3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Opeřenec 8.12.2007 10:13

Pane Podracký,

proč na jedné straně mluvíte o obrovských ziscích nadnárodních korporací, ve kterých státu unikají obrovské daně a na druhé straně se správně domníváte, že platy a různé náhrady poslanců nestojí ve svém součtu za řeč. Rád bych vám připomenul, že miliardářů a šéfů nadnárodních korporací je mnohem méně než různých těch "zástupců lidu", takže jejich osobní spotřeba je ještě zanedbatelnější než poslanecká. Jejich peníze nejsou než žetony, které jim dávají právo mluvit do budoucnosti toho kterého průmyslového odvětví. Vzhedem k tomu, co ve své většině dokázali, jsou k tomuto rozhodování daleko kvalifikovanější než pan podučitel ze Zlámané Lhoty, i kdyby ho Lid chtěl jakkoli vidět v roli pána světa.Žaplať Pán Búh za Gatese, jsou 100 000x lepší než "lidoví" Lukašenkové, předsedové kolchozu. Jinak s vámi plně souhlasím v tom, že hledat jistotu u státu je blbost až zločinná. Konečně, stát je organizované násilí, jak pravil jeden nejmenovaný taky myslitel. Použít násilí k obraně proti násilí a zlu je legotimní, ale použití násilí k vynucování "dobra " je zločin. Sociální stát, který nutí některé své občany násilím "páchat dobro" je státem zločineckým a úpadek si plně zaslouží.

8.12.2007 10:12

Z vašeho článku nelze

poznat zda současná vláda stojí v levo či na pravo.:-D

Kurt 8.12.2007 10:02

Levičácké nebo pravičácké myšlení

Vážení, až mezinárodní kapitál ovládne všechny země a proti němu bude stát hrstka zastrašených odborářů nebo skupin lidí, kteří se odváží bojovat s mafii, zkorumpovanou policii a nespravedlnostním aparátem, koupenými politiky, pak bude autor článku spokojený.

Neviditelná ruka trhu žel nedokáže vyřešit všechny neduhy společnosti, mezinárodní kapitál zvysoka kašle na nějaké lidské zájmy a uzlový bod ke kterému se lidská společnost nekontrolované řítí je v dohledu - omezení ropných zdrojů, omezení čisté vody, omezení zabránit  zvyšování katastrof způsobených  přírodními živly včetně zemětřesení - to vše vede jen

k  volání po světové vládě, která  sjednotí  všechny  -ismy,  všechna náboženství, všechny lidské svobody a pak to teprve bude spojené pravičácko-levičácké myšlení, kterého se my

důchodci už asi nedočkáme. Budeme strašně naštvaní, že nebudeme vědět, jak to bude pokračovat? Zda se lidstvo vymlátí samo nebo se v rámci boje za humanitní ideje vymlátí lidé mezi sebou, popřípadě je zahubí nelidské podmínky života. A proto vidím smysl takových článků v nesmyslu.

Talián 8.12.2007 9:39

Re: Re: Musím ke své nelibosti konstatovat

Dovoloím si připomenout, že plánovité řízení společnosti je nesmysl. Pokud použijeme základní principy regulace systému. Impulzy potřebné pro regulaci přicházejí tak pozdě, že jsou pro regulaci nepoužitelné. Tím se systém stává nestabilní se stále větší velikostí kmitů. Je to asi totéž, jako naplánovat před výjezdem jízdu autem frekventovanými ulicemi velkoměsta. Velmi záhy by došlo ke kolizi. Proto se auto řídí tak, že se co nejrychleji a operativně reaguje na právě vzniklou situaci a ti nejlepší dokážou vývoj situace zčásti předvídat. Ostatně leninští plánovači poskytli dost důkazů, že nelze dlouhodobě naplánovat ani produkci toaletního papíru. Nebo jinak: V panelácích staršího data byly společné prádelny a byly zdrojem hádanic o pořadí užívání. Problém zmizel v okamžiku nástupu automatických praček, což je prvek umožňující operativní sladění potřeb a kapacit. Ze stejných důvodů vyhrává auto nad MHD.Sociální stát potřebuje velké příjmy k přerozdělování, ale principiálně je neumí přerozdělit. Je tedy správné nedat mu nic nad limit potřebný pro prostou existenci. Musíme se vrátit k tomu, že stát je servisní organizace pro občany a obce. Sluha, nikoliv vládce.

I-Worm 8.12.2007 9:28

Re: Některé argumenty by snad stály za zvážení,

ono tam nejspíše nebude nic, nebo téměř nic původního.

bear 8.12.2007 9:28

blá blá

Dobrý Bože, tolik žvástů o ničem - tento pamflet musel autor hodně dlouho vytvářet... (Y)

Pišta 8.12.2007 7:32

Re: Re: Re: Článek je svěží vítr.

Až na to, že Zimní král - Fridrich Falcký byl Němec jako poleno, že většina vůdců a celý velitelský sbor, byli Němci jako poleno. Český národ si mohl vybrat mezi nadvládou Habsburků to znamená katolíků a Rakušáků ,nebo nadvládou Prusů a Sasů to znamená protestantů a kalvinistů. Všichni mluvili německy. Že by Prusové a Sasové  méně germanizovali ,je dost naivní představa. Stačí se podivat jak dopadli Lužičtí Srbové.

nemo 8.12.2007 6:57

souhlas s článkem

mě se ten článek líbí.  základní osnova je dána principy zcela dobře vypíchnuté.  souhlasím s tímto textem.

Mjr. Terazky 8.12.2007 6:15

10% pacientů psychiatrům stále uniká...

To musí být krásná strana...kolik měla procent ve volbách......kolik má členů...kolik pokojů bude třeba vyčlenit?...

zíralek 8.12.2007 6:05

Typická naše pravice,

ostatní obviňovat z levičáctví a vlastní problémy skrývat. Kromě kritiky nic jiného nemaje.. Taky to krasodržkování je bodově ohodnoceno 0,001 při volbách.;-D

Divící se 8.12.2007 5:57

Ale, ale ...

Z článku: "V levičáckém myšlení je stále přítomen názor, že občan není zodpovědný sám za sebe, ale za všechno je zodpovědný stát. ....... Ale naši pravičáci jednají úplně opačně - nepřipustí, aby občan rozhdl o tom, zda chce či nechce na svém úzenmí cizí vojáky !

Jan 8.12.2007 5:51

Re: Krásné ideje

Autor je podle sveho zivotopisu rocnik 1940 a v duchodu od roku 2001. Zajimave, ze v souladu se svymi idejemi jeste nekde nehakuje a ze se zdejchnul do duchodu uz tak brzy.

Jan 8.12.2007 5:49

Uz jsem si to nasel na strankach te strany, ze

autor je duchodce (predtim obcansky pracovnik armady, atp.). Klasika, v Cesku jsou ti vsichni radoby-pravicaci duchodci. To je pomerne zajimavy spolecensky fenomen, ktery je hodne typicky snad pouze pro Cesko.

Jan 8.12.2007 5:18

Tak jestli tenhle zoufalec (autor)

je predstavitelem ceske pravice, tak je mi naprosto jasne, proc v ceskem parlamentu neni zastoupena ani jedna pravicova strana, ale jsou tam jen 3 demokraticke levicove strany (zeleni, CSSD, lidovci) a 2 narodovecko-bolsevicke strany (ODS a KSCM). 8-o8-o

Vzdycky by mne zajimalo, co clovek, ktery pise takove clanky plne frazi, vlastne ve svem zivote sam dokazal, kdyz bez nejakych problemu pranyruje cele skupiny obyvatel za jine nazory.

Přemysl 8.12.2007 3:59

Re: Re: Článek je svěží vítr.

Odhlédaje od Vaší ironie, následky Bílé Hory se od sovětské kolonizace -- krom historické odlehlosti -- liší markantně tím, že v roce 1620 Češi prohráli rozhodující bitvu a byli tedy vydáni na milost a nemilost vítězi, tak jak bylo tehdy zvykem. Habsburgové se chovali mizerně, ale podobně jako jiní vítězové. Škoda jim byla už dávno připsána, dokonce zakotvena v československém Prohlášení nezávislosti roku 1918. Naproti tomu ohledně českých ztrát způsobených sovětským nedodržením spojeneckých smluv o svobodných volbách a následující kolonizací, jejichž následky dosud mnoho žijících lidí trpí, jsou Češi velmi zdrženliví -- jako by se nestaly, jako by se staly náhodou, jako by bylo neslušné o nich mluvit, nebo jakoby se staly z vlastní viny. To mate nejen mladou generaci. Proto jsem návrh na vyčíslení a připsání škod sovětské kolonizace českých zemí uvedl v rámci mentální hygieny.

 

Přemysl 8.12.2007 3:58

Re: Re: Článek je svěží vítr.

Odhlédaje od Vaší ironie: následky Bílé Hory se od sovětské kolonizace -- krom historické odlehlosti -- liší markantně tím, že v roce 1620 Češi prohráli rozhodující bitvu a byli tedy vydáni na milost a nemilost vítězi, tak jak bylo tehdy zvykem. Habsburgové se chovali mizerně, ale podobně jako jiní vítězové. Škoda jim byla už dávno připsána, dokonce zakotvena v československém Prohlášení nezávislosti roku 1918. Naproti tomu ohledně českých ztrát způsobených sovětským nedodržením spojeneckých smluv o svobodných volbách a následující kolonizací, jejichž následky dosud mnoho žijících lidí trpí, jsou Češi velmi zdrženliví -- jako by se nestaly, jako by se staly náhodou, jako by bylo neslušné o nich mluvit, nebo jakoby se staly z vlastní viny. To mate nejen mladou generaci. Proto jsem návrh na vyčíslení a připsání škod sovětské kolonizace českých zemí uvedl v rámci mentální hygieny.

 

strejda 8.12.2007 2:13

Krásné ideje

Je asi údělem mládí si vymýšlet krásné zítřky. Jednou jsou to komunisté, podruhé konzervativci. Ani jedněm ani druhým to nefungovalo. Zdá se, že se mámo na co těšit. Jedni slibují ráj v sociálním státě, druzí věří na mantru malých daní. Ani jeden systém nefunguje. A tak hlavně, aby nás do těch svých rájů nehnali knutami.

strejda 8.12.2007 2:08

Re: Článek je svěží vítr.

Já bych začal Habsburky a Bílou horou. Až nám to Rakušáci i s úroky zaplatí tak se postíme do Německa a do Ruska. To bylo, abychom si pak nežili jako prasata v žitě.

taky Honza 8.12.2007 1:22

Některé argumenty by snad stály za zvážení,

pokud by článek nebyl psán jazykem netolerantního hovada a nositele jediné jeho pravdy,

abc 8.12.2007 1:13

Autore

(Y)

Vasekpasek 8.12.2007 1:07

Re: Musím ke své nelibosti konstatovat

Souhlasím... Bylo to snad až příliš karikaturistické, i když základní myšlenky jsou víceméně správné...

kirast 8.12.2007 1:01

Musím ke své nelibosti konstatovat

že jsem četl mnohem kvalitnější rozbory situace a návrhy na řešení problémů. I když levicové smýšlení považuji za škodu přinášející dokonce i většině takto uvažujících, autor by mě o svých pravdách moc nepřesvědčil.

Přemysl 8.12.2007 0:58

Článek je svěží vítr.

K jednomu z ranných bodů zajímavého článku – bylo by mentálně hygienické, kdyby někdo nejen spočítal, kolik ČR a předchozí státní útvary stála vláda komunistů (jak navrhuje autor), ale kdyby se probrala otázka, zda je vyjádřit jako reparace, které ČR za dluží nástupnické útvary SSSR za škody, počínaje škodami způsobenými tím, že SSSR umožnil v ČSR po válce pouze volby s narafičenými politickými stranami, a ne svobodné, k nimž se zavázal. Je sice úctyhodné, že Češi skromně berou odpovědnost za Gottwalda a následovníky na sebe, ale domnívám se, že se z velké části mýlí, protože lze s jistotou říci, že by si Češi byli Gottwalda svobodně nezvolili. Byla to tedy sovětská kolonizace (nevím proč by se tomu tak nemělo říkat), která je prapříčinou ztrát komunismu. Africké kolonie dokážou vyčíslit své požadavky na reparace za kolonialismus, sudetští Němci mají ponětí o ekonomické škodě, kterou utrpěli Odsunem, jen Češi nemají možnost vidět číslo, které by vyjadřovalo, co je stála sovětská kolonizace, sověty kontrolované “vlády”, jejich zvěrstva a sociální i ekonomické výstřednosti. Ne že bych očekával, že uvidíme z těch reparací halíř, ale pro dobro své i budoucích bychom je měli vyčíslit a znát.

Martin 8.12.2007 0:51

komunisti se taky povazovali

za jedine moudre, je hezke ze si v tom s konzervativci tak krasne rozumi :-D

Karel H. 8.12.2007 0:29

?

8-o8-o8-o;-(