26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Pětiletý hospodářský plán Tomio Okamury

Senátor Tomio Okamura zvolený občany na Zlínsku přichází s ekonomickým plánem zakládání státních podniků. Pojďme si jeho plán představit a rozebrat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 22.11.2012 13:20

Ejhle populista

Pokud by se pan Okamura držel toho, čemu nejlépe rozumí a skutečně věřil tomu co říká, určitě by navrhl státem placené cestování po světě, což by ovšem byla stejná pitomost jako to zadarmo prováděné "cestování" po internetu.

Jenomže pan Okamura z placeného cestování zbohatl a dále bohatne. A tak se pouze pokouší politicky nezkušenou "pirátskou" generaci nadchnout a tu zkušenější japonsko-informačně-technologicky oslnit.

S ostatními populistickými "prezidentskými kandidáty má společné i to, že obsah těchto jeho návrhů nemá s rolí prezidenta (ústavně) vůbec nic společného.

P.S. Nevím co pan Okamura říká ve svém rodném Japonsku o lásce ke své nové vlasti (o našich moudrostech). Myslím, že by mu velmi prospělo, kdyby si z něho přivezl jedno tamní moudro, které říká, že na vrcholnou politiku má člověk méně než šedesátiletý dost času. Nedivím se, že jeho "kandidatura" tam budí úžas, Japonci o nás nejspíš měli lepší mínění.

P. Jirka 20.11.2012 21:21

Pan Okamura nepatří na Hrad,

ale o kus dál do Bohnic... Podobné pitomosti nemůže soudný člověk vypustit z úst...

J. Jurax 20.11.2012 22:10

Re: Pan Okamura nepatří na Hrad,

Jako kandidát ve volební kampani může: Nalezne dost pitomců, co mu to sežerou ...

Ono v libovolně malém okolí každého pitomce je nejméně jeden ještě větší pitomec.

I. Schlägel 20.11.2012 13:34

Pan Okamura jistě ví

i díky svým bohatým životním zkušenostem, že socialismus nefunguje v žádné modifikované podobě a je jedno, jak je pojmenováván. Přesto by zakládal státní podniky s tím, že umí fungovat lépe, než ty soukromé. Pročpak nám to asi dělá? Že by mazácky odhadl, na jakou strunku zabrnkat, aby se mu, klukovi šikovnýmu, urodilo?

P. Kolář 20.11.2012 9:03

Vždyť je to tak jednoduché,

panu Okamurovi stačí,když najde pár milionů lidí,ochotných pracovat zadarmo a materiál,který budou k výrobě potřebovat,ukrást.A to při nadšení,které vzbuzuje u spousty lidí, je přece naprosto reálné.Není to nic nového,ten experiment jsme tady provozovali spoustu let a o jeho úspěšnosti přece svědčí to,že mu stále věří mnoho lidí.A všimněte si,jak skvěle ty myšlenky korespondují s programem KSČM a nakonec i ta ČSSD k tomu taky nemá daleko.Okamura je genius.A s pomocí rodných stran to dotáhne daleko!

P. Jansky 20.11.2012 8:35

diky pane machu

lide neveri ze okamura je neskutecny blbec.. nestaci jim kdyz pan papez rozebere okamurovo ucetnictvi.. nestaci kdyz pani tacheci usvedci okamuru z rasizmu.. je potreba kazdou myslenku tohoto spasitele rozebrat do soucastek.. aby porozumela i babicka z horni dolni ze okamuru NE

V. Ondys 20.11.2012 8:21

:))))))) Zdá se mi přinejmenším poněkud nešťastné pro pravici

zaútočit na jednotlivce, který se živí samostatně, a tolerovat levičáky s bývalými komunisty, kteří si už neumí ani představit svou existenci bez podpory státu, i když by to rozhodně mělo být opačně.

J. Hejna 20.11.2012 9:00

Re: :))))))) Zdá se mi přinejmenším poněkud nešťastné pro pravici

I když připustím, že obsah článku je útokem na jednotlivce, nenacházím ani náznak tolerance levičáků a bývalých komunistů.

V. Ondys 20.11.2012 9:18

:))))) Ani v tom šturmu proti nezávislému jednotlivci

když k ataku ze strany údajné pravice najdeme mnohem vhodnější cíle?

J. Heincl 20.11.2012 15:04

Re: :))))) Ani v tom šturmu proti nezávislému jednotlivci

Jednak mi není jasné proč údajné pravice, jednak si socialistický nápad pana Okamury ohledně státního internetu kritiku pravicového politika zaslouží. Zatím jsem si nevšiml, že by tuto ideu kritizoval alespoň jeden levicový politik.

V. Ondys 20.11.2012 19:07

:))))) Údajné snad jen kvůli tomu

že jsem v životě slyšel spoustu hezkých slov s následnými činy, ze kterých měl normální člověk problém se žaludkem. Nikomu nevnucuji nelibost nad tím, když si jiný vybere nejsnadnější terč, u pravicově orientovaného seskupení mi rozhodně nesedí, že to je zrovna nezávislý a podnikavý člen společnosti s drtivou většinou prolezlou socialismem i přesvědčením, že se o ně někdo musí starat a dělit se s nimi o majetek.

T. Kočí 20.11.2012 5:46

Pětiletý hospodářský plán Tomio Okamury

A to činit je v presidentově moci?

D. Procházka 20.11.2012 9:08

Re: Pětiletý hospodářský plán Tomio Okamury

Naštěstí ne.

P. Boublíková 20.11.2012 4:40

Je to dost hrozné

ale proč SSO nenasbírala 50.000 podpisů Jaklovi? Kritizovat vám jde dobře...

Teda ne že bych chtěla Jakla volit, mým kandidátem je Franz, ale zklamalo mě, že SSO, kterou bych eventuleně do PS volila, jenom mlátí pyskem a nic nedělá :-( - přitom to byla dobrá příležitost ukázat, že umíte i činy.

J. Heincl 20.11.2012 15:08

Re: Je to dost hrozné

A jakou konkrétní činnost byste Svobodným doporučila? Tedy kromě sbírání podpisů pro p. Jakla. Já osobně si navíc myslím, že nápad zvolit si p. Jakla byl velice pošetilý a Svobodným v krajských volbách velice uškodil.

J. Bruner 20.11.2012 2:46

zisk a peníze

aby člověk mohl žít musí mít neustálý zisk, musí získávat potravu a to na úkor druhých živočichů a rostlin. Existence lidkého života znamená smrt zvířete či rostliny. V počátcích lidské společnosti se zisk realizoval jen v naturální podobě. S rozvojem společnosti se rozvíjela směna vedoucí k snadnějšímu zisku. Nyní je směna zcela převažující a zisk se určuje v penězích a peníze slouží jako mřítko přístupu k vytvořenému zisku. Pan Okamura tedy neříká nic jiného, než že je možno se obejít bez peněz a realizovat jen prostý zisk naturální. Myšlenka dobrá, ale bohužel neuskutečnitelná neboť dlouhodobě nebude nikdo z nás lidí dobrovolně souhlasit s tím, aby každý měl stejně, když na vytvoření produktu musí pracovat každý jinak. Ukazuje se, že právě peíze jsou tím hodnotícím měřítkem účasti jednotlivce na výdobytcích společnosti.

P. Sulc 20.11.2012 1:57

Plati mobilfone a intrnetovou sit z verejnych prostredku,

to neni tak spatny napad. Dnes ma kazdy computer a mobil, tak alespon pro ne-zahranicni styk by to jiste slo. Konec koncu, lide neplati za to, ze chodi po statnim chodniku a jezdi po statnich silnicich, resp. neplati primo, plati v podobe dani.Pokud by internet ci mobil pouzivalo 10-20  % lidi, to by byla jina vec, ale tak uz to davno neni.

P. Boublíková 20.11.2012 4:42

Re: Plati mobilfone a intrnetovou sit z verejnych prostredku,

Raději méně státu. Kde to jde, naopak privatizovat. Rozhodně nepostátňovat to, co není nutné.

J. Kanioková 20.11.2012 1:40

Ježišmarjááá...

"Státní podniky zřízené vládou Tomio Okamury budou vytvářet zisk"...

Z čeho, když ty produkty budou zdarmaa...?

Proboha, nejdřív musí být prodej, který vytváří zisk pro "firmu" a daně pro státní rozpočet !

Kde jsi, Zdravý rozume, kde jsi ?

L. Handzel 20.11.2012 3:13

Re: Ježišmarjááá...

Kde jste Vy ztratila přehled ? V článku mají racio jen dva první odstavce. Zbytek jsou věci pána Macha, který manipulatívně nasazuje pánu Okamurovi oslí hlavu.

R. Jonák 20.11.2012 9:07

Re: Ježišmarjááá...

To je opravdu lumpárna nasazovat oslí hlavu na krk vola.

I. Schlägel 20.11.2012 13:31

Re: Ježišmarjááá...

:-))))))))))))) Díky, od srdce jsem se zasmál. Opravdu díky.

L. Handzel 20.11.2012 13:40

Re: Ježišmarjááá...

Vám taky něco nasadili a proč, když máte nejen krk vola ?

Povídejte, přehánějte, třeba jak Vás vykleštili. :)

J. Kanioková 20.11.2012 14:06

Aida ?

V. Plocek 20.11.2012 1:06

tý hospodářský plán Tomio Okamury

Nevím nakolik má p. Okamura pravdu, či nikoliv. Ale zajímavá je arogance autora článku.  Jeho náhled a hodnocení je typický pro "odborníky" a je to o to horší, že je pedagogem na odborné vysoké škole. Článek je pěkně dlouhý ale totálně prázdný, nic neříkající.  A takto často  pedagogové postupují i při svých přednáškách. Když následně přijdete v praxi do styku s čerstvým absolventem, nestačíte se divit. Takže pane pedagogu, příště více konkrétna.

PS. P. Okamuru nemusím, v tom s vám souhlasím.

P. Boublíková 20.11.2012 6:25

Re: tý hospodářský plán Tomio Okamury

Celkově je ten článek poněkud slabý, jak provedením, tak již námětem.

SSO má ambice být parlamentní stranou, takže z takovýchto yntelektuálních výkonů jsem dost na rozpacích.

J. Hejna 20.11.2012 9:05

Re: tý hospodářský plán Tomio Okamury

To si ještě pamatuji z doby, kdy jsem sotva začal chodit do školy: když něčemu nerozumím a jsem líný se to naučit - tak je to blbost.

Tiše pláču.

M. Pernický 20.11.2012 11:35

Re: tý hospodářský plán Tomio Okamury

 To není poslední článeček,někoho proti někomu, každy si to musí přebrat sám. Skutečností je podle mně to,že pan Okamura bude dehonestován čím dál častějí a budou mu vkládana různá ,pro ty jednoduší , mediální skratky.

J. Kanioková 20.11.2012 14:07

No, jo, ale pak si nesmí nabíhat na vidle... !