidé  neumí  představit,  co  to  bude  znamenat!   Zbytečná  slova! 

V. Kain 5.9.2013 14:29

Re: Vážený autore

Ekonomiku lze nastartovat,ale ne s tím co se cpe do sněmovny.80% z těch kteří tam jsou a to jsem možná skromný jde jenom a jenom o vlastní prospěch a nastartování ekonomiky je jim zcela volné.Navíc jsem přesvědčen,že ekonomice většina z nich vůbec nerozumí,takže co od takové party lze očekávat?

K. Luboš 5.9.2013 22:40

Re: Vážený autore

Jen ať je jim zvýší! Nejsem podnikatel!

J. Chaloupka 5.9.2013 9:44

Pane Pilný, ono by úplně stačilo neházet těm, co něco budují, klacky pod nohy.

Tak třeba od nového roku musí mít datovou schránku všichni živnostníci a doktoři. Nikoho nezajímá, proč by si např. zedník, co má ŽL, pořizoval počítač a datovou schránku. To jen stát ho donutí, aby utrácel za něco, co nepotřebuje, nebo (a to považuji za pravděpodobnější) ten zedník ŽL vrátí, půjde na úřad práce a bude dělat na černo. Jestli je šikovný, tak mu zájemci ruce utrhnou. O doktory nejde, ti mají dostatečně silnou komoru, a ta už teď křičí, že ti vysokoškolsky vzdělaní doktoři tu datovou schránku nezvládnou obsluhovat. A jak to chcete od zedníka nebo pokrývače?

V. Hajková 5.9.2013 11:54

Re: Pane Pilný, ono by úplně stačilo neházet těm, co něco budují, klacky pod nohy.

To  jsou  ale  brebty-  počítač  má  dnes  každý   kdo  jen  trochu  podniká  -  datová   schránka   stojí   p.  Chaloupka  kolik??   Obsluhovat  ji  se   naučí   i  malé  dítě!  

R. Langer 5.9.2013 13:24

Re: Pane Pilný, ono by úplně stačilo neházet těm, co něco budují, klacky pod nohy.

Ale to víte že to stojí peníze, pokud nemáte počítač a přístup k internetu zadarmo...

B. Graf 5.9.2013 15:20

Re: Pane Pilný, ono by úplně stačilo neházet těm, co něco budují, klacky pod nohy.

Datová schránka je nesmírně zprzněná, opruzující a šmejdsky ošizená srágora. Soukromá firma by s takovým paskvilem zkrachovala. Takovou hovadinu ať si obsluhují úředníci v rámci boje proti nezaměstnanosti, ale pro člověka, který tvoří hodnoty, je to jen k zlosti.

Navím jsem měl kvůli chybě jejich softwaru, který mi zničehonic přestal posílat e-mailová upozornění, jednou docela potíže.

K. Frauknecht 5.9.2013 9:21

Pořád dokolečka, dokola :-)))))

Období, kdy bylo Československo vyspělým státem nebylo rozhodně obdobím státních pobídek, přerozdělování a dotací!!! Opak je pravdou. Byla to doba, kdy stát nestrkal čenich tam, kde nemá co dělat!!!

Možná by stačilo neklást lidem do cesty překážky (povolení, razítka, regulace.........) a nechat je dělat to co umí.

L. Novák 5.9.2013 22:11

Re: Pořád dokolečka, dokola :-)))))

To je sice pravda, ale jak se říkalo už za komunistické totality:

"Chyba je v systému, ale na ten my si sahat nedáme!" :-)

A. Bocek 5.9.2013 8:06

Zrušit OZE postavit Temelín,

nelít hlouposti do paliva a přidat učitelům na technických školách.

R. Langer 5.9.2013 13:35

Re: Zrušit OZE postavit Temelín,

To socialista nikdy nepřipustí, republiku si rozvracet nedá!

L. Novák 5.9.2013 1:45

Ale když náš soudruh prognostik prezident slibuje hladové zdi...

a podporu kdejakých pitomostí, tak ten průplav nakonec stavět budeme. Ikdyž je každému soudnému člověku jasné, že je to nehorázná blbost, která se Zemanovi mihla někde mezi bílými myškami delíria. :-P

V. Bok 5.9.2013 2:12

Re: Ale když náš soudruh prognostik prezident slibuje hladové zdi...

No, takovej Bata si to zrovna nemyslel. Evropa je přímo propojena spoustou průplavů, proč tenkhle zrovna ne?

L. Novák 5.9.2013 2:18

Re: Ale když náš soudruh prognostik prezident slibuje hladové zdi...

Baťa žil v jiné éře a "průplav" na Moravě se dnes využívá jen k rekreačním účelům. Je to blbost jednoduše pro to, že jednak něco takového stavět dnes je ekonomický nesmysl, peníze na to nikdo nemá, a nikdo takovou stavbu ani nepotřebuje. O tom, že by měla nějakou ekonomickou návratnost nemůže být ani řeči. Je to fantasmagorie.

J. Lufinka 5.9.2013 9:35

Re: Ale když náš soudruh prognostik prezident slibuje hladové zdi...

Máte pravdu. Je to ta největší fantasmagorie jakou jsem kdy slyšel. Už jsem četl několik odborných ekonomických výpočtu, že se to absolutně nevyplácí. Teď si ovšem nemůžu vzpomenout kde. Možná mi to můžete připomenout, když o tom máte tak jasno. Jinak si myslím, že ten průplav má z Vašeho pohledu jinou zásadní vadu. Nepřišel s tím kníže.

L. Novák 5.9.2013 12:38

Re: Ale když náš soudruh prognostik prezident slibuje hladové zdi...

Když chcete průplav, musíte mít základní myšlenku, k čemu to bude a kolik to vynese. Zatím jsem jenom slyšel, že je potřeba do toho utopit šílené miliardy. To vám "bilionový tunel OZE" prosazený levicí nestačil? Chcete další?

I kdyby se taková šílenost měla reálně postavit a peníze by seslal z nebe Bůh, jenom příprava takové stavby se všemi zásahy do přírody by si vyžádala nejmín deset let. A to už Zeman nebude vědět, čí je. :-P