3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Arthur Longen 11.8.2009 10:39

Jak bylo na jachte pane riman?:))

vase pero v romanove zoldu.. nestydite se pri pohledu do zrcadla? rek bych asi stejne jako gross, kdyz to myslite tak uprimne

M. Zima 11.8.2009 10:37

A teď si soudruzi zazpívejte internacionálu. Lenin by řekl: JETE a sověty, ČEZácká moc

M. Zima 11.8.2009 10:32

Že je

"prostě elektřiny málo" je pitomost šířená ČEZáckou klientelou, naopak jsou známy průšvihy z EEX, kdy byla cena elektřiny podvodným předstíráním poptávky (prodeji na sebe sama) uměle zvyšována.

Kecáte bohapustě ohledně vnucování burzy EU. Po té burze skočili mafiáni z ČEZu, protože jim umožňuje dubiózní kšefty miliardového rozsahu.

Pokud vím, naroste ta cena při prodeji proudu JETE na ČEZ-holding. Tupeček Říman dělal vždy, jakoby mu kriminelní charakter toho holdingu nebyl znám.

Stredocech 11.8.2009 10:21

Zisky ČEZu jdou ze 2/3 do státní kasy

Na to nezapomeňte.

Stredocech 11.8.2009 10:20

"veřejnorávní" média ovládá Pravda a láska, jejímž je Bursík

významným členem. To je prvotní příčina většiny našich problémů.

Stredocech 11.8.2009 10:18

Re: 'To je asi jako kdybychom řekli'

Ale takhle to stojí. Ty peníze za povolenky by se navíc rozkradly přes různé "zelené" programy ze 100%. Navíc, většinu akcií ČEZu vlastní STÁT.

Stredocech 11.8.2009 10:16

Re: 2 otázky

Proč by si je měl ČEZ kupovat, vždyť to celé je HOVADINA. Podotýkám, že dvě třetiny zisku ČEZu jdou do státního rozpočtu, kde jsou vytunelovány jen částečně, peníze za povolenky by ekologisté a s nimi spřátelení podnikatelé rozkradli úplně.

Stredocech 11.8.2009 10:13

Re: Povolenky

Říman je nepropaguje. Ale není jako Klaus, který si to dovolí říci nahlas, vždzť vidíte, jak ho kde kdo napadá...

Stredocech 11.8.2009 10:12

Re: Pane Říman,

Tu burzu nám vnutilo EU. A nikdo Vás nenutí tu elektřinu kupovat. Když si ti přiblblí Němci vymysleti Atomaussig, (nevím, jak se to píše), je prostě elektřiny málo a je tudíž drahá.

Já bych byl samozřejmě pro to, aby se cena elektřiny v ČR počítala jako za Klause, byla by pak výrazně nižší, jenže EU by se pos/rala...

Stredocech 11.8.2009 10:08

Pane Vy jste s prominutím VŮL

Ty povolenky jsou čirý nesmysl. Pokud jste četl knihu Já Claudilus, je to jako když císař Caligula zavedl daň pro ženaté muže za to, že souloží se svými manželkami...

Co takhle, kdybyste mě platil daň za to, že dýcháte. To je na STEJNÉ úrovni jako nucený nákup povolenek, vycucaných z palce u nohy.

Stredocech 11.8.2009 10:04

Podotýkám, že celý ten oteplovcí nesmysl je podvod

Jinak, stačí přejít na atom a není co řešit.

5P 11.8.2009 9:24

Re: což je vlastně podstata korupce

To je jednoduché. Z ČEZU se dalí dostat prachy (Dalík to ví velmi dobře) a občané tohoto státu jsou zajímaví tehdy, když platí. Zkuste si přestat platit za el. en.

-ferry- 11.8.2009 9:17

Re: Povolenky

 Říman je Hugo.Hugo je vůl. Tak tohle jsme někdy před třiceti lety volávali na fotbale.Týkalo se to rozhodčího...

5P 11.8.2009 9:15

Re: Mě momentálně nejvíce zajímá,

To je nesmysl to by s ohledem na svůj charakter nikdy neudělal.

5P 11.8.2009 9:13

ach jo

Na to, že jste v politice řadu let byste už měl vědět, že nic není zdarma. Ani emisní povolenky pro ČEZ. Vždy to zaplatí obyvatelé této země. Stejně jako obyvatelé této země platí Martinu Romanovi jeho plat a jeho odměny. A o tom to je.

M. Zima 11.8.2009 9:11

Pane Říman,

Vy jste možná dobrý jako Romanův caddie, ale jinak jste absolutně nedůvěryhodný kecal. Nesete stejně jako Urban, B. Sobotka, Topol.., kLaus, ... vinu na mafiózních poměrech u ČEZu a tím i na cenách energií v Česku. Máte tu drzost kecat o zdražení proudu povolenkami, tak jednu skutečnost:

Podle Vás a ostatních profláknutých expertů je cena proudu určována na burse EEX. (O trhu už ani Vy neblábolíte, i Vám to musí připadat směšné) A na EEX určují tu cenu Němci. Jenomže ti, což je pro branži charakteristické, si započítali cenu povolenek, i když je dostali darem. Nejde do Vaší hlavičky, že když se ČEZ a Vy této ceny chytnete, si ty povolenky, bez ohledu na to, zda byly, nebo nebyly darovány, započítáváte?

děteněkam 11.8.2009 9:10

Povolenky

Povolenky jsou EU nesmysl.

Říman je propaguje.

Co je Říman?

Meky 11.8.2009 8:36

Mě momentálně nejvíce zajímá,

jaké bude mít autor článku po odchodu z politiky zaměstnání. Můj skromný odhad je, že dřívě nebo později začně pracovat pro ČEZ...

Martin Jahoda 11.8.2009 8:26

2 otázky

 Já na tom pořád nechápu dvě věci:

1) pokud je ČEZ tak zisková, jak se říká tak by si povolenky mohla klidně koupit aniž by musela zdražovat.

2) Jak může zdražovat, když cenu elektřiny určuje burza (tak to alespoň vysvětloval ublížený Roman, když se lidi začali vztekat kvůli ceně energie).

ranbow 11.8.2009 7:25

což je vlastně podstata korupce

Tak si představte, že Vy a soused podáte žádost na úřad, Vám nevyhoví a sousedovi ano. A za pár týdnů potkáte souseda s oním úředníkem jak jsou spolu náhodou na luxusní dovolené.

Že to je něco ale něco úplně jiného?? No jak se to vezme. Ono je pěkné, že pro stát je najednou prioritou postupný náběh v energetice.. Odkdy vlastně?? A zatím nedokázal/nechtěl/nemohl vymoci dotace pro své zemědělce, práci pro své občany ve všech státech EU,...Prostě to vypadá, že ČEZ je pro stát prioritou, ale jeho vlastní občané nikoliv..

V 11.8.2009 7:16

'To je asi jako kdybychom řekli'

"To je asi jako kdybychom řekli, že když stát sníží daně, lidé získají státní peníze. Navíc by šlo o daně, které ještě nebyly zavedeny, takže tím, že je stát nezavede, lidé získají od státu peníze. Absurdní!"

Takhle to prece nestoji, pokud budou hrozit nove dane a nejaka skupinka obcanu zalobuje a vyjedna si pro sebe vyjimku, tak je to jako kdyby dostali to co ostatnim je (bude) sebrano. Samozrejme by CEZ na tom byl lepe, kdyby cela ta maskarada s povolenkami vubec nevznikla, ale kdyz uz vznikla, tak to aspon zaonacit, aby vznikla co nejmensi skoda. A zabraneni skode i kdyz jen castecne je taky zisk a o to tu jde.

Mimochodem, na tech dovolenych se zadne pikle nekujou, v tom se novinari myli, tam se jen upevnuji pratelske vztahy 'hochu, co spolu chodi'. To dulezite dohodnuti se samozrejme uz davno odehralo doma v pracovnim case.

Frank 11.8.2009 6:51

Autor je taky bývalým úředníčkem z Frýdku-Místku.

A kdo jej zná, tak potvrdí, že jedním z nejblbějších.

Kite 11.8.2009 1:47

Aspoň někdo nám říká pravdu, díky!

Takhle prosté a výstižné vysvětlení nenabídly žádné noviny, proč? No proto,že by neměly o čem psát, tak nás dál krmí dalšími a dalšími nesmysly a výmysly, kdo všechno byl v Toskánsku a že bratranec toho a tamtoho se zná se sestřenicí jiného...,prostě fabulace stojící na vodě.

Doporučuji vytisknout a odeslat do redakcí všech novin a voličům našich neobolševiků číst třikrát denně v rádiu celý měsíc - snad to pochopí.

cb 11.8.2009 1:01

že když stát sníží daně, lidé získají státní peníze.

ale takhle nam to socani predstavujou. Kde je blici smajlik?