3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
snílek 17.8.2008 16:33

je to také o lidech

Bydlím 25 let v blízkosti lesa a tak myslím, že dovedu objektivně posoudit stav lesů a lesních cest.Obraz první před 25 lety-nádherný les s borůvčím,houbami,udržované lesní cesty.Obraz druhý po 25 letech-zdevastované plochy od těžkých strojů,klestí+zbytky těžby ponechané na celé ploše,zdevastované lesní cesty plné výmolů a hlubokých louží,zdevastované můstky.Lesem se nedá bez nebezpečí projít.Jako kotrast hned vedle městské lesy čisté,zbytky po těžbě uklizené,cesty udržované.Hajní ten státní se potkává s tím mětským nemohl od něj okoukat styl práce?Obraz třetí-jdu lesem snažím se jít pěšinkami zvěře abych nepošlapal borůvčí a vtom vidím hovado jak jede hlava nehlava,stromek ne stromek.Otázka-kam jelo hovado a čím?Jelo lakatošem na houby.Je to hodně o lidech!

jm 17.8.2008 11:43

POREVOLUČNÍ OKRADENÍ OBČANŮ A ROZKRÁDÁNÍ MAJETKU STÁTNÍHO

POREVOLUČNÍ OKRADENÍ OBČANŮ A ROZKRÁDÁNÍ MAJETKU STÁTNÍHO nemá obdobu ani v době pobělohorské. Je to ostudné selhání revolučních  vůdců-pravdolásků a po nich terstuhodné selhání "gründerů" - Pánů tunelů!!!

občanka 17.8.2008 10:58

Scénář: Lesy - novináři budou soustavně kritizovat hospodaření státu,.

Jako jediný lék bude ordinována privatizace. Stát vyhlásí konkurz, přihlásí se 5 - 7 nadnárodních firem a ty si naše lesy rozdělí. Pak se odvolají na ochranu soukromého vlastnictví a zakážou vstup do lesů. A to bude konec houbaření v Čechách.   

Ve 30. letech za hospodářské krize mladí nezaměstnaní odcházeli do lesů a k řekám a hráli si na zálesáky. Tak jsme přežili krizi bez větších sociálních otřesů. Sociální frustraci totiž v lese nádherně rozchodíte. Ve Francii má stát na rozdíl od nás pouhých 12 % lesů ve vlastnictví. Ale má také sidliště plné frustrovaných mladých mužů, kteří tu svoji frustraci řeší zapalováním aut. Obávám se, že zakážeme-li přístup do přírody a zejména do lesů, budeme mít totéž (no možná že budou desítky aut, ale jistě se přidají jiné formy násilí).      

 Na západě jsem viděla krásnou přírodu, ale také všude cedulky privát,  zákaz vstupu. Pracující v Holandsku např. trávili neděli u příkopu hlavní silnice, protože jinde to bylo zakázané. Chceme-li  přijít o úžasné právo průchodu krajinou a zejmény lesy (které máme mimochodem od Marie Terezie), tak privatizujme.      

Jak jsme se v minulosti nedávné přesvědčili, nezáleží na tom, zda je vlastník stát nebo soukromník. Např. státní Budějovický Budvar náramě prosperuje, zatímco soukromá Poldovka je již minulostí. Záleží jen na lidech, kteří majetky spravují. To, že náš stát nedokáže zajistit, aby státní lesy spravovali nejen schopní, ale také poctiví a čestní manažeři, by nemělo být důvodem k privatizaci. Mělo by to být důvodem k nátlaku na ministra zemědělství, aby takové lidi našel. A myslím, že mezi lesníky takoví jsou, jen nemají tak ostré lokte, aby dokázali konkurovat těm všeho schopným.   

Požadujme přeměnu lesů státních na lesy národní a žádejme pěstování lesa v jeho přirozené formě, nikoliv jen hospodářské těžení.     Nenechme si namluvit, že privatizace vše vyřeší. Nikoliv, jen nás připraví o jednu z  největších výhod, jaké v téhle zemi máme.    

vladimír ondys 17.8.2008 10:31

Nepoučitelní pestrobarevní socani

Už jednou zde skončil jejich experiment společenskou pohromou a nepřestanou, dokud zase celou ožebračenou společnost nepřivedou k nějaké pokrokové rvačce u Lipan. Ať si konečně v rámci demokratickejch pravidel založí nějakej svůj zlodějskej spolek dobrovolnejch idiotů třeba v místech, kde žili jejich bratrský armády, a nezatahujou do toho celej stát.Rv

http://ondys.wordpress.com

vladimír ondys 17.8.2008 10:39

Re: Nepoučitelní pestrobarevní socani

;-D žily

Zen 19.8.2008 13:16

Re: Nepoučitelní pestrobarevní socani

Ehmmm, oni jsou ted socani ve vlade? Ze by mi neco uteklo ... ???

MR 16.8.2008 20:50

Systém je špatně

a ne, že je to v lidech. Naprosto markantní to je vidět na zoufalém střídání managementu - otázka času, kdy bude pouze další průšvih. Jediná šance je privatizace. Stále hodně lidí si  bohužel myslí, že ten komunismus resp. systém nebyl tak špatný ale pouze byli "špatní" lidé! "Příště" se ale poučíme - klasický intelektuální syndrom. Typ "dnes už to vím lépe" - většinou nechápou, že řeší důsledky a příště to skončí ještě větším průšvihem.

strejda 16.8.2008 21:30

Re: Systém je špatně

Lesy byly státní za Rakousko-Uherska i Republiky Československé a fungovalo to dobře. Za správu státního majetku jsou odpovědné vlády. A ty jsme měli - no co povídat. Známe to. Zdá se, že chaos je umělý, aby se dokázalo, že stát lesy neumí spravovat a bylo politicky únosné je levně prodat. Je to obrovský byznis ještě nerozkradený.

MR 17.8.2008 9:16

Re: Re: Systém je špatně

A jak se rozkrádá privátní tedy vlastní? A jak se korumpuje privátní vlastník? No nic asi to nemá cenu.......... 

Fafa 17.8.2008 17:58

MR:

pri dostatecne velikosti podniku a rozdrobenem vlastnictvi akcionaru celkem snadno. Rozkrada a korumpuje management. Jedinou vyhodu to ma v tom, ze pokud nejste akcionarem, tak to neni vas problem.  

EW 17.8.2008 19:50

Re: MR:

Tak. Jako treba u Siemensu...

Zen 19.8.2008 13:14

Re: Re: Re: Systém je špatně

Pokud ma ten vlastnik zamestnance, jako ze pri takovehle velikosti podniku ma, pak se rozkradat da ...

A ani neni nutne vlastnika korumpovat, staci podmazat osobu s dostatecne vlivnym postavenim.

cb 17.8.2008 14:51

Re: Re: Systém je špatně

8-o

EW 17.8.2008 19:49

Re: Re: Systém je špatně

A proc vlastne Lesy CR nemuzou samy sazet, samy kacet a samy prodavat?  Proc si nemohly nechat tyhle aktivity jako statni podnik? Proc se musely na vsechno odstepit "privatni" firmy, ktere se pak perou o tyo, kdo ty zakazky dostane?

xxx Kubeš 16.8.2008 17:41

Autorovi článku

R^

František 16.8.2008 17:24

Kdo se bojí, nesmí do lesa

"Nebát se a krást." Tak nějak přibližně to již řekl TGM. Tak potom co chcete?

petrk 16.8.2008 17:09

Prof. Opletal

bývalý generální ředitel ČS státních lesů za 1. republiky a po té rektor brněnské lesnické university to nádherně a podrobně popsal ve svých pamětech, je to jak přes kopírák o rozkrádání státních lesů prostřednictvím ČUPOD, stejně tak z toho mají prospěch zejména partaje. Pane profesore, je to tu zas !!!!!! A přitom je to tak snadné, pan profesor to už tehdy jasně definoval.

Hanba zlodějům, ať mají jakoukoliv politickou barvu, jsou jeden horší než druhý!

Jojin 16.8.2008 16:39

Otázka

Otázka zní: "Pásli jste někdy kozy?"Jde totiž o celkem jednoduchý princip,pokud nechcete s kozou běhat po louce tak ji uvážete ke kolíku a ona přivázána na řetízku spásá kruh okolo kůlu.Pokud dám možnost působit nějaké organizaci(v tomto případě podnikům na těžbu dřeva)celostátně mohu očekávat že budou mít tendenci si smlouvy přizpůsobovat svým potřebám a tlačit na Lesy ČR aby jim šly na ruku.Pokud budou mít omezenu působnost na menší území nebude takový problém si tento podnik-kozu uhlídat. ;-D

Jindráček 16.8.2008 13:41

Jo ,soudruzi,

to je tak, když je kozel zahradníkem. Vždyť to za šedesát let svého "hospodaření" znáte. Kdo nekrade, okrádá rodinu. Tak nějak to říkáte, že?:-D

jk-jiny 16.8.2008 9:12

Statni les poznam tak,

ze to je jeste les. Spousta soukromniku proste nerespektovala tezebni plany a nemyslela do budoucna. Jinak lesni zakon vydal uz Josef II a mel skoro jen jednu vetu, ze "lesni puda budiz zanechane lesu", nebo neco v tom smyslu. Co se zavor tyce, tak s nimi souhlasim, kdo tam potrebuje vjet, dojedna si to. A bandy zbohatliku na ctyrkolkach jsou opravdu pohromou vseho. Nechte si ideologie typu "soukrome dobre, statni spatne", jde vam jen o to, privatizovat zisky a zestatnit ztraty.

Jindráček 16.8.2008 13:46

Re: Statni les poznam tak,

Troubo! Soukromé bývalo vždy dobré. Jistě, našli se takoví, kteří byli líní jako komunisté a zkrachovali, ale jinak si soukromý majetek každý vylepšoval a ochraňoval. To bolševici vše zprznili, když razili nesmyslnou tézi, že všechno patří všem. Jo patřilo, ale všichni sra*i na všechno, a podle toho to dopadlo!:-(

M.S. 16.8.2008 14:02

Re: Re: Statni les poznam tak,

Trouba jsi ty! Na západ od nás, tudíž v kapitalismu se vyskytuje mnoho prosperujících firem vlastněných státem eventuelně spolkovou zemí (NSR). Za největší drzost pokládám, když někteří lidé dělají všechno možné, aby stát neprosperoval a pak křičí že je stát špatný vlastník. Příklady znají všichni, kteří znát chtějí.!!

historik amatér 16.8.2008 15:32

Re: Re: Re: Statni - v ČR privatizací nový kapitál nevzniká (co jedni získají, druzí ztratí)

Feudalismus :  vlastnictví  =  krádež, krádež  =  vlastnictví.

Nevolnictví bylo u nás zrušenon v roce 178., v Rusku 1864.

Robota a desátky církvi byly zrušeny v roce 1848.

Tunelování podniků a institucí bylo u nás zavedeno po roce 1989.

Konec světového liberálního kapitalismu byl v březnu 2008 - dvě zkrachovalé soukromé světové banky byly zachráněny znárodněním. 

historik amatér 16.8.2008 15:33

Re: Re: Re: Re: Statni - v ČR privatizací nový kapitál nevzniká (co jedni získají, druzí ztratí)

opravuji a omouvám se " 1781 "

MR 16.8.2008 20:37

Re: Re: Re: Re: Re: Statni - v ČR privatizací nový kapitál nevzniká (co jedni získají, druzí ztratí)

Tenhle Váš nesmysl jsem už četl v jiné diskusi - něco originálnějšího tam nemáte? Jinak si myslím, že radši si tu hitorii pořádně přečtětě a nekoukejte pořád do příruček marxismu- leninismu! Nevím, kde jinde by o vlastnictví = krádež psali?

MR 16.8.2008 20:39

Re: Re: Re: Statni les poznam tak,

člověk si nedělá iluze, že někoho může už přesvědčit i kdyby mu snesl ranec důkazů.... takový příklad: budou nedaleko sebe dvě stodoly - jedna Vaše privátní a druhá státní = tedy všech. Když budou hořet, kterou budete hasit jako první. Jestli státní tak Vám smekám!

strejda 16.8.2008 21:34

Re: Re: Re: Re: Statni les poznam tak,

Budou dvě stodoly, jedna privátní moje a jedna privátní vaše. Obě začnou hořet. Kterou budu hasit jako první? Tu svoji. Ne tu druhou - privátní. Smeknout nemohu, klobouk nenosím.

MR 17.8.2008 9:12

Re: Re: Re: Re: Re: Statni les poznam tak,

Co tím chtěl básník říci? Smeknout spíše asi nemáte z čeho než co:-)

honzak 16.8.2008 7:38

pan ministr

kníže Schwarzenberg má u mě další kladné body! Jinak se ptám, kolik asi dostávají soudruzi z policejního ředitelství a inspekce za to, že nekonají? Dostávají to v penězích nebo v naturáliích?

Jakub S. 16.8.2008 14:20

Re: pan ministr

Ve dřevě na topení na zimu... dobrý, ne?