27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Proč nesouhlasím s EET

Kdekdo se s tím setkal. Vymalování pokoje – a s papírem, nebo bez? A cena na tom samozřejmě závisí. Hlídání dětí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 20.7.2015 15:47

EET bude akorát alibi pro opravdové šizuňky

Normální poctivý člověk bude s EET mít jen další problémy, kontrolovat lajstra navíc, aby proti sobě seděly. No ten, kdo šidil, bude šidit dál, stačí když si stejně jako dosud bude dávat bacha, aby mu "papíry" seděly. Kontroly budou chodit těm, co nejsou v šizení tak zběhlí, takže šizuňkové od nich konečně dosáhnou klidu.

Mimochodem, jako dodavatel účetního sw už v předstihu řešíme praktickou implementaci, protože Babiš asi nic nového nevymyslí, jen převezme i s chlupama chorvatský systém, který je včetně zdrojových kódů zvěřejněný na webu http://www.porezna-uprava.hr/HR_Fiskalizacija/Stranice/Tehni%C4%8Dke-specifikacije.aspx a narážíme na to, že dost hodně uživatelů má sice jako pokladny běžné PC připojené na firemní síť, ale z důvodu bezpečnosti nemají přístup na internet. Nemůžeme je nutit snižovat bezpečnost, bude potřeba vyrobit nějaký mezistupeň přístupný z vnitřní sítě (a mnohdy z pokladen pod DOSem), který dovidí na Babišovy servery.

L. Novák 20.7.2015 16:30

Re: EET bude akorát alibi pro opravdové šizuňky

Legrace je, že ti, kteří se pohybují v šedé ekonomice, žádnou EET provozovat ze zákona nebudou muset. :-P

Z. Frys 20.7.2015 9:49

EET

potěší samozřejmě etatisty a kolektivisty všech barev. Jejich heslo je "Svoboda je otroctví" a šmírování a buzerace je jejich přirozenost. Naopak lidé, pro něž je svoboda hodnota nejvyšší, v tomto vidí pouze snahu o další orwellizaci společnosti. A to bez ohledu na ekonomickou stránku věci. Proto mám k jakýmkoli sledovacím aktivitám státu principiální odpor... S článkem samozřejmě souhlasím.

Z. Švrček 20.7.2015 9:01

Správně jste napsal, základem je motivace

a nikoliv represe. Vy jste to ovšem vztáhl jen k Babišovi a státu. Ten má motivaci jasnou. Bohužel ti podnikající a živící se jsou více pod tlakem represí a pozitivní motivace je v nedohlednu. Ono totiž nejde jen o nízké daňové zatížení, to je správný moment, moment základní a jistě by živnostníkům dopomohl k vyššímu životnímu standardu a pomohl točit peníze. Problém je s tím, jakou motivaci jim prokazuje stát v oblasti alokace peněz, které mu oni mnsejí zpalatit. Každý vidí ty miliony a miliardy placené cikánům, určené pro uprchlíky, na léčení bojovníků z Ukrajiny, peníze utracené nevládním a neziskovým sdružením či začleňovacím agenturám, poslední křiklavý případ úhrada "chudé" Madlence Allbrightové, nebo jmenuji kofinancování evropských dotací různých cyklostezek, akvaparků, lanových parků, a vůbec aktivit, které mají být hrazeny těmi, kdo na nich mají zájem. Každý vidí, že na nemocné děti se pořádají sbírky a sbírají se víčka pd PET lahví - tady stát také ostudně selhává...Proč Babiš v rámci pozitivní motivace, která musí jít s represí ruku v ruce (i Makarenko to už věděl), nesáhne vládním dobroserům právě na tyto výdaje? Jejich seškrtání přece nijak negativně neovlivní kvalitu služeb, kvalitu života? Nevím jak jiní, ale já bych k nižšímu odvodovému zatížení tyto kroky více než uvítal. Tleskal bych.

S. Ševeček 20.7.2015 8:43

EETee

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015071902

P. Kremla 20.7.2015 7:25

Pane rozumbrado:

Osvěžte nás prosím svým pohledem na přínosy a náklady EET.

J. Koubek 20.7.2015 5:26

Pan popleta

Celý článek je jenom blábol, kde  autor plete po pojmy s dojmy. Nemá cenu se s nim vůbec zabývat

P. Lenc 20.7.2015 7:42

Re: Pan popleta

Zajímavé.Můžete prosím oddělit v článku uvedené pojmy od dojmů?To víte, my popletové...

I. Schlägel 20.7.2015 8:14

Re: Pan popleta

Pan Koubek má jasno. Evidentně podniká na svůj účet a riziko, zaměstnání u státního se štítí.

M. Vondráček 20.7.2015 9:01

Re: Pan popleta

To , že jste článek nepochopil, nemusí být nutně vinou článku :-)

R. Gramblička 20.7.2015 9:32

Re: Pan popleta

to se vám povedlo ;-)

B. Uhlich 20.7.2015 0:51

V podstatě jste to trefil, asi opravdu existuje jistá

souvislost mezi (ne)ochotou platit daně a (ne)ochotou vůbec podnikat. Tady panují takové zmatené představy o živnostních hrabající milióny, ale nějak nikdo není ochoten připustit, že tu řada lidí podniká jedině díky tomu, že se to "prostě vyplatí", tedy jedná se o lidi, kteří si poměrně běžným poskytováním služeb nebo drobným obchodem zajišťují alespoň takový příjem, aby se nemuseli pohybovat na vyloženě sociálním dně po pracovních úřadech , brigádách s příležitostnými výdělky. Takových lidí je poměrně hodně a ačkoliv právě tito vzbuzují nenávist různých odborářů a jiných internetových závistivců, je nutné připustit, že právě tito živnostníci se stanou první obětí EET, jednoduše proto, že se jim další podnikání nevyplatí...ano už vidím komentáře typu ať táhnou na pracák a podobné nesmysly, ale v tom problém není ..oni tam skutečně potáhnou, co jim taky jiného zbyde...pak si ovšem musí všichni ti "spravedliví" uvědomit, že náklady na takového nezaměstnaného činí asi 205 tis. korun ročně, navíc se jedná převážně o lidi pohybující se okolo 50ti let (mladí už moc nepodnikají..) a pravděpodobnost, že se pro ně povede sehnat nějakou práci je diskutabilní. Tedy všichni ti "spravedliví" budou muset všechny živnostníky, kteří skončí - živit, což jim zjevně bude dělat dobře, neboť hlavní česká radost "že koza chcípla" bude naplněna... Bohužel všem těm "spravedlivým" nějak nedochází další zásadní fakt, že jakýkoliv obchod je věcí dvou stran a pokud ta jedna strana tak trochu prořídne tak ta druhá asi už nebude mít s kým ty obchody dělat,... pochopitelně tržní prostředí jistě vygeneruje další podnikatele, ale obávám se, že to bude za ceny, které se už nebudou moc líbit... on totiž ten zájem na tom, že "to bude bez papírku" zpravidla vyhovoval oběma stranám..a to je přesně ten důvod proč vzniká "šedá" ekonomika, lidé holt nechtějí stále dál a dál danit již mnohokrát zdaněné peníze. Proto se obávám, že nezmění-li se přístup státu s tzv.šedou ekonomikou se nezmění vůbec nic... :(

R. Langer 20.7.2015 13:00

Re: V podstatě jste to trefil, asi opravdu existuje jistá

Ano, přesně tak.