26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Protekcionisté si v EU přijdou na své

Americký dolar se potácí pro naše nákupy v idealních hladinách a navíc velké společnosti zasílají do Evropy tolik zboží, že i to poštovné vycházelo lacino. Tak pokud jste uvažovali o nějakých nákupech a nestihli jste je do dubna, zřejmě budete nepříjemně překvapeni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 22.8.2011 12:53

Zboží, daň, clo

Nějak se mi to nezdá. Jak to je a bude při nákupech ropy a plynu z mimo EU?

P. Joch 22.8.2011 11:45

Amazon Kindle

Jen malý příklad. Čtečka Amazon Kindle 3 je v US za $140, v akci i míň. To je 2380,- Kč při současném kurzu. Nejlevněji u nás na nejmenovaném e-shopu s marťánkem je za 3999,- s DHP. Proč? Amazon poskytuje záruku výměny kus za kus, není důvod proč platit víc.

Bere Vám to hlava? Jaképak budování znalostní společnosti, když nástroje k vzdělávání si sami činíme nedostupnými?

Co se vozí z USA z věcí, které se vyrábí i v Evropě? Troufnu si říct, že skoro nic. Většinou jde o spotřební elektroniku a drobné věci denní potřeby. Určitě ne auta, nábytek, stavební materiál..

Nejde o ochranu výrobců v EU, kdepak, jde hlavně o to vybrat víc peněz na chod přebujelého aparátu. Evropa si kope svůj hrob, prakticky každé politické rozhodnutí je jen k horšímu.

Z. Rychlý 21.8.2011 13:12

Re: Socialismus vítězí

Škoda toho, že zemřel tak mladý. Jak ten uměl věci vysvětlit už asi málokdo dokáže. A vidíte, přestože to napsal už před více jak 200 lety, stejně se lidi nechávají dál oblbovat protekcionismem a socialismem.

J. Skotnica 20.8.2011 16:14

Socialismus vítězí

a výrobci svíček se radují (F. Bastiat)